[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ecco il listino prezzi previsto da verificare.

Giulia 2.2 diesel 150hp business 37500 Euro, Giulia 2.2 diesel 180hp business Sport pack E.42.000, 2.0 Benzina 200 hp 37500.EURO.

Wysłane z mojego SM-T715 przy użyciu Tapatalka

Pogielo ich chyba...

Najtansza wersja,z kilkoma dodatkami typu czujnikiparkowania,ksenony i oplata za lakier ,uwzgledniajac nizsza cene w Polce ,wyjdzie jakies 155- 160 tys.
Powodzenia...

Ostatnia edycja:
Kwestia co będzie w tym pakiecie Business /Business Sport. Jak wiadomo opcje w autach premium potrafią mocno wywindować ceny.
Tak na szybko 318d (150KM) w wersji Luxury Line zaczyna się od 161k PLN (a w wyposażeniu i tak bida, chociaż jest klima auto i czujniki tył).
Teraz pytanie co za 160k PLN zaoferuje Giulia...?

weź pod uwagę, że w benzynie w standardzie masz automat. Skonfiguruj sobie Superba, środkowej opcji wyposażenia z 200+konną benzyną i DSG, mniej niż 120 tys nie zejdziesz (nawet po upustach)

Najważniejsze, że wczoraj rozpoczęła się produkcja seryjna Gulii.

Najważniejsze, że wczoraj rozpoczęła się produkcja seryjna Gulii.

uffff, jak miło:) wkrótce dla skód i pasków zabraknie miejsca na szosach:)
ale mój dealer (jak to brzmi......:) nadal nic nie wie.
rozumiem, że tak ma być: tajemniczo i z zaskoczenia:)

- - - Updated - - -

Na niektórych ujęciach Giulia faktycznie wygląda nie najlepiej. Ale to tylko kwestia zdjęć, na żywo jest znacznie lepiej ;)

)

159 na zdjęciach i na żywo wygląda extra.....:)
no ale widocznie, tym razem trzeba się naocznie przekonać o tym pięknie:)

- - - Updated - - -

Pogielo ich chyba...

Najtansza wersja,z kilkoma dodatkami typu czujnikiparkowania,ksenony i oplata za lakier ,uwzgledniajac nizsza cene w Polce ,wyjdzie jakies 155- 160 tys.
Powodzenia...

spoko spoko Guru wie co robi:) na pewno masowo ludzie te auta wykupią:)
a serio mówiąc, wygląda to coraz gorzej.

Za auto tej klasy z napędem na tył trzeba swoje zapłacić - było do początku wiadomo ja ogłosili nową taktykę, że nie będzie to tani samochód.
Można już teraz zaryzykować stwierdzenie, że Giulia w benzynie będzie w podstawie kosztować około 140 tys. - czyli tyle samo co BMW 320i czy Audi A4 2.0.
Audi A4 automat 2.0 TFSI 190 KM, 7,3 s do setki - 149 900 zł(ksenon, klima auto, alu 17-tki i nic więcej)
BMW 320I automat 2.0 184 KM, 7,3 s do setki - 144 600 zł (klima auto, 16tki alu)

Wyposażenie pewnie będzie podobne jak w BMW czyli Alu 16tki, klima auto plus w Alfie dodatkowo systemy bezpieczeństwa czynnego - reszta dopłaty.
Alfa będzie miała nieco wyzszą moc oraz pewnie parę tysięcy niższą cenę - na więcej bym nie liczył :)

W monachium pojawila sie QV. Zdjecia pochodza z FB. [emoji23][emoji108][emoji123][emoji106]
401.jpg
402.jpg
403.jpg
404.jpg
405.jpg
406.jpg
407.jpg
408.jpg
409.jpg
410.jpg

Wysłane z iPhone 6s Plus za pomocą Tapatalk

I 6,6 do setki....

Wysłane z mojego LG-D682 przy użyciu Tapatalka

W monachium pojawila sie QV. Zdjecia pochodza z FB.
Ale żeby już u mechanika stała...?! :)

Nie ma co liczyć, że auto będzie dużo tańsze od konkurencji. Widzę, że dużo osób zakładało ceny na poziomie Mondeo/Passata, przy zachowaniu całej otoczki premium...
Po prostu powiew świeżości na rynku aut premium i zapewne trochę osób będzie chciało kupić w końcu coś innego w podobnym budżecie - a nie od lat ciągle tylko BMW, Audi, Mercedes...

quote_icon.png
Napisał koskar

Chciałeś żeby Ci kolega udowodnił gdzie napisałeś zdanie że Giulii nie będzie. Znalazł to zacząłeś wywód że to wyciete z kontekstu jest.
No i teraz czekamy na kolejny. :D

Tracę nadzieję na sensowną ROZMOWĘ, wiesz? Ja ten wątek zakładałem, pod nazwą "alfa giulia w 2014", przez ten czas dostawaliśmy ekstremalnie sprzeczne informacje, kłamstwa, wymysły, wizje niczym nie poparte, przesuwanie terminów, planów.... pół swiata moto się z tego śmiała i nadal smieje. W pewnym momencie wyraziłem opinię, że tego auta nie będzie. Po czym znów pojawiły się nowe fakty.
Dla Ciebie ważne jest, wyrwane z mającego kilka lat i kilka tysięcy wpisów, zdanie, potem zresztą przeze mnie zweryfikowane. I tym się, wedle twojego kolegi, "skompromitowałem".

TAADAAAAAAAAA

Akurat elementy wykonane z magnezu potrafią wyglądać na plastikowe. Jeszcze jakby te 8 śrub mocujących osłonę silnika było atrapami to byłby komplet.

Akurat elementy wykonane z magnezu potrafią wyglądać na plastikowe. Jeszcze jakby te 8 śrub mocujących osłonę silnika było atrapami to byłby komplet.
Gwarantuje Ci ze sa.

Co do samego platiku, to faktycznie gdyby byla z magnezu brzmiało by to dumnie, ale wydaje mi sie ze plastikowa i tak jest lzejsza.. wiec jesli chodzi o osiagi to nie przesadzajmy.

Barbie widzę. Znaczy - plastikowość. Kurde, nie mogli po prostu zrobić ładnego silnika i zostawić go odkrytego? Było by po alfiemu, a nie takie cuś rodem z Japonii czy innego dojczlandu.

Amortyzatory
Powrót