[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A ta wersja ala Ghibli? Niezła nawet
attachment.php

Załączniki

• 2016-alfa-romeo-giulia-2_800x0w.jpg
    2016-alfa-romeo-giulia-2_800x0w.jpg
    66.1 KB · Wyświetleń: 4,116
Raczej na pewno nie będzie mieć takich lusterek jak Giulietta - generalnie ta wizualizacja to Giulietta z przerobionym przodem i dodanym kufrem

ale ta wersja jest bardzo podobna do tej co jezdzi po ulicach powiem wiecej ona jest identyczna do tej zakamuflowanej
oby taka nie byla bo du.y nie urywa

Zależy od tyłu bo przód dla mnie wybitny.

zla nie jest ale du.y nie urywa za przeproszeniem
daleko jej do 159 nie ta klasa stare alfy to byly majsterszytki giulietta i mito nie daja rady to i byc moze julka tez nie da rady starym alfom?mogli by to jakos przyspieszyc bo traca klientow z dnia naa dzien ludzie nie beda czekac po 7 lat zeby wyszedl nastepca taka jest filozofia ale niestety nie wrozy to dobrze
prawda jest taka ze to co jezdzi po ulicach jest tak podobne do tego bordowego ze... moze co bedzie :D

Ale napięcie rośnie i teraz nie mogą sobie pozwolić na wypuszczenie bubla . Będzie Car Of The Year - musi!!!

Z designem będzie ciężko zrobić WOW bo najzwyczajniej konkurencja (głównie niemiecka) też ma włoskich stylistów i też robi świetne auta. To już nie te czasy że włoskie auta były dziełem sztuki na tle pozostałych kredensów. Dobrze opłacani włosi (i w ogóle styliści w wielu markach) potrafią nie jednokrotnie zrobić ładniejszy samochód niż włoskie produkty. Takie realia i tego nie przeskoczymy.

Z designem będzie ciężko zrobić WOW bo najzwyczajniej konkurencja (głównie niemiecka) też ma włoskich stylistów i też robi świetne auta. To już nie te czasy że włoskie auta były dziełem sztuki na tle pozostałych kredensów. Dobrze opłacani włosi (i w ogóle styliści w wielu markach) potrafią nie jednokrotnie zrobić ładniejszy samochód niż włoskie produkty. Takie realia i tego nie przeskoczymy.

Marku wystarczą takie, są wystarczająco piękne :)

attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• alfa almasera.jpg
    alfa almasera.jpg
    22.6 KB · Wyświetleń: 1,082
  • aaaaaaaaaaa giulia4.jpg
    aaaaaaaaaaa giulia4.jpg
    48.8 KB · Wyświetleń: 1,053
  • alfa_romeo_l_ora_della_verita_26896.jpg
    alfa_romeo_l_ora_della_verita_26896.jpg
    124.8 KB · Wyświetleń: 2,040
  • giulia-masera-1.jpg
    giulia-masera-1.jpg
    62 KB · Wyświetleń: 3,764
http://europe.autonews.com/article/20150506/BLOG15/305069963/0/SEARCH

Ciekawe info nt. wywiadu z Sergio. Ostatecznie się utwierdzam, że ten gość się nie nadaje na zarządzającego (choćby pośrednio) Alfą Romeo :). Szef koncernu, którego marka wyprodukowała jeden z najlepszych 4-cylindrowych silników pewnie w historii (i nie mam tu na myśli JTD), który był jednym z głównych czynników przewagi konkurencyjnej Alfy przez kilka dziesięcioleci, twierdzi, że klientom jest wszystko jedno, jakiej produkcji 4-cylindrówka będzie siedzieć w ich samochodzie. Kabaret.

http://europe.autonews.com/article/20150506/BLOG15/305069963/0/SEARCH

Ciekawe info nt. wywiadu z Sergio. Ostatecznie się utwierdzam, że ten gość się nie nadaje na zarządzającego (choćby pośrednio) Alfą Romeo :). Szef koncernu, którego marka wyprodukowała jeden z najlepszych 4-cylindrowych silników pewnie w historii (i nie mam tu na myśli JTD), który był jednym z głównych czynników przewagi konkurencyjnej Alfy przez kilka dziesięcioleci, twierdzi, że klientom jest wszystko jedno, jakiej produkcji 4-cylindrówka będzie siedzieć w ich samochodzie. Kabaret.

Już dawno cisnęło mi się na "usta", że facet sam sie pcha na wymuszoną emeryturę:)

No, w zasadzie zimno patrząc i biorąc pod uwagę to, że aktualnie w autach się toczy (nudne autostrady , kontrole ) lub stoi w korkach, prowadzą je ujednolicone dość nawigacje, kierowcy się głównie spieszą i nie wyczuwają niuansów i różnic w silnikach, bardziej interesują ich 'opcje' na ekraniku wbudowanym, tudzież ilość tych ekranów i czy są ledy czy inne sredy. No to patrząc pod tym kątem i celem jakim jest zarabianie i minimalizowanie kosztów to pewnie ma rację. I patrząc na VW/audi/skodę gdzie zdaje się sporo unifikacji jest. A Alfa akurat w czasach ( jak na nią ) dobrej sprzedaży dzieliła zdaje się się silnikami (JTD) z innymi jak i przyjmowała (GM, fiat - JTS, TS).

No, w zasadzie zimno patrząc i biorąc pod uwagę to, że aktualnie w autach się toczy (nudne autostrady , kontrole ) lub stoi w korkach, prowadzą je ujednolicone dość nawigacje, kierowcy się głównie spieszą i nie wyczuwają niuansów i różnic w silnikach, bardziej interesują ich 'opcje' na ekraniku wbudowanym, tudzież ilość tych ekranów i czy są ledy czy inne sredy. No to patrząc pod tym kątem i celem jakim jest zarabianie i minimalizowanie kosztów to pewnie ma rację. I patrząc na VW/audi/skodę gdzie zdaje się sporo unifikacji jest. A Alfa akurat w czasach ( jak na nią ) dobrej sprzedaży dzieliła zdaje się się silnikami (JTD) z innymi jak i przyjmowała (GM, fiat - JTS, TS).

No to w zasadzie do Ferrari tez moga montować silnik od BMW :)
Po co komu odgłos :P

Wiecie, jeżeli AR ma faktycznie być "masówką dla trochę bogatszych" to... Serdżio ma rację. Większość osób które kupi AR będzie miało gdzieś skąd pochodzi silnik, ważne żeby ładnie brzmiał, dobrze się kręcił i zapewniał autku "pierdolnięcie". Ew. był ekologiczny - dla zielonych hipsterów to też będzie ważne.

To, że fani liczą na kolejne wydanie TSa 8v to sorry, ale ilu jest fanów AR, a ilu potencjalnych klientów którzy mają to gdzieś?

Na pewno będzie ciężko. Aczkolwiek włochów zbyt wielu nie ma w niewłoskich markach, jak już to adepci włoskich szkół designu jak choćby ta przy Mediolanie, gdzie włoskich studentów jak na lekarstwo a projekty, nie tylko motoryzacyjne zresztą, wyrywają z butów. Jedynym wyjątkiem jest chyba Ałdi, które wciągnęło Italdesign z grupką włoskich projektantów. Zresztą nawet włoskie marki korzystają z usług niewłoskich projektantów.

Osobiście myślę, że AR da rade zrobić WOW - gdy patrzę na projekty Ferrari i Maserati widzę duży potencjał. Te linie cały czas zachwycają.

To, że fani liczą na kolejne wydanie TSa 8v to sorry, ale ilu jest fanów AR, a ilu potencjalnych klientów którzy mają to gdzieś?

Zgadzam się. Z doświadczenia i z obserwacji zauważyłem, że użytkowników niemieckich "przystępnych" cenowo marek guzik obchodzi, że mają pod maską francuski silnik, tak samo użytkowników włoskich sportowych aut, które nota bene tanie nie są, również nie obchodzi, że pod maską pracuje niemiec.

No właśnie - ci, którym jest wszystko jedno, i tak kupią niemieckie. Wiadomo, Mercedes Citan to jest porządny samochód, a Renault Kangoo to szajs. Podobnie jak Mitsubishi Outlander jest dobry (wystarczy popatrzeć, ile tego na ulicach), a Citroen C-Crosser to jakieś francuskie padło przecież (widziałem chyba jednego).
Alfa zbudowała swoją przewagę na tym, że silnik NORD przez 20 - 30 lat był niedoścignionym wzorem dla BMW, o markach typu VW czy Toyota nawet nie wspominam. Jak się będzie robić silniki razem z Peugeotem albo Chryslerem, to się takiej przewagi konkurencyjnej nie zdobędzie. A ktoś już wyżej wspomniał, że design to już też nie jest przepaść. Nawet Koreańczycy robią całkiem ładne auta. To co nam zostaje? Dustin Hoffman w "Absolwencie", romantyczna historia o początkach Enzo? Wygrana w pierwszym cyklu F1?

Teraz przewagę zdobywa się oferując to czego nie ma konkurencja lub coś ciut lepszego niż ma ale w niższej cenie. Alfa w żadnym aspekcie nie wyprzedzi konkurencji, ot takie trochę ładniejsze wozidło.

To wytłumacz mi casus Apple albo GoPro :). Alfa powinna iść właśnie w tym kierunku, oferować coś wyjątkowego (niekoniecznie lepszego, ale właśnie unikalnego), niekoniecznie super tanio. Myślałem, że Sergio też ma takie podejście, ale najwyraźniej nie...

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót