Hehe, ja w zasadzie mam identyczne odczucia do aut które przytoczyłeś bo również je nie tak dawno testowałem.
Nie rozumie za to tego jak to jest że najbardziej Giulii czepiają się użytkownicy marki AR jak widzę.
AR stworzyła naprawdę fajne auto które bez problemu nawiązuje walkę z BMW, Audi itp. a tu samo narzekanie.
Ja z tego typu aut przejeździłem 4 lata BMW E92 330xd (od 0 do 130.000km) jeździłem wieloma autami tej marki na przestrzeni
ostatnich lat (530d E60, 545i E60, X6 E71) i do każdego z tych aut można się było przyczepić, zresztą z najnowszym G11
włącznie (uwierzcie że przy cenie 3-4x wyższej niż Giulia tam dalej można spotkać twarde plastiki

. Natomiast Giulia za cenę 20%
niższą od porównywalnego BMW 3 (na tym się skupiam bo cennik znam na pamięć) oferuje w zasadzie to samo.
Przy okazji, przeczytałem wczoraj test w Auto Moto, nie wiem jakiego pochodzenia jest to czasopismo ale test (trochę krótki) wyglądał
całkiem obiektywnie. Najpoważniejsze wskazana wada to mała paleta silnikowa i to chyba mówi samo za siebie że poważnych wad w tym
aucie ciężko się doszukać. Natomiast kwestia wizualna jest i będzie zawsze czysto subiektywna. Mi się podoba i jedyne czego brakuje
to kół 19 cali.
Z moich życzeń mam nadzieję że kiedy będę podejmował decyzje będą takie opcje jak: sportowe fotele (mimo że podstawowe nie są złe),
mocniejszy układ hamulcowy (być może wersja 280hp będzie taki miała już fabrycznie, na to w sumie liczę), nie obraziłbym się też na full
ledy w opcji.