[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Pokazywałem nową Giulię każdemu kto się nawinął, większość ma takie pojęcie o motoryzacji jak o dualiźmie korpuskularnym cząsteczek. Wszyscy jak jeden mąż orzekli, że to bardzo ładne auto i nikt jakoś nie szukał na siłę zapożyczeń z Mazdy, BMW czy T-34. Ale jaki kraj, tacy ALfaholicy...

bartas, mówimy o KOMBI z najbardziej pogardzanej marki w całym VAG-u. Niechby i nią jechał Vettel i miała chipa ze 30KM+ do serii. Porównujesz to do samochodu, który nie ma bagażnika, zrobiony jest z włókna węglowego, nie na nawet automatycznej klimy, wnętrze jest dość ubogie, żeby poprawić osiągi, silnik jest umieszczony centralnie itp. Taka Alfa powinna być ze 2 minuty szybsza ;). Zgadza się, kierowca nie był zawodowy, ale wynika to z tego, że moim zdaniem w Alfie się wystraszyli i postanowili nie drążyć tematu, żeby się nie pogrążać. Bo co z tego, że okleiliby samochód, wsadzili tam geniusza kierownicy i urwaliby 10 sekund?
Czy to ważne, czy auto jest szybsze o 10s na jednym torze? Nikt przy normalnych zmysłach kto zastanawia się nad zakupem auta w cenie AR 4C nawet nie spojrzy na Leona... No wybacz ;)
Tak jak ris pisał, zawsze znajdzie się szybszy i nie ma co patrzeć tylko na cyferki. Wiesz, mając nawet Lambo może pogonić Cię jakiś Golf, czy Astra ( http://www.youtube.com/watch?v=uNrJ6FoVY3E ) i co wtedy zrobisz?! Załamiesz się, że masz wolniejsze Lambo?! :)

czy tam spojler się opuszcza z przodu (tak wynika z filmu) ? to jakaś aktywna aerodynamika? :) a'la Huayra :P

Czy to ważne, czy auto jest szybsze o 10s na jednym torze? Nikt przy normalnych zmysłach kto zastanawia się nad zakupem auta w cenie AR 4C nawet nie spojrzy na Leona... No wybacz ;)
Tak jak ris pisał, zawsze znajdzie się szybszy i nie ma co patrzeć tylko na cyferki. Wiesz, mając nawet Lambo może pogonić Cię jakiś Golf, czy Astra ( http://www.youtube.com/watch?v=uNrJ6FoVY3E ) i co wtedy zrobisz?! Załamiesz się, że masz wolniejsze Lambo?! :)

Oczywiście, że nie, moja wypowiedź była raczej w kontekście tego, że wszyscy już zrobili z Giulii bolid F1. Ja bym się jednak wstrzymał do pierwszej przejażdżki. A możesz być pewien, że nasza niemiecka polskojęzyczna prasa wytknie każdy uszczerbek. Pomijam już recenzje Alfy w UK, bo tam każdy model jest po prostu równany z błotem. Możemy się tu grzać lub nie, ale ludzie kupują czytając testy i słuchając szwagra przy grillu.

- - - Updated - - -

czy tam spojler się opuszcza z przodu (tak wynika z filmu) ? to jakaś aktywna aerodynamika? :) a'la Huayra :P

A'la Alfa 90, kolego :D. Ech, cóż za niewiedza... ;)

naturalmente , a'la alfa ... wybaczcie :cool:
swoja droga to może być ciekawe choćby z punktu prowadzenia ...

No dokładnie - dobry przykład :D ale niektórzy marzą o BMW a kupili Alfę i później udowadniają wyższość świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiej Nocy. :)

Ludzie nikt nie napisał, że 159 się źle prowadzi, czy gorzej od BMW. Ale jak ktoś pisze, że 159 jedzie po zakręcie bez problemu a bmw wpadają do rowu to jest co najmniej śmieszny. O ignorancji tak twierdzących niech świadczy porównywanie suva x5, który z założenia ma wyższy środek ciężkości ze 159. Trzeba porównywać z serią 3 i tyle. Są to auta porównywalnie się prowadzące. Przy czym napęd na tył daje bmw lepszy start, osiągi i frajdę z jazdy. Teraz giulia nie ma już minusów 159.

Pokazywałem nową Giulię każdemu kto się nawinął, większość ma takie pojęcie o motoryzacji jak o dualiźmie korpuskularnym cząsteczek. Wszyscy jak jeden mąż orzekli, że to bardzo ładne auto i nikt jakoś nie szukał na siłę zapożyczeń z Mazdy, BMW czy T-34. Ale jaki kraj, tacy ALfaholicy...

Bo to oczywiste że to auto będzie się każdemu podobać bo jest świetne. Tylko Alfa przyzwyczaiła już do trochę czegoś innego w designie i dlatego wiele osób od nas narzeka.

Nie sądzę że ktoś neutralny powie że to auto jest brzydkie i mu się nie podoba, ale w wielu przypadkach będzie na pewno tak... "to auto jest piękne, ale ja wolę Audi/BMW/ VW/Skodę bo to nadal Alfa"

A oto wnętrze:

attachment.php

Załączniki

• 10561589_10153463217856474_6221357016949125604_n.jpg
    10561589_10153463217856474_6221357016949125604_n.jpg
    39 KB · Wyświetleń: 4,978
Dodam jeszcze że ja w tym aucie widzę więcej z muscle cara niż z BMW czy Mazdy.

niektórzy nazywają to postępem technicznym

Jeżeli postęp technologiczny wymaga oderwania wzroku od drogi w samochodzie zorientowanym na kierowcę żeby zmienić stację radiową, to ja mam taki postęp głęboko. Wiem, są przyciski na kierownicy, ale nie każdy ich lubi używać. Poza tym, w Julce po 4 latach chodzą już mocno tak sobie.

Spróbuj znaleźć jakieś ekrany dotykowe w kabinie "przestarzałego" Airbusa A380. A w powietrzu jest trochę spokojniej niż na drodze.

ja osobiście radia w mojej 9 praktycznie nie dotykam, wszystko robię z kierownicy, dla mnie to wygodniejsze

Zresztą przypominało mi się jak to było jak wchodziły telefony z wyświetlaczem dotykowym. Też zarzekałem się że nie kupię takiego bo to niewygodne i w ogóle, ale za jakiś czas uznałem że już zdecydowana większość to telefony dotykowe, a już nie długo nie będzie wyboru i teraz to nawet moja mama posługuje się telefonem z dotykowym wyświetlaczem, a ja nie wyobrażam sobie żebym mógł mieć inny.

Ostatnia edycja:
Jeżeli postęp technologiczny wymaga oderwania wzroku od drogi w samochodzie zorientowanym na kierowcę żeby zmienić stację radiową, to ja mam taki postęp głęboko. Wiem, są przyciski na kierownicy, ale nie każdy ich lubi używać. Poza tym, w Julce po 4 latach chodzą już mocno tak sobie.
Dokładnie! Korzystam teraz z wyświetlacza dotykowego i to jest pomyłka...
Oby ten cały joystick był dość intuicyjny w obsłudze (znowu nawiążę do BMW, ale tam iDrive w nowych autach (szczególnie BMW 5) działa fajnie (jest force feedback i wiadomo co się włącza na czuja + touchpad).

Amortyzatory
Powrót