[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Wersja coupe to byłby świetny krok i uzupełnienie gamy obok sedana i szeroko rozumianego rodzinnego Stelvio! Trzymam kciuki, oby to była prawda.

Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka

Byłem dzisiaj w salonie. Ta Gulia Q wygląda jak milion dolarów, szczególnie w środku. Czarne wnętrze, karbon, lakier czerwony - dla mnie ideał.
Obok Veloce z brązową skórą. Mnie nie pasuje. I czara Super z czarną eko skórą - wygląda tanio.

Zainteresowanie dieslem żadne.
Zamówiona jedna benzyna Veloce.

I pytanie: jak mam zamówić zwykłą Gulie, ze słabym wnętrzem gdy obok stoi przepiękna Q?

pytanie czy chodzi tylko o skóry? w Q masz skóra + alcantara na siedzeniach (choć tylko 4 pasy bezpieczeństwa, brak przejścia na narty i brak składanej kanapy). DO tego z zewnątrz auto jednak trochę inaczej wygląda, nawet w Veloce tego nie osiągnisz. Wewnątrz tez różnice (carbonu dużo, czerwony przycisk start i pewnie wiele innych).

Wewnątrz tez różnice (carbonu dużo, czerwony przycisk start i pewnie wiele innych)

Właśnie o wnętrzu Andrzej pisał. Wiadomo, że jakoś muszą 2x wyższą cenę czymś "uzasadnić", ale to chyba raczej smaczki są niż przeskok jakościowy? Gdybam, bo nie widziałem na żywo... (jeszcze :P )

chciałbym takie "uzasadnienie" mieć na wyposażeniu jak juz kiedyś kupię Giulię - marzy mi się skóra + alfatex. jak narazie to boję się że nigdy żony nie przekonam do kupna Veloce. już usłyszałem że zwariowałem, że tyle to mieszkanie kosztuje itp... Chyba tylko Q4 może być argumentem, ale i tak nie widzę tego kolorowo. cóż, narazie TBI daje radę, a czas pokaże czy będzie mi dane skonfigurować sobie wymarzony samochód (prawie, tak na max to chciałbym jakieś V6, Q4, AT8, montecarlo albo misano blue ale z czerwonymi tapicerkami których nie łączą z takim kolorem, a najlepiej Maserati Ghibli z czymś takim, tyle że to już ceny kosmos), a potem go wyczekiwać te parę miesięcy. ehhh, rozmarzyłem się. dotychczas miałem najczęściej 3-5 letnie używki, a jedyny raz nowy samochód to była Giulietta - jednak to dla żony, auto ze stoku , co prawda w ciekawej wersji (limitowana), ale jednak nie wyposażone aż tak bardzo.

Ostatnia edycja:
Wygląda na to, że wydatki na reklamę podczas Super Bowl mogę się szybko zwrócić w stanach:

http://www.prnewswire.com/news-releases/alfa-romeo-lexus-win-the-attention-of-car-shoppers-on-edmunds-during-super-bowl-li-300402366.html

Sam wzrost zainteresowania marką jest wręcz kosmiczny. Oby przełożyło się to na sprzedaż - trzymam kciuki.

To jednak była dość droga inwestycja, jeśli podawane ceny są zbliżone do prawdy

http://jalopnik.com/it-cost-million...d&utm_campaign=Feed:+jalopnik/full+(Jalopnik)

Moim zdaniem tanio. To nie jest reklama, która zostaje puszczona na stadionie i koniec.
Amerykanie mają kręćka na punkcie Super Bowl.... z tego co znalazłem w necie tylko na żywo w telewizji FOX oglądało ponad 114 milionów ludzi.

I teraz pomyśl- 114 milionów potencjalnych klientów... tylko w Stanach! :) Doliczmy sobie jeszcze tych, którzy nie są Amerykanami, a lubią Super Bowl... np ja :) To już są dwie osoby, bo co roku oglądamy.... ze znajomymi więc już 4 :) (jeszcze nie oglądałem, dopiero ściągnę i obejrzę- BTW reklamę widziałem mimo, że nie oglądałem jeszcze meczu- i tu kolejny fenomen reklam z Super Bowl)

Nie wspomnę już jak prestiżowe jest zareklamowanie się podczas przerwy finału... to nie jest tak, że ktoś przychodzi, płaci i ma.... klient jest wybierany przez stację TV :) Nie dość, że trzeba zapłacić sporą mogłoby się wydawać kasę za 30-60 sek spot, to jeszcze tenże spot musi być na naprawdę wysokim poziomie.

No... to tyle... zaraz przyjdzie Belfer i usunie nam rozmowę ;)

Nawiązując jeszcze do samej sprzedaży AR w Stanach- po 5 lutego mnóstwo Amerykanów na pewno odkryło AR... teraz zacznie się czytanie... pytanie "a co to jest?"... no i o to chodzi- zainteresowanie i zarażenie pasją.

Ostatnia edycja:
Moim zdaniem to strzał w 10-tke ale zobaczymy...:)
Można gdzieś zobaczyć reklamę z USA?

Oberzałem wszystkie już wczoraj, jakoś mnie nie porwały, ale jesli chodzi o sam poziom realizacji to rewelacja.

Bo moim zdaniem obie są słabe - reklamujesz samochód, który jeździ lepiej od głównych konkurentów, a pokazujesz te same wyświechtane schematy (ujęcie na kobiece łydki wyłaniające się z wnętrza Alfy to chyba jest punkt do odhaczenia w każdej reklamie :) ) - włoski akcent, jakieś zwolnione ujęcia przeplatane z jadącym samochodem... Jednym słowem taki Amerykanin nie dowiaduje się niczego.

Bo te reklamy zwyczajnie nudne są. Może jest trochę dynamicznych ujęć, ale cały czas bardzo podobnych do siebie, albo zbliżenia tych samych detali 10 razy. Jedna jest całkowicie niema, a w drugiej tylko się czasem lekko dźwięk silnika przebija.
Sam ryk tego silnika powie mi o tym samochodzie więcej, niż te reklamy.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Bo te reklamy zwyczajnie nudne są.

Moim zdaniem trzeba było przywalić w M3 - Amerykanie lubią takie reklamy i od razu by się dowiedzieli, że Giulia jeździ najlepiej z wszystkich sedanów, wystarczyło połączyć pierwszy sezon F1, gdzie kierowca na ostatnim okrążeniu zjechał do boksu, żeby umyć bolid przed metą (historia!), połączyć to jakoś z czasem Giulii i M3 na Ringu i voila!

Kiedy odpowiesz na moje wielokrotnie powtarzane pytanie - jaki jest klient docelowy BMW 3 i Audi A4? Czekam na definicję oraz wyniki sprzedażowe w grupie społecznej, do której oba auta są skierowane.

Rynek amerykański jest bezdenny ale konserwatywny. Sprzedają się tam beemy, merole, japońce z aut zagranicznych. Wejście nowej marki jest trudne, żeby nie powiedzieć, niewykonalne w zakresie większych liczb sprzedażowych.
No ale trzymamy kciuki.

- - - Updated - - -

Hej, nie uważacie ze Giulia Q na tych 19 to ma strasznie mało gumy? Jak czymś takim jeździć po zwykłych drogach przez to musi tłuc jak w taczce?
Jeździł może ktoś i jest w stanie się wypowiedzieć cod o komfortu na takim ogumieniu?
Ja mam w 159 tylko 225/50/17 i powiem szczerze, że nadal jest trochę za twardo i niezbyt komfortowo.

Amortyzatory
Powrót