[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
No i od wczoraj nam:
4.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Garraty, jeszcze nie odebrałeś Veloce, a już oglądasz się za QV:)

Nie znam się na statystykach sprzedaży aut, ale może okazać się, że tak zaniedbywany i niedoceniany rynek polski okaże się chłonnym dla nowych modeli AR:confused:.
Widać to choćby po kolejnych Giulia'ch parkujących na forum:)

Społeczeństwo się bogaci (społecznie nieproporcjonalnie, ale to już inna sprawa) i coraz więcej ludzi kupuje nowsze i nowe auta.

Na komercyjny plus Giulii, wśród konkurencji w premium, można zapisać, że wprowadza pewną świeżość do tego segmentu.
Jest zupełnie nowa i zupełnie inna (może nie z wyglądu, bo tu jest jednak stylizowanie się na BMW i mizdrzenie do klientów konkurencji).

Mnie najbardziej cieszy fakt ze jest duzo osob ktore kupilo Giulie a wczesniej nie mialo kontaktu z Alfa Romeo i z naszym forum. Widac to po nickach i losciach postow.

Mnie najbardziej cieszy fakt ze jest duzo osob ktore kupilo Giulie a wczesniej nie mialo kontaktu z Alfa Romeo i z naszym forum. Widac to po nickach i losciach postow.

Ja miałem kontakt od dawna z ar i forum ale nie pisałem i mój nick wygasł:) wiec założyłem ponownie

No brachola brerka

Fajny rodzinny spocik, choć z podpisu widać, że i wcześniej tak pewnie bywało.

I fajne te czerwone zaciski.

Gratulacje.

Pewnie się wam to nie spodoba, ale sugeruję poczytać, bo może FCA wyciągnie z tego jakieś wnioski:
http://www.clubalfa.it/25555-alfa-romeo-giulia-le-vendite-non-vanno-bene-si-punta-sui-noleggi.html

Poniżej wklejam pierwsze akapity z tłumaczeniem z translatora. Komentarz sobie podaruję, bo znacie moją opinie w tej kwestii.

"Alfa Romeo Giulia Chrysler model Automobiles Fiat kierownictwo powiedział przez długi czas, że szło wielki, ale być może to nie jest rzeczywistość. Il Sole 24 ore ma zrobić matematyki w kieszeni do Fiat Chrysler Automobiles podkreślając, że do tej pory inwestycja na Nowa platforma modułowa Giorgio, która dała początek Giulia sedan był ponad 3 mld, ale sprzedaż nowego segmentu ' unbeatables nie były tak wysokie jak oczekiwano. Wystarczy powiedzieć że w 2016 w zakładzie Fiat Chrysler Cassino zostały wyprodukowane 25 tysięcy salonów Giulia ale rozmawia byłyby sprzedawane tylko 10 tys.

Rzeczy nie wydaje się nic lepszego w pierwszych 2 miesięcy roku 2017 okres, który powinien sprzedano około 5 tysięcy sztuk. Oznacza to, że samochody produkowane w zeszłym roku i pozostał w pamięci masowej i te produkowane w tych pierwszych miesięcy powinny być niesprzedane w sumie około 20 tysięcy Alfa Romeo Giulia. Nie jest zaskoczeniem w Cassino w lutym rozpoczęła produkcję Alfa Romeo Stelvio i podobno teraz produkują dwa razy tyle jednostek jako Suv niż Julia. Oznacza to, że dla każdego dwa Stelvio produkuje Giulia."

Zdaje się, że już wyciągnęli wnioski, i planują kolejne dwa suv-y, być może kosztem następców Mito i Giulietty - niestety :(

Zdaje się, że już wyciągnęli wnioski, i planują kolejne dwa suv-y, być może kosztem następców Mito i Giulietty - niestety :(
I w ten o to sposób powstają plotki. Ostatnie zdanie z akapitu który interpretujesz oznacza, że na każde dwa wyprodukowane egzemplarze Stelvio przypada jeden Giulii.

Ostatnia edycja:
Wczoraj po raz pierwszy widziałem na własne oczy Giulie. Jest piękna :)

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

AR sprzedalo w marcu 4588 samochodow w wloszech

54.jpg

55.jpg

Ostatnia edycja:
AR sprzedalo w marcu 4588 samochodow na calym swiecie..
tym tempem 50 tys rocznie peknie.. biorac pod uwage sukces Stelvio mozemy liczyc na 100 tys aut w 2017roku.
Osiagi fiata to 50.401 sztuk.

54.jpg

55.jpg

W marcu we Włoszech sprzedano 887 Giulii.
Biorąc po uwagę że Włochy to przeciętnie 50% sprzedaży Alfy z przebiciem 2000 szt w marcu będzie ciężko.

Pertyn zachwycony.
Obejrzałem i posłuchałem sobie Pertyna na tym filmiku i zastanowiły mnie jego zachwyty nad automatyczną skrzynią w Giulii z dieslem 2.2 180 KM, które dla mnie, jeżdżącego od prawie 9 lat Alfą 159 JTDm 150 KM Q-Tronic są oczywistą oczywistością dla klasycznej automatycznej skrzyni (z konwerterem).

Taka skrzynia (za wyjątkiem bardzo specyficznych sytuacji) nigdy nie wyrzuci biegu na luz, ani nigdy nie dopuści do spadku obrotów na danym biegu poniżej zakresu działania turbo (u mnie 1500), za wyjątkiem całkowitego zatrzymania auta. Te specyficzne sytuacje występują tylko przy bardzo mocnym hamowaniu przy dużej prędkości, np. jazda na 6 biegu 140 km/h i niespodziewany korek wymagający prawie zatrzymania się, co powoduje szybkie zrzucanie biegów i wkręcanie silnika na coraz wyższe obroty, aż do momentu, gdy po zrzuceniu kolejnego biegu nie można już wkręcić silnika na wyższe obroty, bo aktualne są na czerwonym polu. Tylko w takiej sytuacji następuje rozłączenie napędu i chwilowa jazda na luzie do momentu wyrównania obrotów silników do aktualnej prędkości auta.

Dla mnie takie zachowanie automatycznej skrzyni z konwerterem (jazda zawsze na odpowiednim biegu i brak jazdy na luzie) jest zupełnie naturalne, a Pertyn rozpływa się w superlatywach nad takim samym działaniem automatu w Giulii, jakby nigdy wcześniej nie używał tego typu skrzyni, o co raczej trudno go posądzić. Co o tym sądzicie?

Ostatnia edycja:
Po obejrzeniu kilku testów porównujących Giulie z BWM uważam, że stylistycznie to dwa różne auta. Można mieć zastrzeżenia, że nie zrobiła "Wow" kiedy się pokazała ale z całym szacunkiem do niebrzydkiej bawarki to stylistycznie Alfa miażdży.

Amortyzatory
Powrót