[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Może to już utarty frazes ale z Alfą jest tak jak z miłością. Nie jest racjonalna po prostu chcesz być z tą osoba. Tak jest z Alfistami. Po prostu chcą jeździć Alfami. Nieracjonalna była potrzeba wymiany zawieszenia w 156 co 10tys ale wtedy nie chciałem jeździć żadnym innym samochodem. W dodatku wadliwa pompa ciepła padła na polskiej granicy i zrobiła demolkę z silnika. Nie zraziło mnie do następnej Alfy. Update mapy w 159 zapomnij, wadliwe podnośniki tylnych szyb, branie oleju, ale to i tak najlepszy samochód jaki miałem. Zamarzająca skrzynia biegów w 147 i spalanie z kosmosu oraz ogólne problemy z twin sparkiem. Mogłem jeździć golfem ale nie chciałem. Teraz kupuję Giulię. Za tę cenę bym mógł mieć niezłe Audi, Mercedesa, BMW, Lexusa, Vw ale nie chcę bo po prostu chcę jeździć Alfą. Te samochody dają mi taką frajdę z jazdy jak i wizualną, że rekompensują wszystkie wady. To jak uśmiech osoby którą kochasz.

Wreszcie głos kogoś normalnego ;)

Może to już utarty frazes ale z Alfą jest tak jak z miłością. Nie jest racjonalna po prostu chcesz być z tą osoba. Tak jest z Alfistami. Po prostu chcą jeździć Alfami. Nieracjonalna była potrzeba wymiany zawieszenia w 156 co 10tys ale wtedy nie chciałem jeździć żadnym innym samochodem. W dodatku wadliwa pompa ciepła padła na polskiej granicy i zrobiła demolkę z silnika. Nie zraziło mnie do następnej Alfy. Update mapy w 159 zapomnij, wadliwe podnośniki tylnych szyb, branie oleju, ale to i tak najlepszy samochód jaki miałem. Zamarzająca skrzynia biegów w 147 i spalanie z kosmosu oraz ogólne problemy z twin sparkiem. Mogłem jeździć golfem ale nie chciałem. Teraz kupuję Giulię. Za tę cenę bym mógł mieć niezłe Audi, Mercedesa, BMW, Lexusa, Vw ale nie chcę bo po prostu chcę jeździć Alfą. Te samochody dają mi taką frajdę z jazdy jak i wizualną, że rekompensują wszystkie wady. To jak uśmiech osoby którą kochasz.
dobrze napisane, jest tylko jeden szkopul dla tych co potrzebują sport wagon albo przynajmniej liftbacka - takich giulia nie oferuje, i chyba nie zaoferuje (ostatnie doniesienia o sw) . z bolem serca, ale na nastepny samochod typuje bmw 428i xdrive gran coupe.

dobrze napisane, jest tylko jeden szkopul dla tych co potrzebują sport wagon albo przynajmniej liftbacka - takich giulia nie oferuje, i chyba nie zaoferuje (ostatnie doniesienia o sw) . z bolem serca, ale na nastepny samochod typuje bmw 428i xdrive gran coupe.

To może Stelvio? :)

nie bralem pod uwage suva, sam nie wiem, jak beda testowki to musze sie tym przejechac i wyrobic sobie opinie

Za niecałe 2 tyg podzielę się wrażeniami z jazdy Giulią Veloce.

Specyfikacja jak poniżej plus szklany dach.

AR Giulia.jpg

Gratuluję :)

Też chciałem brać Veloce ale rozsądek wziął górę i padło na 2.0 Powinno wystarczyć :D
Zazdroszczę foteli :)

gratki.. brałbym taką samą (tylko bez szklanego dachu no i jakby było SW). Już nie mogę się doczekać fotorelacji :)

Ostatnia edycja:
Zdjęcie poglądowe wersji z neta, nie mam jeszcze zdjęcia konkretnie tego auta. Stoi gdzieś w Polsce i przyjedzie do Wawy. Jak dojedzie to będą fotki.
Niestety na razie nie będzie moja, ubolewam, ale będę miał okazję nią jeździć bo będzie w mojej rodzinie Alfisti. Ja z kolei tymczasowo przesiadam się do czegoś innego spoza AR, równie mocnego.

BTW. Wbrew pozorom i malkontentom z forum - jest naprawdę sporo zamówień Giulii w Polsce. Dojeżdzają właśnie pierwsze Veloce. Oczywiście prym wiedzie Carserwis, który jednego dnia sprzedał 3xQ.

Ostatnia edycja:
Ja z kolei tymczasowo przesiadam się do czegoś innego spoza AR, równie mocnego.

A z ciekawości (broń boże hejtu) jeśli można to do czego? Sam się zastanawiałem czy dysponując pewnego rodzaju budżetem nie wybrać czegoś innego (bo całe życie jeżdżę alfami w sumie 5 :D) ale ostatecznie po małych porównaniach wyszło, że najlepsza będzie Giulia.

I co z tego, skoro nie AR? ;)

To fakt, strasznie mi smutno, że tak się wszystko układa, ale i tak z czasem kupię Giulię. Poza tym Julki się nie pozbywam, więc nadal będę z AR :)

A z ciekawości (broń boże hejtu) jeśli można to do czego? Sam się zastanawiałem czy dysponując pewnego rodzaju budżetem nie wybrać czegoś innego (bo całe życie jeżdżę alfami w sumie 5 ) ale ostatecznie po małych porównaniach wyszło, że najlepsza będzie Giulia.

Jak napiszę, to dopiero będzie hejt, więc wolę nie :). Jak będę miał to będzie w przedsionku Alfisty. Ale to nie nowe auto. Jakbym miał brać nowe, to z pewnością wziąłbym Veloce.

Amortyzatory
Powrót