[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W 155/6 słupek się gnie przy takim uderzeniu, tu tylko widać jak się napręża.
Inna sprawa że wszystkie normy EU są śmieszne i można je o kant 4 liter potłuc, to wszystko jest tylko teoretyczne, jak nasze państwo :)

Inna sprawa że wszystkie normy EU są śmieszne i można je o kant 4 liter potłuc, to wszystko jest tylko teoretyczne, jak nasze państwo :)
Czyli jest postęp i giulia wypada zdecydowanie lepiej w crash testach niz 156 czy nie ma a te gwiazdki to pic na wodę?

Ponad 200 tys,a nadal mala nawigacja ( chyba,ze zle patrze) , i brak automatu.
Porównywanie cen pomiędzy państwami nie ma kompletnie sensu bo każde państwo ma inne podatki. My w pl mamy dość tanie samochody na tle innych krajów Europy. Dla przykładu podstawowa Giulietta (tak, Giulietta a nie Giulia) w Danii to 160 tys zł.

Porównywanie cen pomiędzy państwami nie ma kompletnie sensu bo każde państwo ma inne podatki. My w pl mamy dość tanie samochody na tle innych krajów Europy. Dla przykładu podstawowa Giulietta (tak, Giulietta a nie Giulia) w Danii to 160 tys zł.

Pojęcie "tani" jest względne - należy odnosić się do zarobków. Jeśli Duńczyk zarabia 5 razy wiecej od Polaka (niech będzie 3 x dla tzw klasy średniej) to Giulia jest dla niego 3 razy tańsza niż dla nas, odmówisz temu logiki?

odmowie jezeli koszty "zycia" bedzie mial np 8x wyzsze ni PL
:p

Podałeś zły bo ekstremalny przykład , Dania to kraj o horrendalnych podatkach , zwłaszcza na auta . Kupowałem w Danii swoje A5 , w cenie netto bez miejscowych tax było znacznie tańsze niż w PL ale gdyby dodano wszystkie duńskie podatki to moje 2.0TFSI kosztowałoby tyle ile w PL wersja S5 V8 . Ciekawsze byłoby zestawienie cen Giulii w PL z czeskimi , słowackimi , węgierskimi a te zapewne nie będą się znacząco różniły .

Ale właśnie o to chodzi ze każdy kraj ma inne podatki i porównywanie cen pomiędzy krajami tylko pokazuje że są inne podatki więc inne ceny. Takie masło maślane i płacz że alfa kosztuje 200000 w Szwajcarii jest bez sensu.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

W aktualnym Auto Motor i Sport jest opisana pierwsza jazda, chyba QV-ką.

Na zdjęciach samochód wewnątrz wygląda miejscami jak składany przez pana Zenka w stodole w połowie lat 90-tych.

Redakcja napisała, że z oceną wnętrza się wstrzymuje z uwagi na to, że wykończenie MOCNO odbiega od przyjętych standardów być może dlatego, że do testów dano egzemplarze przedprodukcyjne. W Motorze czy AŚ też narzekano na wykończenie. I to nie są takie typowe narzekania prasy motoryzacyjnej z niemieckim kapitałem, że o tutaj nie ma miękkiego plastiku, a tu jest gorzej spasowane niż we wzorcowym Passacie. Badziewną jakość widać na zdjęciach, tyczy się to też tapicerki skórzanej.

Reasumując FCA daje do jazd i fotografowania niedopracowany paździerz. Super pierwsze wrażenie dla potencjalnego klienta, gdy zobaczy spasowanie kokpitu na poziomie zbliżonym do Poloneza (polski klient) lub Trabanta (klient za Odrą). Powodzenia w konkurowaniu np. z BMW 3, które oferuje teraz golasa za 99 tys. brutto dla firm (zdaje się, że przy minimum 2 autach, ale i tak to ciekawa promocja). I nie ważne na ile to będzie poprawione w egzemplarzach produkcyjnych, każdy zainteresowany zapamięta to co zobaczył w pierwszych artykułach.

To wygląda jak marketingowy strzał w stopę, jeśli nie sabotaż.

Niemniej trzymam kciuki za sprzedaż AR w cenie mercedesa C, bez AR europejska motoryzacja straciłaby na kolorycie:)

wakacje 195.jpgwakacje 196.jpgwakacje 197.jpgwakacje 207.jpgwakacje 172.jpg

Panowie widziałem, obejrzałem (wnętrza nie bo była akurat siesta) Piękna gablota, wspaniała linia kilka smaczków typu przetłoczenie ze zderzaka przechodzące w tylną lampę, przetłoczenie maski obejmujące scudetto w zderzaku, reflektory z napisami AR i jakby ozdobną "siateczką" wewnątrz. Przód nie do podrobienia jak już pisałem przymrużone oczy, w realu dwa razy lepiej niż na zdjęciach. Kto wymyślił to głupie porównanie do BMW-u. Co tu porównywać. Zresztą zobaczcie sami i porównajcie do AR 159. Linia bardziej miękka , subtelniejsza - elegancja i klasa.
Pozdrawiam forumowiczów

Bidulka ze 159tki przy Giulii... Giulia jak stoi nawet to widać że chce pałaszować asfalt przed nią :) szeroka, niska..

O co chodzi z tą naklejoną tablicą rejestracyjną na na PL na 159tce ?
I który to kolor tej pierwszej na zdj Giulii - Vesuvio Grey ? trochę mocno ciepły-w kierunku brązowego mi się zdaje, ale może to monitor/zdjęcie na ekranie przekłamuje trochę.

Kto wymyślił to głupie porównanie do BMW-u. Co tu porównywać. Zresztą zobaczcie sami i porównajcie do AR 159. Linia bardziej miękka , subtelniejsza - elegancja i klasa.

Porównania do BMW serii 3 miałeś w tym wątku parę miesięcy wstecz. Nawet w cytowanym tutaj Auto Moto i Sporcie autorzy tekstu piszą o tych podobieństwach, ba, o wzorowaniu się na beemie.
To raz.
Dwa, zestawianie auta zaprojektowanego ponad 11 lat z nowym modelem nie ma żadnego sensu, bo cała motoryzacja się zmienia.
Trzy, wlot powietrza w scudetto, ta czarna kratka, wygląda jak koszyk metalowy na rower.
Wiemy, wiemy, silniki lepsze itd. Pewnie tak. Pytanie, czy to się sprzeda okaże się już za kilka miesięcy.

- - - Updated - - -

Na dokładkę takie ujęcie

w białej wersji to szturmowiec z gwiezdnych wojen:)) Też było tutaj takie zestawienie fotek:)
Reasumując, auto musi być technicznie naprawdę dobre, jeździć ma naprawdę znakomicie, skrzypieć w nim nic nie może, awarii i akcji nawrotowych również ani ani. I miejmy nadzieję, że takie dobre i niezawodne będzie.
Ale wyglądem nie urzeknie nikogo i niczym się nie wyróżni. Żebyś na rzęsach stawał i udowadniał. Inni widzieli i z zachwytu nie szlochają, również ich wpisy możesz odnaleźć w tym wątku. Wyjątkiem może być wersja QV, ona naprawdę robi wrażenie.
Ale ile tych aut wyjedzie na drogi? Możesz pół życia jeździć po Europie i ciężko Ci będzie zobaczyć na szosie QV, ale oczywiście tego Ci życzę.
Ja widziałem wczoraj. Przez parę sekund, pod Wiedniem.

Ostatnia edycja:
A dziwi Cię to co wypisują w tym periodyku, bo mnie już dawno nie (zresztą zaglądałem do niego kiedyś sporadycznie bo poziom tłumaczenia bywał fatalny) . Mam porównanie jaki był MOTOR za starych czasów (a czytam go od 1985r) a jaki jest teraz po przejęciu przez wydawnictwo Bauer (czasem już się nie da tego czytać). Tak że opinia Auto Motor Sportu dla mnie jest w ogóle nie wiarygodna i jest próbą ukierunkowania zasugerowania (któremu już wielu się poddało) opinii o wyglądzie samochodu.
( dla samodzielnie myślących wiadomo o co chodzi - rynek, kasa) Nie mam zamiaru nic udowadniać, ale z tych co widzieli na żywo ostatnio o ile sobie przypominam jeden z kolegów (dosyć nie śmiało ) wyraził pozytywna opinię. Zestawienie zrobiłem żeby sprawdzić czy ten rewelacyjny przód (i pozostała bryła) 159-ki rzeczywiście jest nie do przebicia przez nowy pełny elegancji model. Dla Ciebie po przeczytaniu i bezkrytycznym chyba przyjęciu tez A M S -u, scudetto to cyt (...) Trzy, wlot powietrza w scudetto, ta czarna kratka, wygląda jak koszyk metalowy na rower (...) [tak na marginesie jak cokolwiek w kolorze czarnym może kojarzyć się z metalem]. dla mnie kolejna z wielu ewolucja znaczka z interesującą ramką V w kolorze trochę matowego aluminium czyli zmiana z dotychczasowych "chromowanych" akcentów. W BMW znaczek gril jest na ogół tylko mniejszy lub (zwłaszcza) ostatnio większy i tyle. Nic innego nie potrafią wymyślić. Jakie wzorowanie na bmw nie daj sobie wmówić tych bzdur (ktoś widział jakieś ciekawostki stylizacyjne w Bmw ?). Widziałeś auto parę sekund, ja miałem okazję przyjrzeć się zdecydowanie dłużej.

Pozdrawiam forumowiczów

Amortyzatory
Powrót