[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Cóż, to niestety prawda:
http://europe.autonews.com/assets/PDF/CA103559127.PDF

Cieszyć i smucić może plan połączenia salonów sprzedaży (więc pewnie i serwisów) Alfy i Maserati - cieszyć, bo może wreszcie będzie na przyzwoitym poziomie, smucić, bo pewnie ceny w ASO będą równać do Maserati, a nie odwrotnie...

Ale tutaj masz konkrety (choć niezbyt optymistyczne) i to ze statystykami.
Natomiast z bełkotu AŚ można wywnioskować, co się komu zechce...

Nie ma co się przywiązywać do jakichkolwiek publikowanych planów - przecież i tak się zmienią - pewnie pojutrze. Nie ma sensu traktować poważnie jakichkolwiek słów pana Marchionne. Fakt jest taki że Giulii nie ma póki co i niewiadomo kiedy będzie.

Wiadomo kiedy będzie - w tym roku. SUV będzie dostępny na przełomie 2016/17. Przesunięte zostały pozostałe modele, w tym nowy kompakt.
Już wiadomo, dlaczego tegoroczny lift Giulietty będzie dość zaawansowany - mają zamiar tłuc model dłużej niż pierwotnie planowano.

Wiadomo kiedy będzie - w tym roku. SUV będzie dostępny na przełomie 2016/17. Przesunięte zostały pozostałe modele, w tym nowy kompakt.
Już wiadomo, dlaczego tegoroczny lift Giulietty będzie dość zaawansowany - mają zamiar tłuc model dłużej niż pierwotnie planowano.

No tak, równie dobrze można powiedzieć że będzie w drugiej dekadzie tego wieku.
To że Giuliette będą tłuc do 2020 to powtarzam od dawna. A skąd wiesz że lifting będzie zaawansowany? Póki co wiadomo że zmienią logo, wywalą żeberka ze scudetto oraz zdejmą znaczki QV.

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
To że Giuliette będą tłuc do 2020 to powtarzam od dawna. A skąd wiesz że lifting będzie zaawansowany? Póki co wiadomo że zmienią logo, wywalą żeberka ze scudetto oraz zdejmą znaczki QV.

Nie zdążyłem foty zrobić ale wczoraj w Bielsku spotkałem tak zamaskowaną Giuliettę, jakby to nowy model miał być. Pomyślałem,że będą spore zmiany...oby...:). I żeby nie było niedomówień, od testującego wiem,że to Giulietta fl..

To że Giuliette będą tłuc do 2020 to powtarzam od dawna. A skąd wiesz że lifting będzie zaawansowany?

Pewne jest, że premiera cywilnej Giulii będzie miała miejsce w marcu, a to czy fizycznie samochody trafią do salonów w maju czy w październiku ma jakieś znaczenie dla Ciebie? Dla mnie nie. Twoje rozgoryczenie jest zrozumiałe tylko wtedy, jeśli planowałeś zamówić Giulię dla siebie.
Co do liftingu Giulietty to zapowiada się z większym rozmachem niż pierwszy lift, informacje o tym znajdziesz w odpowiednim wątku w dziale Giulietty.

Co do liftingu Giulietty to zapowiada się z większym rozmachem niż pierwszy lift, informacje o tym znajdziesz w odpowiednim wątku w dziale Giulietty.
No nie wiem, wszędzie piszą o zmianach kosmetycznych. Podobno jakiś słabszy diesel ma dostać TCT.

Alfa Romeo genetycznie musi trzymać się na zderzaku samochodu poprzedzającego, po prostu musi :D
IMG_20160130_131833.jpg

Pierwszy oficjalny crashtest zaliczony :-)

I sie zaadaptował w dupę multipli :P

Panowie żeby nie było to zaklepuję ją jak wystawią na OLxa co by ktoś mi jej nie podprowadził. Żywicę i maty mam ,bydzie nówka sztuka :-)

Jako świadek donoszę uprzejmie, że nie uderzył. Dojechał na centymetr - jaja by mu urwali jakby przydzwonił.

Ambitne zapowiedzi szefa koncernu FCA Sergio Marchionne po raz kolejny nie będą zrealizowane. Nowych modeli Alfy doczekamy się dopiero po 2020 roku.

Najnowsze plany zapowiadają osiem modeli, ale odnowienie oferty Alfa Romeo po raz kolejny zostało przesunięte w czasie i z całą pewnością nie będzie to wcześniej niż w 2020 roku.
(z linka derezy)

- - - Updated - - -

Pewne jest, że premiera cywilnej Giulii będzie miała miejsce w marcu,.

Tak. Pewne jest. Ze smakiem powtórzmy raz jeszcze to piękne, sugestywne słowo: pewne.

Amortyzatory
Powrót