[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Taka ciekawostka. Mija mi rok użytkowania veloce. Z ceny katalogowej 237000 brutto, na fakturę zakupową trafiła kwota 199900 brutto. Przy odnowie ubezpieczenia na auto, została przyjęta wartość 169970 brutto.
Not bad jak na lawetową, przecenioną alfę z przebiegiem 22400km:) tylko 15% spadek wartości od nowego auta....

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Na alledrogo pojawily sie pierwsze poleasingowe sztuki, chyba z Idea leasing. Chca okolo 100 + vat za golasy wiec jakiegos drastycznego spadku na wartosci nie ma.

Spadek wartości wg eurotaxu a spadek wartości wg rynku to dwie różne rzeczy z tego co obserwuję...

Spadek wartości wg eurotaxu a spadek wartości wg rynku to dwie różne rzeczy z tego co obserwuję...

Korzystający z finansowania nowych aut są raczej zainteresowani warunkami w umowach, te natomiast bazują na eurotaxach i tym podobnych.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Na alledrogo pojawily sie pierwsze poleasingowe sztuki, chyba z Idea leasing. Chca okolo 100 + vat za golasy wiec jakiegos drastycznego spadku na wartosci nie ma.

Pytanie, kto to od nich kupi, skoro u dealera można takiego golasa z 2016/2017 roku mieć za prawie tyle samo, a auto będzie praktycznie nieużywanie z niemal zerowym przebiegiem.

W ogóle na otomoto i Allegro z tymi giuliami jest straszny bajzel, bo najlepsze oferty są dla firm, a dla osoby fizycznej gorzej wyposażone Giulie są w cenach 10-20 tysięcy wyższych. ADF ma dwie Giulie w niezłym konfigu dla firm w leasingu 100% za 127k i dwie demowki dla osób fizycznych z gorszym wyposażeniem za 138 i 149 tysięcy. Kto kupi te demowki?!

Teraz żałuje, że nie wziąłem czarnej super z czarnym wnętrzem z 2016 w BB przecenionej ze 194 na 127. Nie chciałem czarnego z czarnym bez wentylacji foteli i stanęło na tym, że dalej jeżdżę laguną 3

Trzeba było brać, dołożyć gwarancję mopar na 5 lat i chipowac. Miałbym nowe auto z RWD i 300 KM za około 135 tysiecy. Głupi byłem...

Azalgo, od faktury zakupowej niewielki spadek wartości, owszem, ale jak policzysz utratę od ceny katalogowej wychodzi ci w rok niemal 30%, a to już sporo. Oczywiście drugi właściciel nie musi nic o rabatach na zakup nowego wiedzieć i weźmie od ciebie takie auto za 170 koła bez problemu.

Ostatnia edycja:
Jestem ciekaw jakie jest Wasze zdanie na temat mojego dzisiejszego tuningu (wciąż się waham, czy przykleić, czy też nie) :)

20180709_191255.jpg
20180709_172605.jpg

Witam ile płaciłeś
Gdzie kupiłeś
Też się nad tym zastanawiam
Pozdrawiam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mógłbyś wkleić linka do sklepu
Albo wysłać mi na priva
Ja zmieniłem zderzak i dyfuzor z biznes na veloce narazie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Konkretniej, kupiłem na Ebay. Kolejnym krokiem będzie za jakiś czas zmiana wydechu oraz dyfuzora na podwójny (nie wiem tylko jeszcze, czy ten zwykły, czy z Veloce). Kusi jeszcze karbonowe scudetto oraz chiptuning, może za rok po zakończeniu gwarancji jakiś krajowy tuner zaproponuje coś ciekawego.

michał dawaj zderzak od Veloce, karbonowe V prawie niewidoczne a dupka robi różnicę dużą :) Ze zwykłą pieluchą z business ta lotka wygląda dziwnie...

Wspaniały :) jednak $1000 + vat/cło to spora suma, choć i tak podobna do ceny samego spoilera w Moparze :D
Niestety zapewne nie pasuje taki do zderzaka w wersji innej niż Veloce, dlatego skazany jestem znów na skośnookich przyjaciół :) Mam nadzieję, że wykonują oni takie dyfuzory o wyglądzie Veloce, pasujące do innych wersji.

Garraty, czy to nie Ty stałeś wczoraj na stacji Arge na Nowohuckiej?

przejeżdżałem obok na rowerku - o mało głowy nie ukręciłem...ładne auto!

Amortyzatory
Powrót