[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Mnie akurat nie podoba się Giulia, za to podoba mi się czy to przeróbka kombi czy coupe :P

Mam wrażenie, że jak Alfa w Polsce uchodziła za awaryjny samochód dla plebsu, którego nie stać na Ałdi, tak teraz przeginają w drugą stronę i każdemu Giulia będzie się kojarzyć z jakimś mitycznym 500-konnym samochodem za worek pieniędzy. Takie trochę 4-drzwiowe 4C.
Prasę i internety powinny zalewać testy 2.0 i 2.2, bo tak się sprzedaży raczej nie zbuduje...

Przypominam sobie, że jakieś 2 lata temu, gdy jeszcze nikt nie wiedział jak będzie wyglądać Giulia i kiedy się pojawi, to już chodziły słuchy że będą to auta z wyższej pułki cenowej i nie dla każdego. Jak widać chyba się to sprawdza.

Biała na lotnisku w Gdańsku. Jakaś promocja jest. Ciekawe czy wjechała na rampe sama, dziewiątką zahaczyłbym zderzakiem.
337.jpg

Mam ten test w wersji "papierowej" - kupiłem w Italii miesiąc temu.:)

Wysłałbyś mi na maila fotkę albo skan?

- - - Updated - - -

bardzo fajnie to ujałeś, wciaż bardzo wiele ludzi nad wszelkie przyjemności przedkłada kalkulacje
znam gościa, co pół roku przymierzał się do giulietty a finalnie zakupił skodę
powod?: mniejsza utrata wartosci.

Ja przymierzałem się do nowej Octavii RS ale...wybrałem 4-letnią 159 Ti :) Żona mi powiedziała w którymś momencie: "po co kombinujesz? i tak kupisz alfę" :)

Ciekawe czy wjechała na rampe sama, dziewiątką zahaczyłbym zderzakiem.

Do tego typu ramp, lawet, itp. sa specjalne dłuższe dostawki zmniejszające kąt najazdu.
Bez tego to raczej tylko coś pokroju Cherokee sobie zderzaków nie oberwie, bo SUVy to raczej też nie...

Sumował ktoś wartość tych przedmiotów na aukcji? Ciekawe za ile Janusz w garażu złożyłby taką Q? :)

Włoscy dziennikarze motoryzacyjni (ponad 100) wybrali i nagrodzili Giulię (z 20 samochodów).

Poprzednio takie wyróżnienie dla AR otrzymała Giulietta w 2011 r.

"L'Alfa Romeo Giulia ha vinto il premio Auto Europa 2017. Si tratta della trentunesima edizione di questo premio, assegnato dall'Uiga (Unione italiana giornalisti dell'automotive) e tenutosi quest'anno in concomitanza con la quarta edizione dello Smart Mobility World, svolto nel weekend scorso a Milano. La Giulia è stata giudicata da oltre 100 giornalisti e ha sconfitto la concorrenza di altri 20 modelli, riportando il marchio del Biscione al successo a cinque anni dall'ultima affermazione, ottenuta nel 2011 dalla Giulietta."

http://www.quattroruote.it/news/eventi/2016/10/18/auto_europa_2017_vince_l_alfa_romeo_giulia.html

Dodatkowe informacje

http://www.clubalfa.it/17708-alfa-romeo-giulia-eletta-auto-europa-2017-giuria-esperti.html

Ostatnia edycja:
Sumował ktoś wartość tych przedmiotów na aukcji? Ciekawe za ile Janusz w garażu złożyłby taką Q? :)

Silnik 19 tys, skrzynia 5 tys (+osprzęt + elektryka, +układ wydechowy, + zawieszenie + hamulce. Pewnie łącznie około 40 tys) . Nie zdziwiłbym się gdyby rzeczywiście jakiś Janusz kupił Business za 129 tys i porwał się na swapa. Oj nie zdziwił.

Silnik 19 tys, skrzynia 5 tys (+osprzęt + elektryka, +układ wydechowy, + zawieszenie + hamulce. Pewnie łącznie około 40 tys) . Nie zdziwiłbym się gdyby rzeczywiście jakiś Janusz kupił Business za 129 tys i porwał się na swapa. Oj nie zdziwił.

Oryginalne klamoty z wersji Business po swapie też może sprzedać, więc poniesione nakłady na podmianę zredukują się.

Amortyzatory
Powrót