omen
Nowy
Ma i to bardzo duzo.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli w trasie nie możecie się zmieścić w 10 litrach to są dwie możliwości:
1. Giulia to smok wawelski na paliwo. Przekroczyć 10 litrów w trasie było ciężko 156 z 2 litrowym JTS, nowoczesny silnik o tej samej pojemności i niewiele wyższej mocy powinien być znacząco oszczędniejszy.
2. Gnieciecie te samochody bez zmiłowania lub jeździcie głównie po autostradach z prędkościami znacząco przekraczającymi dopuszczone w naszym kraju.
Ja obstawiam drugą opcję![]()
Pisałem o wersji 200 KM. Na trasie krajowej przy normalnej jeździe powinna palić w granicach 8 litrów, nie więcej.
Wydaje mi się, że 8 jest spokojnie do zrobienia jadąc zgodnie z przepisami. Skrzynia ma 8 biegów i przy prawilnych prędkościach obroty są bardzo niskie. Btw mi wyszło 9.2l w trasie 500km z Warszawy do Jastarni. Przy czym pierwsze 200km to było ciśnięcie nawet i po 215kma potem ciut powyżej autostradowych.
Faktycznie w mieście to cholera wie ile pali w korkach bo max to 15l na kompieale mi ostatnio wychodziło przy normalnej jeździe bez korków po Warszawie z 50km ok 11-12l. Nogę mam dość ciężką i jeżdżę na wyczucie i dostosowanie prędkości do warunków a nie do znaków
Wcześniej jeździłem Brerą też 200KM TBI 1.7 i dojazd do pracy w korkach to było ponad 20l. Po mieście 15l i więcej W trasie to raczej 13l.
Nie uważam więc, że silnik w Giulii jest paliwożerny. 200KM trzeba nakarmićDynamika jest rewelacyjna. Co prawda przegrywałem dzisiaj z Golfem ale jak się okazało to był R Variant z 300KM więc szans raczej nie miałem ale w top speed go goniłem
Zużycie średnie wzrosło do 13l ale warto było
![]()
w weekend majowy zrobiłem trasę z Czestochowy do Pragi.Jechałem na N,a tylko z 50 km na D.Na odcinku polskim średnią miałem prawie 140,w Czechach prawie cały czas roboty drogowe,więc dotarłem ze średnią 117.Spaliłem w obie strony średnio 8
Przy takich średnich prędkościach to moja 159 w 1.9 JTD nie wiele mniej pali
Moim zdaniem świetny wynik.
Wydaje mi się, że 8 jest spokojnie do zrobienia jadąc zgodnie z przepisami. Skrzynia ma 8 biegów i przy prawilnych prędkościach obroty są bardzo niskie. Btw mi wyszło 9.2l w trasie 500km z Warszawy do Jastarni. Przy czym pierwsze 200km to było ciśnięcie nawet i po 215kma)
jeśli zabijesz siebie, mała strata, jednego morderce drogowego mniej, jeśli zaś zabijesz kogoś, obyś się smażył w piekle
jazda w Polsce 215 km/h to świadoma próba morderstwa.
to nie jest watek o moralizowaniu, pisz sobie do kolegi na pw. a poza tym czasem autostrady sa calkowicie puste, gdzieniegdzie sa 3 pasy, wiec jesli sobie pofolgowal w takich warunkach to az tak bym nie demonizowal.tez mi sie zdazylo sprobowac 240 moja tbi jak ja kupilem, ale byly do tego warunki, normalnie jezdze max 160.jeśli zabijesz siebie, mała strata, jednego morderce drogowego mniej, jeśli zaś zabijesz kogoś, obyś się smażył w piekle
jazda w Polsce 215 km/h to świadoma próba morderstwa.
to nie jest watek o moralizowaniu, pisz sobie do kolegi na pw.
Przerywnik w jakze interesujacej dyskusji:
http://forzaitalia.pl/macchine/alfa-...szki-z-diablem
Fajnie sie czyta
Szanowni Koledzy, chwalenie się naruszeniem przepisów (prędkość) to lekko mówiąc głupota. Od "sprawdzenia" prędkości są tory no i niemieckie autobany. Uwaga uważanego za TROLLa Andersona była niestety trafna a boczenie się [MENTION=73165]azar[/MENTION], [MENTION=71368]Statyczny[/MENTION], [MENTION=20089]epsonix[/MENTION] jest nie na miejscu. O swoich wyczynach (prędkościowych na naszych drogach) można rozmawiać w "zamkniętym" towarzystwie. Przestępstwo jest przestępstwem, jakoś nikt nie chwali się że coś ukradł. Piszę to gdyż mam prawo -moja kuzynka zginęła gdyż małolat nie opanował samochodu przy prędkości 160 km/h (dopuszczalne 60). Tak więc proponuję - nie chwalcie się Koledzy naruszeniem prawa.
....Przy czym pierwsze 200km to było ciśnięcie nawet i po 215km [emoji14] a potem ciut powyżej autostradowych...
Ciśnięte czego skoro nie km/h????
Metrów na sekundę? Bo ja widzę 215 km... Więc przez 200 km cisnąleś 215 km. Pięknie załamałeś czasoprzestrzeń. Brawo![]()
Dalej piszesz "powyżej autostradowych" więc znów się pytam czego? Z Twojej wypowiedzi jasno wynika - powyżej autostradowych prędkości.
Jeśli jest inaczej to proszę wyjaśnij to...
Napisałeś to co napisałeś. Anderson zwrócił Ci uwagę, zamiast przyjąć na klatę, to rakiem się wycofujesz i mętnie się tlumaczysz....