[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ludzie wy macie coś nie tak z głową w sprawie sprzedaży Giulii. Przecież to auto jeszcze nie jest w pełni oferowane. To nie jest nowy model Audi, gdzie wzięto wszystkie stare silniki i napędy i włożono do tej samej lekko zmienionej budy.

Zresztą przez Was ten temat to jest jedno wielkie marudzenie. I to całkowicie bezpodstawne.

Giulia się sprzedała w liczbie 762 szt. co daje jej 7 miejsce w segmencie D we Włoszech we wrześniu. SIÓDME MIEJSCE WE WŁOSZECH!
Oczywiście to nie są fakty. Dla Ciebie.

Człowieku!!! Naprawdę Ci sprawia przyjemność taka manipulacja faktami i robienie z siebie człowieka który nie posiada zbyt dużego ilorazu inteligencji. Powtarzasz jak mantrę, że Giulia zajęła 7 miejsce w segmencie D. Widziałeś jakie samochody są na tej liście? Naprawdę chcesz porównywać sprzedaż Tiguana, Range Evouqe i Kugi do Giulii? A może masz problem ze swoją osobowością? To całe grono twoich zwolenników na tym forum o którym powtarzasz to tak naprawdę twoje inne nicki. To mi przypomina pewną sytuacje z życia naszego kraju. Ale tak to jest jak ma się kompleks niższości i na siłę stara się udowodnić, że czarne jest białe i odwrotnie. Naprawdę nie wiem co Ty robisz jeszcze na tym forum. Sorry za offtop ale mam dosyć czytania bzdur tego człowieka i zaśmiecania przez niego tematu.

Gwoli ścisłości (też swojego czasu zostałem poprawiony) - w standardzie A4 w dieslu mają 40l (wersje quattro 58l), natomiast benzyny mają 54l (wersje quattro 58l)

Czy wiadomo już coś kiedy będą benzyny w salonach do jazd testowych?

To jest felga AE

A na tej holenderskiej stronie jest kilka ciekawych zestawień - jak to:

Śliczne!

Czy felgi 19 Veloce będą w PL dostępne dla innych wersji niż Q ? W konfiguratorze ich nie ma.
Pytam bo jestem zainteresowany "zwykłą" Giuliia ..Ale dla mnie te felgi to mus.

Przy okazji witam wszystkich:)

Czy wiadomo już coś kiedy będą benzyny w salonach do jazd testowych?

Już są w fazie transportu do salonów. Ale to potrwa jeszcze kilka do kilkunastu dni zanim je zarejestrują i rozrowadzą po salonach.

Nieciekawe. Banalizują auto.
Z daleka wyglądają jak kołpaki:).

One mają za zadanie zmniejszyć opory powietrza, toczenia i masę nieresorowalną. Wszystko dla niższego spalania w tej wersji. To auto jest też niższe i ma trochę inaczej profilowany spód.

Nie rozumiem dlaczego ale nigdzie nie widać tego modelu w prasie (poz wersją Q) i w telewizji.
O co chodzi?

Nieciekawe. Banalizują auto. Z daleka wyglądają jak kołpaki.

Jak zawsze kwestia gustu, zwłaszcza w dobie lekkich wzorów; pewnie także rozmiaru.

One mają za zadanie zmniejszyć opory powietrza, toczenia i masę nieresorowalną.

To są 16', i w jakiś sposób nawiązują do dawniejszych wzorów - które akurat przy zwartej i masywnej sylwetce Giulii mogłyby się sprawdzić np. jako 18' (podobne "pełne" wzory ma np. MB).

alfa-romeo-alfetta-1.6-05.jpg alfa-romeo-alfetta-2.4-02.jpgAlfetta_FL1.jpg 6315115098_949ba0b3e9_b.jpg autowp.ru_alfa_romeo_75_2.0i_twin_spark_2.jpg 000_0946.JPG alfa-romeo-giulia-2-2-150pk-eco-business-super-21-bijtelling-19408799-6.jpg

Ostatnia edycja:
To są 16', i w jakiś sposób nawiązują do dawniejszych wzorów - które akurat przy zwartej i masywnej sylwetce Giulii mogłyby się sprawdzić np. jako 18' (podobne "pełne" wzory ma np. MB).

Pokaż załącznik 212222 Pokaż załącznik 212223Pokaż załącznik 212224 Pokaż załącznik 212225 Pokaż załącznik 212226 Pokaż załącznik 212227 Pokaż załącznik 212228

kiedyś wszyscy mieli podobne felgi, nie tylko AR :) Taki kształt jest po prostu technicznie uzasadniony. Zobacz jak wyglądają felgi przeznaczone do bicia rekordów ecodrivingu.

Ten środek mogli trochę łagodniej wyprofilować, te wybrzuszenie psuje całość... No i może w graficie nie rzucałoby się tak w oczy, bo teraz to masakra :-)

Nie rozumiem dlaczego ale nigdzie nie widać tego modelu w prasie (poz wersją Q) i w telewizji.
O co chodzi?

Zapytaj FCA Poland, FAP, czy kto się tam napatoczy.

Nawet Zachara komentarze w YT wyprowadzają z równowagi, jak np. pod testem Skody Octavii RS https://www.youtube.com/watch?v=Dl4cNuefbkI (uwaga: folkswagen pozwolił skodzie zrobić najmocniejszą wersję RS tylko w dizlu! ahahahahahahah!)

82.jpg

L.

O co chodzi?

Planowano wielką akcję promocyjną na wrzesień. Niestety między innymi ze względu na fizyczny brak aut, które już są oferowane w cenniku i konfiguratorze oraz inne "problemy proceduralne" nie jest jeszcze możliwe promowanie modelu. Inne rynki są w tej kwestii ważniejsze...

Żeby było jasne, ja tutaj nikogo nie bronię bo to wszystko już się robi żałosne. Żenujące było do tej pory a teraz przechodzą sami siebie zaniedbaniami związanymi z marketingiem.

- - - Updated - - -

Zapytaj FCA Poland, FAP, czy kto się tam napatoczy.

Nawet Zachara komentarze w YT wyprowadzają z równowagi, jak np. pod testem Skody Octavii RS https://www.youtube.com/watch?v=Dl4cNuefbkI (uwaga: folkswagen pozwolił skodzie zrobić najmocniejszą wersję RS tylko w dizlu! ahahahahahahah!)
L.

Zachar już kilka miesięcy temu zadawał oficjalne pytania FCA PL i zbyli go informacją, że auta do parku prasowego/medialnego będą w ...sierpniu:) Nie wiem kto je dostał ale chyba były całe dwa z czego jedno się pewnie zepsuło a drugim jezdzili krawaciarzez z BB...

Nie dziwię się mu, że go poniosło.

Bo auta idą na inne rynki. Na listopad Cassino planuje produkcję 9k aut. Dane potwierdzone

Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka

Jak już się Belfer poddał, to nie ma nadziei... :D

Chyba nawet Niemcy zaczęli kupować Giulie:
"Bei den Importeuren zeigten Tesla (+183,5 %), Alfa Romeo (+130,5%) und Lexus (+74,6 %) die größten Aufwärtsbewegungen."

Ostatnia edycja:
No to teraz się znowu zacznie.

Błąd, ale sam podstawiłeś tą "cysternę z paliwem". ;)

A gdzieś tam, jakiś Trollson tylko czeka na takie okazje.

I kilku innych czeka, aby nie odpuścić okazji i forsować swoją jedynie słuszną wizję. I kto tu jest trollem?

Chyba spokojnie ten rok możemy spisać na straty, nie ma samochodów i nie będzie ich dużo. Wątpię, aby dealerzy zatowarowali się w październiku/listopadzie na modele, które za miesiąc będą sprzedawać ze sporym rabatem ze względu na rocznik.

Amortyzatory
Powrót