Tomtrz
Aktywny
1.8 MPI był zdaje się wprost od Opla.
1.8 to czysty opel, 2.2 JTS to zmodyfikowany ecotec montowany w vectrze, 3.2 to też w sumie GM.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
1.8 MPI był zdaje się wprost od Opla.
Kehym.... a w 159 nie byly przypadkiem silniki od GM?... te same co w Oplu na przyklad właśnie.
Wiesz kolego, 3,2V6 od GM w 159 wcale nie brzmiał jak Busso i o to się tutaj rozchodzi, jeśli wiesz co mam na myśli
Kehym.... a w 159 nie byly przypadkiem silniki od GM?... te same co w Oplu na przyklad właśnie.
- - - Updated - - -
Siemens opracował ładowarkę 350kW, skracając czas ladowaniado 8 minut. Za kilka lat to bedzie technologia już całkiem użytkowa.
- - - Updated - - -
Za kilka lat zapewne cena nowego elektryka nie bedzie już tak powalająca, technologia dopracowana, a ceny prądu z gniazdka w garażu nadal taka sama.
Alfa jest Oplem, Opel jest Peżotem, Peżot jest BMW, czyli przez przechodniość implikacji, Alfa jest BMW - co jednoznacznie wyjaśnia, że Alfa jest marką premium![]()
Skoro Alfa jest Oplem, a od niedawna Opel jest Peugeotem/Citroenem to czy skracając Alfa jest PSA? Myślę, że roztrząsanie tych wzajemnych powiązań jest niecelowe i prowadzące do nikąd, bo zaraz dojdziemy, że zaciski Brembo są zarówno w Giulii jak i w jakimś koreańczyku, i w związku z tym są to modele powiązane.
druga rzecz, która mnie zdziwiła, to że na hali było rozstawionych 6 linii produkcyjnych. Nie pamiętam dokładnie marek, bo było to już kilka dobrych lat emu, ale szło to mniej więcej tak: Peugeot, Mercedes, Fiat, Nissan, Opel ....![]()
Kooperacja z Oplem zaczęła się od AR159 ze "wspaniałą" skrzynią M32 z opla (i silnikami benzynowymi aczkolwiek chyba z Holdena też GM).