[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Dla mnie to jest zły kierunek i pewnie nie zdecyduję się na Giulię (oglądam teraz z uwagą albo Cherokee albo Ghibli). Jak dla mnie nowa Giulia mogłaby być lepsza od BMW i AUDI ale jednocześnie nie naśladować ich wyglądem ... tle że ja najwyraźniej nie jestem przeciętnym bogatszym Kowalskim.

Fenomenalne porównanie:
- Cherokee 150-200k PLN,
- Ghibli 350k,
- Giulia 200k (jakaś racjonalna wersja),
Ok Giulii nie kupisz, Twój wybór.
Jeździsz Fiatem Sedici (po sprzedaży 159 3.2 TI co już jest co najmniej dziwne) o którym kiedyś pisałeś, ze jest ekstra bryką, a myślisz o Ghibli?
Czy Ciebie fantazja nie ponosi za bardzo?

Ostatnia edycja:
A dlaczego miałaby mnie ponosić? Czy według Ciebie powinienem jeździć innymi samochodami niż jeżdżę?

Jeździsz Fiatem Sedici (po sprzedaży 159 3.2 TI co już jest co najmniej dziwne) o którym kiedyś pisałeś, ze jest ekstra bryką, a myślisz o Ghibli?
Czy Ciebie fantazja nie ponosi za bardzo?

Jego kasa. :P

Cherokee to bardzo racjonalny (wybór) dla osób które niestety alfa Romeo (a raczej koncern FCA) zostawił na lodzie mamiąc wirtualnymi modelami... Sam się zdecydowałem i był to świetny wybór

Saab zniknął z trochę innych powodów. Tutaj nie ma raczej wspólnego mianownika z AR.

Saab zniknął bo robili samochody tak jak chcieli (lepiej), szukali i wdrażali lepsze rozwiazania niż były z góry nałożone przez koncern GM ;D A że to pochłaniało wiecej kasy to splajtowali, tutaj sytuacja AR jest kompletnie inna, jak sie potoczy zobaczymy;)

Saab zniknął bo robili samochody tak jak chcieli (lepiej), szukali i wdrażali lepsze rozwiazania niż były z góry nałożone przez koncern GM ;D
Ja tam nie wiem czemu zniknął. Mnie się wydawało że się rozmienili na drobne, przez pewien czas to były rebrandowane ople, przez pewien czas subaru, itd. No i deska rozdzielcza była koszmarna.

Ja tam nie wiem czemu zniknął. Mnie się wydawało że się rozmienili na drobne, przez pewien czas to były rebrandowane ople, przez pewien czas subaru, itd. No i deska rozdzielcza była koszmarna.
Może była ale mi się nowe modele Saabów 9-3 , 9-5 po 2000roku podobają . 9-3 cabrio miód malina . Silniki nasze włoskie diesle ( te same które mam u siebie w Alfie ) , lub 2.0T . Też mi deski nie odpowiadały bo wyglądały jakby ktoś na prosto piłą uciął i kuziki rozsypał ale dla mnie Saab jest tak jak Alfa -wyjątkowy , niepospolity , nietuzinkowy , oryginalny . I na plus przemawia zawias z Vectry C - taniocha w przeciwieństwie do naszych rodzimych ( wiem - teoretycznie wielowahacz lepszy w prowadzeniu ale w praktyce nie do końca ).

A dlaczego miałaby mnie ponosić? Czy według Ciebie powinienem jeździć innymi samochodami niż jeżdżę?

Po prostu mnie śmieszą takie wpisy. Jeżdżę Sedici, jest super, Giulia to syf, nie kupię jej, a poważnie zastanawiam się nad Ghibli za 350 koła. No baśnie Andersena to pikuś.
Nikomu nie zabraniam fantazjować, jeździj czym chcesz i nic mi do tego, ale miej litość na forum. Jak kupisz te Ghibli to pokajam się, wystosuję przeprosiny i wyślę Ci kwiaty. A nawet umyję felgę albo dwie.

Maciek-156 napisał:
Cherokee to bardzo racjonalny (wybór) dla osób które niestety alfa Romeo (a raczej koncern FCA) zostawił na lodzie mamiąc wirtualnymi modelami... Sam się zdecydowałem i był to świetny wybór

Maciek, nigdzie nie napisałem, że Cherokee to zły wóz. Mnie się osobiście nie podoba, ale nie mam wiedzy aby ocenić go w kwestiach innych niż wizualne. Oby Ci się dobrze sprawował.
Po prostu gdzie Jeep a gdzie Ghibli, tylko o to mi chodziło.

Ostatnia edycja:
Może była ale mi się nowe modele Saabów 9-3 , 9-5 po 2000roku podobają .
No z zewnątrz to ok. Ale potem wsiadasz do środka i czar pryska. Jakich bym psów na swoim CW nie wieszał, to jednak jak spojrzę na to wnętrze to się gęba sama śmieje.

Poważnie, im dłużej o tym myślę, tym bardziej mi pasuje teoria że saab wypadł z rynku przez design wnętrza ;]

Po prostu mnie śmieszą takie wpisy. Jeżdżę Sedici, jest super, Giulia to syf, nie kupię jej, a poważnie zastanawiam się nad Ghibli za 350 koła. No baśnie Andersena to pikuś.
Nikomu nie zabraniam fantazjować, jeździj czym chcesz i nic mi do tego, ale miej litość na forum. Jak kupisz te Ghibli to pokajam się, wystosuję przeprosiny i wyślę Ci kwiaty. A nawet umyję felgę albo dwie.

Krótka odpowiedź: mój kutas ma 20cm i według naocznych świadków jest długi i gruby, och. Nie muszę nikomu niczego udowadniać i kupować sobie danego samochodu jako uzupełnienia męskości.

Długa odpowiedź: Cherokee byłby dobry dla mnie bo zmieściłbym do niego swoją całą rodzinkę i mógłbym swobodnie dojechać na działkę i do lasu. Ghibli bardzo mi się podoba, byłby dobry na dłuższe trasy i po prostu chcę go mieć :) , ale do tego musiałbym jeszcze sobie kupić coś rodzinnego (Dacia Duster?), żeby było czym jeździć z dziećmi i na zakupy. Zasadniczo moim faktycznym potrzebom odpowiadałby już Jeep Wrangler, ale po prostu mi się nie podoba.

Ta, też tak mam że są mi "niezbędnie potrzebne" duże kombi, terenówka, cabrio, sport sedan, SUV i hot hatch na zakupy. I dla żony coś.

Tylko jeszcze muszę zarobić na to wszystko.

Saab zniknął bo robili samochody tak jak chcieli (lepiej), szukali i wdrażali lepsze rozwiazania niż były z góry nałożone przez koncern GM ;D A że to pochłaniało wiecej kasy to splajtowali,;)

czy ten wpis to jakiś żart???
przecież to są kompletne brednie
ludzie, jak już coś piszecie, to z głową
z minimum wiedzy na dany temat

No z zewnątrz to ok. Ale potem wsiadasz do środka i czar pryska. Jakich bym psów na swoim CW nie wieszał, to jednak jak spojrzę na to wnętrze to się gęba sama śmieje.

Poważnie, im dłużej o tym myślę, tym bardziej mi pasuje teoria że saab wypadł z rynku przez design wnętrza ;]

A mnie akurat, wnetrze saabow zawsze sie podobalo. Cos innego, oryginalnego a do tego smaczki takie jak stacyjka w tunelu srodkowym.

Jeśli chcesz zostać w FCA, to może tak, ale zgodzisz się, że gdyby z listy Twoich samochodów zrobić "jaki element nie pasuje", to Jeep poleciałby pierwszy? :) Niestety, ale najbardziej naturalnym samochodem dla kogoś, kto się nie może doczekać nowego modelu Alfy, jest Germański Oprawca w postaci BMW 3. Co zresztą potwierdziła Alfa projektując Giulię :D.

Fajne foto z Blogomotive ;):
70.jpg

Ostatnia edycja:
Pomijając już logiczną sprzeczność zdania, bo Czirok nowy jest w 100% autkiem FCA i w dodatku (chyba) na płycie Giulietty.

Jeśli chcesz zostać w FCA, to może tak, ale zgodzisz się, że gdyby z listy Twoich samochodów zrobić "jaki element nie pasuje", to Jeep poleciałby pierwszy? :) Niestety, ale najbardziej naturalnym samochodem dla kogoś, kto się nie może doczekać nowego modelu Alfy, jest Germański Oprawca w postaci BMW 3. ...]

Jak kupowałem Giuliette to było to auto odpowiadające moim ówczesnym potrzebom. Nic w życiu nie jest stałe obecnie potrzebuję suta typu SUV(który miał być już od dawna w ofercie AR), więc niby dlaczego jeep miałby polecieć? Zamiast tutaj bić pianę o Giuli, która być może będzie dostępna w salonach pod koniec 2016 roku lepiej podejmijcie dyskusję co zamiast alfy. Grupa FCA boryka się z problemem braku modeli w podstawowej swojej marce czyli Fiacie (500tka okazała się ślepym zaułkiem) i najpierw będzie tam rozwiązywać problemy. Obawiam się że AR podzieli los lanci, a wszystkie te plany to mydlenie oczu bo ekonomia jest bezwzględna

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót