[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Już nie wspomne, że po zlozeniu siedzen robi sie z auta ciezarowka
No tu troszkę Cie poniosło :lol:
Ale oczywiście w dzisiejszych czasach kombi to podstawa oferty. W dzisiejszych czasach kombi kupują nawet Ci co nie potrzebują. A nóż się przyda :sarcastic: patrząc na to jak ma wyglądać następca 159 to nie wyobrażam sobie kombi no ale zobaczymy co czas przyniesie.

Jeśli nie będzie Giulii (?) SW, to niech chociaż następca Giulietty będzie w tej wersji. Ale kuźwa, koniecznie z odpowiednią ilością miejsca na kanapie! To co w tej chwili oferuje Giulietta w tylnej części kabiny to jakaś kpina...

nigdy nie rozumiałem fascynacji samochodami kombi... dla mnie tylko sedany albo hatchbacki.... Kombi to jednak krowiaste auto sie robi. Po co zresztą, jak w mojej 156 wersja kombi ma... mniejszy bagażnik niż sedan:)

Taaa. Zapakuj sobie większy wózek dla dziecka, kosiarkę do przeglądu, telewizor 46' lub złożoną szafę z IKEA do Twojej 156 berlina z teoretycznie pojemniejszym bagażnikiem... Poza tym znajdź mi jeszcze jedną osobę, która twierdzi, że alfy SW (bo temat o alfach...) są krowiaste.

Niektórzy tutaj to się nakręcają byle "informacjom" z pseudo portali albo motoryzacyjnych brukowców, jak by to od samego Sergio pochodziło. Gdybaniem nie przyspieszymy wejścia tego auta do produkcji. Inna sprawa, że potencjalnych obecnie i realnych w przyszłości kupców, to jest w tym temacie jakiś tam promil:)

Moja SW nieraz mi dupkę uratowała swoim bagażnikiem. Poza tym nawet bardziej mi się podoba od sedana. Każdy ma swoją opinię

wczoraj rozmawialem z kolesiem z salonu ar, maja juz info ze w 2015 alfa przedstawi 8 modelow w tym bedzie jakis suw z podwoziem od masserati

wczoraj rozmawialem z kolesiem z salonu ar, maja juz info ze w 2015 alfa przedstawi 8 modelow w tym bedzie jakis suw z podwoziem od masserati

To sobie każdy może od bardzo długiego czasu wyczytać w kompetentnej prasie i sieci, więc niczym nie błysnął... Inna sprawa, że przedstawienie planu to nie prezentacja gotowych aut. Na razie najbliżej do "Giulii" i SUV'a a reszta może powstać, jeśli się znajdą środki i będzie sens.

Sens na SUVy będzie, bo Ameryka tym jeździ. U nas też tego jest od groma...

Anderson, twierdzenie, ze 156SW ma mniejszy bagaznik to czysta ingorancja lub brak wiedzy na temat pomiaru bagaznikow. Bagaznik wg normy liczy sie do rolety... a powyzej tejze roletyjest przeciez jeszcze mnostwo mnostwo miejsca. Norma tego nie uwzglednia.

m.

bagażnik sedana 378 l
bagażnik sportwagona 360 l
nie uwzględniam tego, co nad roletą, samochód osobowy to nie bagażówka, nie pakuję aut pod "sufit".
prosze też o mniej napastliwości w rozmowie. Ja Ciebie o ignorancję nie oskarżam.

Dodano po 2 minutes:

Moja SW nieraz mi dupkę uratowała swoim bagażnikiem. Poza tym nawet bardziej mi się podoba od sedana. Każdy ma swoją opinię

to prawda, ja wyraziłem swoją opinię, Ty swoją i gra.
w kwestii estetyki po prostu sedan to auto zgrabne, optycznie lżejsze. Mi się po prostu auta kombi nie podobają w ogóle: to takie trochę karawany. Nie używam też auta prywatnego do wożenia cementu na budowę albo mebli. Jesli zachodzi taka potrzeba, zamawiam bagażówkę.

Ostatnia edycja:
bagażnik sedana 378 l
bagażnik sportwagona 360 l
nie uwzględniam tego, co nad roletą, samochód osobowy to nie bagażówka, nie pakuję aut pod "sufit".
prosze też o mniej napastliwości w rozmowie. Ja Ciebie o ignorancję nie oskarżam.

Niestety ale wykazujesz się ignorancją lub zwykłym brakiem praktycznej wiedzy... Napisałem Ci kilka przykładów, kiedy to "większą" pojemność bagażnika w berlinie można sobie wsadzić między bajki. Takie teoretyczne podejście do tej kwestii jest co najmniej niepoważne. Żaden człowiek mający do czynienia z tymi dwoma autami nie stwierdzi, że sedan ma bardziej pojemny bagażnik ( bez składanych oparć...) od SW. Podawanie przykładów z cementem sobie odpuść, bo ja zwykłych sytuacji z codziennego życia mam na pęczki.
W AR dobrze wiedzą, że samym sedanem nie zrobią furory.

Byle by Giulia miała składaną tylnią kanape w sedanie, bo w poprzednich alfach to była porażka względem konkurencji:)

W 159 już wzięli to pod uwagę i było lepiej. Jak tą Giulię tyle opracowują, to można się spodziewać, że cuda tam znajdziemy:)

Ostatnia edycja:
Kolesie z salonów wiedzą NIC.
Jakiś czas temu jak mieli wypuścić Julkę po lifcie pojawiały się na forum potwierdzone jakoby newsy od kolesi z salonów że wypuszczą julkę GTA

oby nie cuda typu wymiana wahaczy co 20 tys km ;)

VAG ma nie takich inżynierów i jakoś w passatach i audi też niektóre elementy zawieszenia nie osiągają 30 tys... W 159 mimo większej wagi zawias wytrzymuje dużo więcej niż w 156, więc jest progres. Giulietta też ma dużo lepsze rozwiązania pod tym względem, więc trzeba być dobrej myśli.

VAG ma nie takich inżynierów i jakoś w passatach i audi też niektóre elementy zawieszenia nie osiągają 30 tys... W 159 mimo większej wagi zawias wytrzymuje dużo więcej niż w 156, więc jest progres. Giulietta też ma dużo lepsze rozwiązania pod tym względem, więc trzeba być dobrej myśli.

bo giulietta ma wahacze przednie oparte na konstrukcji z stilo/bravo , i w końcu fiat wpadł na pomysł że mozna sworznie wymieniać w wahaczach , gdzie vw stosował to już od lat w golfach

Ale tu chodzi o wytrzymałość. Mam 166 i 159. Ważą' tyle samo. Budowa zawiasu taka sama. A wahacz do 166 wygląda jakby był od pandy.... To nic dziwnego że nie wytrzymuje.

Amortyzatory
Powrót