Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Kraków 12.05 - Dwie białe Giulie, diesel/manual zaparkowane obok siebie, trzecia moja eh też biała.
BMW E46 konkurowała z Alfą 156 - nawet Wikipedia podaje Alfę jako jedynego konkurenta BMW spoza Niemiec.
BFakt, że na M3 Alfa nie miała odpowiedzi nie ma znaczenia, z założenia były to samochody o podobnej charakterystyce i kierowane do podobnego klienta.
A teraz coś specjalnego dla Tomaza - Panowie z Automobile Catalog sprawdzili też spalanie w obydwu modelach.
Giulietta spaliła im - 8.9 litra średnio a Mazda .... dokładnie tyle samo 8.9 litra. Jak na 2.0 - mało ale też nie ma się czym podniecać.
Porównujesz ciężkiego kloca którym jeździsz, najgorszą Alfę w klasie średniej w historii marki, zlepek GM-owych części
Sory ale z tym brakiem kompleksów to poza osiągami (szczególnie Q) to bym raczej nie szalał. Jeszcze dłuuuuuuga droga do BMW czy Audi.Świetnie, że karta się odwróciła i AR może wreszcie bez większych kompleksów rywalizować z BMW czy Audi w swojej klasie
Nie jestem po żadnej stronie dyskusji Mazda vs. AR, ale dane z dwóch wpisów to trochę mało miarodajna statystyka![]()
A może ktoś podać takie spalanie dla Giulii 200KM?
Żeby nie było: Veloce to bardzo fajne auto. Ale po Busso, żeby mieć "banan na ryju" trzeba kupić Q... niestety taka smutna (ekonomicznie) prawda.
Prawda
W zasadzie GTV to jedyna współczesna alfa którą nie jeździłem ale to moje marzenie na fun car szczególnie z tym silnikiem
Najbardziej mi brakuje tego brzmienia w Veloce. Jest takie miałkie bezpłciowe. Sportowy samochód to nie tylko przyśpieszenie ale cały zestaw emocji w tym dźwięk. Dlatego w pełni elektryczne samochody nie są dla mnie. Co z tego, że będę miał 2.5s do 100. Czasem fajny silnik 150KM da więcej frajdy satysfakcji z prowadzenia.
Nie jestem po żadnej stronie dyskusji Mazda vs. AR, ale dane z dwóch wpisów to trochę mało miarodajna statystyka![]()
Jeśli Merc kupi silnik od Fiata to tak, w innym razie nie. To są nowe silniki Fiata GSE z cylindrami 333ml i dwoma zaworami na cylinder, więc 3 cylindry 1,0l oraz 4 cylindry 1,33l.Odnosnie silnika 1.33b ciekawe czy nie jest to przypadkiem ta sama jednostka która jest montowana w nowej klasie A mercedesa.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Zuczek, a zdarza ci się jeździć po dużych miastach? Wrocław, Warszawa, Poznań, Kraków? Ile ci pali w takim mieście? Ale tak 100% w granicach miasta? Z ręką na sercu? Miescisz się w 8.5?
Jeździłem Giuliettą po Warszawie bardzo dużo. Spalanie koło 10.5 l/100 km.W mieście spalanie zależy od tak wielu czynników, że trudno je bezpośrednio porównywać, chyba że ten sam kierowca przemierza ten sam odcinek różnymi samochodami i może wtedy wysnuć wnioski. Nie jeżdżę regularnie po Warszawie i nigdy nie zrobiłem tam ciągiem kilkaset kilometrów, żeby zrobić rzetelny pomiar.
Wiem tylko, że w normalnych warunkach miejskich Giulietta nie jest smokiem palącym kilkanaście litrów, chyba że prowadzi ją "rajdowiec" który jeździ tylko z gazem do deski, a są tacy na forum![]()
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Jeździłem Giuliettą po Warszawie bardzo dużo. Spalanie koło 10.5 l/100 km.
I na tym proponuję zakończyć dywagacje nad niskim spalaniem 1.4![]()
... Kiedy policzyłem różnicę cenową na samym paliwie (silnik spalinowy versus elektryk) to miesięcznie oszczędzałbym około 1100 PLN (sic!)...