[Giulia] Alfa Giulia- 2015

Padło tyle słów, każdy wie swoje, niektórzy... lepiej

Ode mnie, na koniec.

Przyjrzyjcie się białej (zdjęcia z detalami w poście 3015), zapomnijcie o innych - BMW, Lexusach, Jagach - spójrzcie na Giulię zaczynając od scudetto, poprzez krzywizny karoserii przy lampach przednich... itd. Kto nie widzi tam Alfy nie zna jej historii.

Masywnie już przecież było - ktoś nie chciałby SZ? (wnętrze właśnie z SZ-ta nakierowane na kierowcę, żadna nowość, ale i nie kalka BMW)

attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• Alfa-Romeo-Giulia-35656.jpg
    Alfa-Romeo-Giulia-35656.jpg
    81 KB · Wyświetleń: 807
  • alfa-romeo-sz-1990-rood-12.jpg
    alfa-romeo-sz-1990-rood-12.jpg
    110.7 KB · Wyświetleń: 759
  • alfa-romeo-sz-es-30-10.jpg
    alfa-romeo-sz-es-30-10.jpg
    67.1 KB · Wyświetleń: 792
  • SZ%20Interior.jpg
    SZ%20Interior.jpg
    101.2 KB · Wyświetleń: 778
  • d_alfa_romeo_rz_22.jpg
    d_alfa_romeo_rz_22.jpg
    84.7 KB · Wyświetleń: 760
  • beznazwy (2).jpg
    beznazwy (2).jpg
    97.5 KB · Wyświetleń: 756
  • Alfa-Romeo-Giulia-rear-side.jpg
    Alfa-Romeo-Giulia-rear-side.jpg
    116.3 KB · Wyświetleń: 786
  • Alfa-Romeo-Giulia-front-three-quarter.jpg
    Alfa-Romeo-Giulia-front-three-quarter.jpg
    99.2 KB · Wyświetleń: 771
  • Alfa-Romeo-Giulia-rear-three-quarter.jpg
    Alfa-Romeo-Giulia-rear-three-quarter.jpg
    109.1 KB · Wyświetleń: 804
  • Alfa-Romeo-Giulia-side.jpg
    Alfa-Romeo-Giulia-side.jpg
    97.8 KB · Wyświetleń: 774
moze nie bezposrednio o gulii, ale posrednio napewno tak. Odpowiedzial ktos vaginowcowi, wg ktorego ta alfa to szrot. Pierwszy raz widze i spodobalo mi sie.

attachment.php

Załączniki

• 0004F69GXVLCXNHH-C116.jpg
    0004F69GXVLCXNHH-C116.jpg
    42.8 KB · Wyświetleń: 1,119
Koniecznie w full screen http://www.quattroruote.it/gallery/2015/06/25/alfa_romeo_giulia_live_2015_.html
Bardzo dobry światłocień jak na amatorskie fotki i daje realistyczne spojrzenie. Piękna.

W kwestii niebieskiem Bumy; nie ma, zjedzona na śniadanie.

attachment.php

Jeszcze się zbieram do swojej opinii, takie rzeczy trzeba odczekać i głęboko przeanalizować, za dużo konceptów i premier przeżyłem. Ale serce mi mówi to jest odrodzenie i to jest to. W pewnych kwestiach świetna w innym mniej, jak np, klamki które kur. jakby problem lekko zindywidualizować. Póki co śniła mi się dwa razy :D Jak sobie ją wyobrażam w lusterku to 159 zaczęła trącić myszką a moja 156 jak zerkam to tylko taka niegdysiejsza zabawka. Niemniej przeliczyłem to i ch. dupa kamieni coupe. Co z tego że V6 będzie tanio w stosunku do takiego R8, ale trzeba za parę lat celować w te "marną" rzędówkę. Pociesza to że nawet najsłabsza Giulia będzie najszybsza w segmencie nawet w porównaniu najtańszych wersji konkurencji. Pytanie tylko jak będzie się prowadzić i jak brzmieć. Co z bezawaryjnością.
Porównania do 159 są zupełnie nie trafione szczególnie w kwestii wzornictwa, to nie jest następca 159 tylko 156, 155 i dalej zwłaszcza do starej Julki i to widać. Mistrz Giugiaro, Italdesign które jest moim guru stworzyłby pewnie coś (trochę) innego (GEA, najpiękniejszy seden wszechczasów), ale tu też chodzi o kasę. Właściciele Brery a zwłaszcza 159 powinni pieć z zachwytu że mają klasyka za życia ;)

Ciekawi mnie tylko jaki projekt został odrzucony... czy to wypłynie?

Załączniki

• m3vsalfa.jpg
    m3vsalfa.jpg
    212.2 KB · Wyświetleń: 860
Tak sobie myślę,że byłoby mniej tego rozczarowania, gdyby auto pojawiło się z marszu, kiedy ostatnie 159 zjeżdżały z linii.
Cztery lata buńczucznych zapowiedzi, sztab designerów pracujących ciężko w tajnym ośrodku itp. znacznie podniosły poprzeczkę naszych oczekiwań. W pierwszym momencie pomyslałem,że nad tyłem pracowali pierwsze trzy lata, na bok poświęcili prawie cały ostatni rok a nad przodem zaczęli mysleć tuż po Bożym Ciele...
Nie mogę znaleźć spójności pomiędzy elegancką dynamiką tyłu a dość ordynarnym w swej prostocie przodem ale to tylko moje zdanie i pewnie się nie znam...

Tak sobie myślę,że byłoby mniej tego rozczarowania, gdyby auto pojawiło się z marszu, kiedy ostatnie 159 zjeżdżały z linii.
(...) Nie mogę znaleźć spójności pomiędzy elegancką dynamiką tyłu a dość ordynarnym w swej prostocie przodem ale to tylko moje zdanie i pewnie się nie znam...

Balans spójności zachowa prawdopodobnie bardziej wersja cywilna, na którą najbardziej czekam a zwałasza na SW, niż brutalna jak QV; myślę że równowaga będzie zachowana i o to jestem spokojny co widać na wstępnych rendreach. Bardziej interesuje mnie jak to będzie z masą o ile wzrośnie w średniej wersji silnikowej ~250KM w odniesieniu do ceny (a dalej utraty wartości itp. itd. x pierwiastek^3) :D

Zalatuje troche 156 :)

attachment.php

attachment.php

Załączniki

• 171182-alfa_giulia_2015_a-alfa_romeo_giulia_rear_three_quarter.jpg
    171182-alfa_giulia_2015_a-alfa_romeo_giulia_rear_three_quarter.jpg
    109.1 KB · Wyświetleń: 675
  • alfa-romeo-156-gta-4.jpg
    alfa-romeo-156-gta-4.jpg
    65.7 KB · Wyświetleń: 740
Nie wiem czy było, ale tak może wyglądać SW, choć podobno ma nie być wersji kombi ...

11402958_894860500560353_2558301350928187605_n.jpg

a tak wersja cywilna

11659326_1002211473136295_2085096352294121159_n.jpg

Ostatnia edycja:
Kombi jak to kombi, szału nie ma. Wersja cywilna to coś czym za rok chętnie pojechałbym na wakacje do Włoch. Tylko kolor biały

Chyba że księgowi powiedzieli mu: "zaprojektuj ciepłego klucha, to go sprzedasz w odpowiedniej ilości, żeby wyjść na plus"

Tylko optymistyczne założenia sprzedaży już znamy. I jakoś cały czas nie widzę, żeby z tego wyszedł gigantyczny plus. Prawda jest taka, że dla FCA marka Alfa Romeo z założenia nie będzie przynosić kokosów. I trochę szkoda, że nie popłynęli mocniej z designem.

Tylko optymistyczne założenia sprzedaży już znamy. I jakoś cały czas nie widzę, żeby z tego wyszedł gigantyczny plus. Prawda jest taka, że dla FCA marka Alfa Romeo z założenia nie będzie przynosić kokosów. I trochę szkoda, że nie popłynęli mocniej z designem.

Wojtek malkontent jesteś :) Alfa i Ferrari w jednym - patrz pozytywnie oszczędność miejsca w garażu :D

Wojtek malkontent jesteś :) Alfa i Ferrari w jednym - patrz pozytywnie oszczędność miejsca w garażu :D

Ale ja nie jestem malkontentem. Ja po prostu nie rozumiem tego nieustannego powoływania się na księgowych w odniesieniu do tego projektu, bo każdy księgowy by Sergia wyśmiał (przypomnijcie sobie prezentację o tym jaki zespół inżynierów będzie pracował choćby nad silnikami). Alfa Romeo nie jest kurą znoszącą złote jaja dla FCA, od tego są inne marki. I trzeba przyznać, że Sergio ma cojones, że taki projekt zrealizował, było kilka innych, prostszych i bardziej dochodowych rozwiązań, które by ucieszyły księgowych i udziałowców.

Jak już jesteśmy przy garażu, to poczekam na rzeczywistość cenową i drogową, bo na dzień dzisiejszy moje serce bardziej skłania się ku Jaguarowi XE S niż ku Giulii, nawet pomimo tego, że im dłużej patrzę na Giulię, tym bardziej mi się podoba.

Cóż, pierwszego prztyczka w nos już dostali ;):

...

Znaczy że Ford rzuca wyzwanie Alfie tak? czy powątpiewa zgryźliwie w widok Alfy na torze, niemal jak widok w suva w terenie :)

Co do Poznania - załatw zniesienie limitów głośności ! (swoją drogą jak można było do tego dopuścić i czy faktycznie są pilnowane?) Albo przyjedź sam na mniejszy ale swobodny jakiś Jastrząb czy Kielce :-P

Jak już jesteśmy przy garażu, to poczekam na rzeczywistość cenową i drogową, bo na dzień dzisiejszy moje serce bardziej skłania się ku Jaguarowi XE S niż ku Giulii, nawet pomimo tego, że im dłużej patrzę na Giulię, tym bardziej mi się podoba.

Nie no daj spokój przecież to mazdowy Jaguar :P oba z Mazdą nawet nie stały przy Giulii :no:
171200-alfa_giulia_2015_a-pogladowa.jpg

- - - Updated - - -

Dodam jeszcze , że Jaguar jak i Mazda mają duż wspólnego z linia BMW

Załączniki

• pogladowa.jpg
    pogladowa.jpg
    115.6 KB · Wyświetleń: 615
Teraz tak patrze na te fotki i faktycznie przednie zderzaki i lampy można pozamieniać jakby komuś się znudził Jag/Mazda . Niemal identycznie przetłoczona maska . Po tym jak widuje Hyundai'o-Mazdy to mnie nie zdziwi fakt ,że z jednej taśmy zjeżdżają a końcowe detale firma w stodole dokręca .

Teraz tak patrze na te fotki i faktycznie przednie zderzaki i lampy można pozamieniać jakby komuś się znudził Jag/Mazda . Niemal identycznie przetłoczona maska . Po tym jak widuje Hyundai'o-Mazdy to mnie nie zdziwi fakt ,że z jednej taśmy zjeżdżają a końcowe detale firma w stodole dokręca .

No to właśnie chciałem uświadomić ! :)

Amortyzatory
Powrót