[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam! Zastanawiam sie nad kupnem Alfy i postanowilem wlaczyc sie w dyskusje. Czy tylko mi brakuje czarnej podsufitki? Brakuje tez alcantary i regulacji odcinka ledzwiowego w obu plaszczyznach (przydaje sie bardzo na dluzsze trasy). Mozna gdzies przejechac sie lub chociaz zobaczyc (w sensie wsiasc i pomacac) Veloce w Trojmiescie?

Witam! Zastanawiam sie nad kupnem Alfy i postanowilem wlaczyc sie w dyskusje. Czy tylko mi brakuje czarnej podsufitki? Brakuje tez alcantary i regulacji odcinka ledzwiowego w obu plaszczyznach (przydaje sie bardzo na dluzsze trasy). Mozna gdzies przejechac sie lub chociaz zobaczyc (w sensie wsiasc i pomacac) Veloce w Trojmiescie?
Wsiąść do veloce i
Q można w auto-plusie. Miesiąc temu stały w salonie, wątpie czy je wyciągneli.
Ktos tu ma wersję z elektrycznie sterowanymi fotelami i ponoć tam reg odcinka lędźwiowego jest.
W zwyklych fotelach (nieelektrycznych) nie ma tej regulacji w ogóle! nie mowiąc o 2 płaszczyznach.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Wczoraj byłem w Auto Plus. Mają pełno Gulii. W salonie stoją granatowa Veloce z brązową skórą i czerwona Q i biała Super.
Klienci walą drzwiami i oknami. ;)

Ciekawe. Jak byłem na jeździe w styczniu, to obie (Veloce i Q) miały kartki "rezerwacja".

Pytanie z innej bajki: czy ktoś z Was wie, czy polskie Giulie mają dotykowe pokrętło? W amerykańskiej instrukcji pada stwierdzenie:
The top of the Rotary Knob is a touchpad device, and can be used to operate some of the controls.

edit: Już nieważne :) Przeczytałem w wątku o Stelvio, że nie mają.

Ostatnia edycja:
w stanach standardowe paliwo ma między 89 a 93 -> tak w gwoli scislosci ;)
niemniej jednak jest liczone inaczej wiec ogolny przekaz ze zrobili to na slabszym paliwie moze byc ok ;)

Wlascicielka tej Giulii z hamowni juz nie mogla czytac co sie tu wypisuje wiec postanowila filmik zamiescic na youtube i wytlumaczyla jak dziala hamownia:

https://youtu.be/eu5_ZCUrmDk

A chodzi mi o tego co rozpoczął wątek z tym "oszustwem mocy".

Aaaaa. No tak wlasnie jest w dzisiejszych czasach. Ludzie wierza we wszystko co znajda w internecie. Nikt niczego nie sprawdza, nie potwierdza. I pozniej wychodzi ze Giulia ma 100 koni za malo.

A z innej beczki to nie wiem czy bylo ale widziałem juz film na youtubie z Giulia 2.2 180KM zmodowana na 240KM. Na filmiku przyspieszenie od 0-100 wychodzi ponizej 6s. Jezeli to prawda to niezly wynik.

Ostatnia edycja:
Post został usunięty

Ostatnia edycja:
Czy oferta jaką otrzymałeś to oferta dla osoby fizycznej czy bierzesz na firmę? Dostałem oferty na Veloce i różnią się w kontekście tego czy podchodzę jako firma czy fizol. Na korzyść firmy.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Na osobę fizyczną

Wychodzi 15-16% jeśli dobrze liczę , ciekawe czy na Veloce jest podobnie ?
No mnie na Veloce proponują około 10% na fizola i mniej więcej 15% na firmę. Nie bardzo mam jak podejść na firmę i niestety nie czuję by to była dobra oferta.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Myślę że 20% we wrześniu jest możliwe na veloce. Nie spieszy mi się.

Autem roku 2017 został peugeot 3008. Giulia jest druga.

Nie rozumiem tego wyboru i przelomowosci puga ale to nie o tym ten wątek.

Amortyzatory
Powrót