Quadrifoglio156
Nowy
Jaki leasing polecacie i na co zwrócić uwagę?
http://kalkulator-leasingowy.pl/wziac-leasing-zalowac/
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jaki leasing polecacie i na co zwrócić uwagę?
Bo po co w sumie tyle wydawać na narzędzie? Lepiej mieć na połowę drugiego albo trzeciego mieszkania.
Wiesz co, Alfa nie jest dla Ciebie. Poważnie. Jeśli chcesz mieć narzędzie do przemieszczania to zainwestuj w bilet miesięczny. Sporo zaoszczędzisz.
Sent from my SM-G928F using Tapatalk
Tymczasem mamy samochód, który niestety wygląda jak gołe dieslowskie wozidło z napędem na przód np A4, Passat, mazda 6 czy inne.

Jednocześnie krytykujecie nowego passata. W cenie Giuli z kilkoma dodatkami mamy 180 Km benzyna labo 190 km diesel, aktywny tempomat do 200 km/h, nawigacje 8 cali z kartą sim (informacja o korkach, car net guide, gogle street view, Mirror link, android auto, car play), head ups display, kamerę cofania i inne udogodnienia. Giulia w tej cenie jest goła. Można zaklinać rzeczywistość, ale dla przeciętnego użytkownika aktywny tempomat i informacje o korkach są 100x ważniejsze niż karbonowy wał czy napęd na tył.
patrząc i siedząc w wersji podstawowej nie uderzyło mnie duchem sportu
Dla przeciętnego kowalskiego to ani samochód komfortowy ani sportowy, a wystarczyło go trochę podrasować wizualnie. Kupisz Alfę to nie będziesz miał aktywnego tempomatu ale sportowe zderzaki, aluminiowe elementy wnętrza, felgi 18 cali i czerwone zaciski. Będziesz gość.
Było takie porównanie:
Golf GTI nowy 220 koni i 6,5 sek do 100km/h
Giulia podstawowa 200 koni 6,2 sek do 100 km/h.
Według mnie jest powód dla którego ludzie porównują Alfę z passatem, mazdą 6 itd....
... dla przeciętnego użytkownika aktywny tempomat i informacje o korkach są 100x ważniejsze niż karbonowy wał czy napęd na tył. ....
A co do wyświetlacza i telefonu - nigdy nawigacje samochodowe nie nadążą, za rozwojem smartfonów i nawigacji na nich rozwijanych. Zresztą nie kupuje się nawigacji z doczepionymi kółkami przecież, kupując samochód.
Przeglądałem dziś katalog a tam 7,1 do 100km/h przedtem podawali chyba 6,6?
A kolejny powód do porównania Giuli z Passatem to to ze Giulia w ofercie do biznesu kosztuje dokładnie tyle co Passat a już też ma coś wyposażenia. Jak dodamy aktywny tempomat jest około 4k droższa, ale ma lepsze osiągi(mowa o benzynie)
Ty wiesz że podobno większość klientów BMW nie ma pojęcia że ich auta mają napęd na tył i ich to nie obchodzi? I dlatego bmw wprowadza coraz więcej aut z napędem na przód.
Jednocześnie krytykujecie nowego passata. W cenie Giuli z kilkoma dodatkami mamy 180 Km benzyna labo 190 km diesel, aktywny tempomat do 200 km/h, nawigacje 8 cali z kartą sim (informacja o korkach, car net guide, gogle street view, Mirror link, android auto, car play), head ups display, kamerę cofania i inne udogodnienia. Giulia w tej cenie jest goła. Można zaklinać rzeczywistość, ale dla przeciętnego użytkownika aktywny tempomat i informacje o korkach są 100x ważniejsze niż karbonowy wał czy napęd na tył. W dziale nasze belle forumowicz chwali się giulią rosso. Jego auto ma wyświetlacz 6,5 cala i brak nawigacji (twierdzi że, używa z telefonu). Jedyny powód używać tej z telefonu to brak informacji o korkach. Ale wiecie co? Inni producenci aut mają wtyk karty sim i informacje o korkach. W tym właśnie problem. Telefon to się przyklejało do szyby 10 lat temu.
Ma nawigację ale wbudowane w auto są słabe na Polskę. Porównaj dowolną nawigację wbudowaną nawet z kartą SIM z Automapą czy Naviexpertem, gdzie ulica zamyka się w 2 minuty po zakorkowaniu a nie gdy już jesteś w korku i nie można wyjechać. Jak się jeździ po dużym mieście to jazda z mapami globalnego producenta nie ma sensu, za wolna reakcja na zmiany. Mi po prostu szkoda czasu na stanie w korku Dodatkowo nawigacja w telefonie wie gdzie mam spotkania z outlooka i wysyła mi powiadomienia kiedy wyjść z miejsca w którym jestem żeby dojechać na czas. Czasy wbudowanych się kończą a zastąpią je rozwiązania typu Apple Car Play. Moje urządzenie synchronizuje się ze wszystkimi innymi oprócz auta i tutaj jest problem tak naprawdę.
Przejedź się z Pragi do Bratysławy i z powrotem.
Nawet kobietę już przekonałem.![]()
Pytanie bardziej kierowane miało być do Ciebie. Nie znam całej korespondencji.
Dopinam wersję super i miałem zamawiać pod koniec tego tygodnia.
Tak naprawdę to interesowałyby mnie tylko fotele z lepszym trzymaniem i podp lędźwiową - zastanawiam się na ile to możliwe.
Jak nie wiadomo to trudno.
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka