[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
bardziej mentalnosci odpowiedniej brak. tego sie tak latwo nie zmienia, zajmie lata, tym bardziej jak w tych samych salonach sprzedaje sie fiaty. powinni oddzielac ar od masowki

Drift się nie udał, Cytryn z Gumiakiem już ją klepią

bardziej mentalnosci odpowiedniej brak. tego sie tak latwo nie zmienia, zajmie lata, tym bardziej jak w tych samych salonach sprzedaje sie fiaty. powinni oddzielac ar od masowki

Szkoda, ze ta fiatowska masówka dzieli płyty podłogowe z Gulietta i Mito. Nie wywyzszajmy marki AR wyżej niż chcą to robić sami właściciele.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nadrobiłem zaległości i przeczytałem ostatnie 15stron wątku.

Wychodzi na to, że ktoś miał tu rację.

Alfa tonie i nic jej już nie uratuje :D:D:D

To ja może trochę zmienie temat... Łapcie najnowsze zdjęcia, we wtorek max odbieram Veloce. Na żywo wygląda jeszcze lepiej! Dodatkowo dostała powłokę ceramiczną.

IMG_20170420_154130.jpgIMG_20170420_154902.jpgIMG_20170420_155024.jpgIMG_20170420_154713.jpgIMG_20170420_154533.jpg

Super! Wreszcie jakiś konkret :P
Gratuluję!!!
Nakrecisz jakiś film po odbiorze? Z jazdy? :)

FCA jest 100 lat świetlnych w kwestii obsługi ale nie wiem czy z drugiej strony chciałbym być tak dymany jak posiadacze tzw. premjum. Jak ktoś lubi płacić za tzw. słodkie pierdzenie to jego sprawa ale usługi same w sobie często wołają o pomstę do nieba, -naście powrotów do serwisu to dla mnie nie jest premium, osobiście chciałbym płacić za to premium w prawdziwej jakości obsługi i serwisu a nie za możliwość puszczenia bąka w skórzaną sofę zapijając jakąś świeżo zmieloną arabikę z ekspresu obok czytając gazetę czy słuchając ochów i achów jakiegoś sprzedawcy w czasie kiedy auto serwisują ludzie którzy nie do końca wiedzą co robią...

Pewnie z powodu takiego właśnie podejścia nie jestem i nie będę nigdy klientem docelowym ;)

FCA jest 100 lat świetlnych w kwestii obsługi ale nie wiem czy z drugiej strony chciałbym być tak dymany jak posiadacze tzw. premjum. Jak ktoś lubi płacić za tzw. słodkie pierdzenie to jego sprawa ale usługi same w sobie często wołają o pomstę do nieba, -naście powrotów do serwisu to dla mnie nie jest premium, osobiście chciałbym płacić za to premium w prawdziwej jakości obsługi i serwisu a nie za możliwość puszczenia bąka w skórzaną sofę zapijając jakąś świeżo zmieloną arabikę z ekspresu obok czytając gazetę czy słuchając ochów i achów jakiegoś sprzedawcy w czasie kiedy auto serwisują ludzie którzy nie do końca wiedzą co robią...

Pewnie z powodu takiego właśnie podejścia nie jestem i nie będę nigdy klientem docelowym ;)

Napisz prosze o jakich nastu powrotach do serwisu mówisz? W zasadzie wszyscy moi znajomi posiadający nowe auta, bez względu na markę, nie odwiedzają serwisów w innym celu niż na serwis okresowy.

Napisz prosze o jakich nastu powrotach do serwisu mówisz? W zasadzie wszyscy moi znajomi posiadający nowe auta, bez względu na markę, nie odwiedzają serwisów w innym celu niż na serwis okresowy.

Przy pierwszych rocznikach BMW F10 powroty na gwarancji to chleb powszedni. Tutaj na forum mamy takiego który oddał auto bo po kilku wizytach stracił cierpliwość, serwis nie był w stanie naprawić auta.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Przy pierwszych rocznikach BMW F10 powroty na gwarancji to chleb powszedni. Tutaj na forum mamy takiego który oddał auto bo po kilku wizytach stracił cierpliwość, serwis nie był w stanie naprawić auta.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Wiesz jak jest: nie myli sie ten kto nic nie robi.

Brakuje daszku i 19":) jest tam pakiet performance? Taką własnie odebrał w zeszły piątek mój klient:)

To ja może trochę zmienie temat... Łapcie najnowsze zdjęcia, we wtorek max odbieram Veloce. Na żywo wygląda jeszcze lepiej! Dodatkowo dostała powłokę ceramiczną.

Pokaż załącznik 226675Pokaż załącznik 226676Pokaż załącznik 226677Pokaż załącznik 226678Pokaż załącznik 226679
Wszystko pięknie ale według tego co można przeczytać kilka stron wcześniej - masz wieśniackie wnętrze :D :D :D
Oczywiście śmieję się tylko, wg mnie najlepsze z możliwych....
W Alfie skóra to tylko banan lub czerwień :)

Mówię o dziesiątkach akcji serwisowych,
o niekompetencji i niewiedzy serwisów które próbują to skrzętnie ukryć,
o tym że serwis sprowadza się do wymiany oleju i filtrów.
Masz zapłacić haracz przy zakupie a potem módl się o dobry egzemplarz jakie mają Twoi znajomi - wszystko jest pięknie dopóki auto nie zacznie się psuć, potem to już jedno pasmo nieszczęść.

Zakończmy OT bo nie o tym wątek.
Myślę że w kwestii obsługi Alfa bardzo szybko może zrównać poziom, wystarczy kilku wygłodniałych wilków z konkurencji którzy potrzebują krwi i zaraz pchną w całą machinę zupełnie inną jakość, kwestią jest tylko to czy ktoś decyzyjny o tym myśli i czy podejmie ryzyko bo o to w takich molochach najtrudniej...

Wszystko pięknie ale według tego co można przeczytać kilka stron wcześniej - masz wieśniackie wnętrze :D :D :D
Oczywiście śmieję się tylko, wg mnie najlepsze z możliwych....
W Alfie skóra to tylko banan lub czerwień :)

bananowych to obecnie nie ma, obecnie jest kolor sraczkowaty który przy niektórych kolorach lakieru jeszcze jakoś nie budzi złych skojażeń (ale broń boże z alfa rosso), białe z pakietu lux (na mój gust za eleganckie do sportowego auta, w jeansach też szkoda jeździć bo będą niebieskawe za chwile), czarne (trochę nuda i parzą w lecie) i czerwone (dla mnie winner, i to w rzekomo wieśniackim połączeniu z montecarlo blue i czerwonymi zaciskami hamulcowymi).

Aj no z małej miejscowości jestem ale prawa miejskie ma ! :) Na zdjęciach ta czerwień aż czasem razi po oczach ale na żywo jest o wiele bardziej stonowana i wygląda pięknie!

Amortyzatory
Powrót