[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
To ja może trochę zmienie temat... Łapcie najnowsze zdjęcia, we wtorek max odbieram Veloce. Na żywo wygląda jeszcze lepiej! Dodatkowo dostała powłokę ceramiczną.

Pokaż załącznik 226675Pokaż załącznik 226676Pokaż załącznik 226677Pokaż załącznik 226678Pokaż załącznik 226679
Gratulacje. 18" Sport to też mój typ (choć 19" a'la quadrifoglio to marzenie). Standardowe turbiny są OK, ale jako standardowe bez dopłaty będą w większości Veloce, a tak masz bardziej orygninalne, i bardzo unikatowy wzór (turbiny jednak to i w skodzie czy VW są i jeszcze w nastu innych markach).
Wnętrze miodzio. Co brałeś z wyposażenia dodatkowego? Brałeś na firmę czy prywatnie? Jaki rabat dostałeś? SOrry że tak Cię wypytuję, ale chciałbym rozeznać się mniej więcej jakie rabaty mozna dostać.

Tylko biały nie dla mnie, ale każdy coś innego lubi.

- - - Updated - - -

Aj no z małej miejscowości jestem ale prawa miejskie ma ! :) Na zdjęciach ta czerwień aż czasem razi po oczach ale na żywo jest o wiele bardziej stonowana i wygląda pięknie!
Ja jestem ze średniego miasta, ale tez wyszło że podoba mi się wiocha :)

Dzięki bardzo! Zdejcydowałem się na samochód, który już był w salonie dlatego szerokiego pola do manewru nie miałem. Na szczęście jest prawie taki jaki chciałem, brakuje tylko czarnego dachu i wspomnianych 19''. Z wyposażenia dodatkowego mam pakiet asystent kierowcy - kamera i czujniki, pakiet convenience - podświetlane klamki drzwi, bezkluczykowe otwieranie drzwi, osłona przeciwsłoneczna, zaciski malowane na czerwowo, łopatki, przyciemniane szyby, alarm, nawigacja - w sumie to niepotrzebna... No i oczywiście to co w standardzie Veloce. Też na początku nie chciałem białego tylko czerwony ale jak zobaczyłem czerowne wnętrze to mi się idealnie wszystko zgrało i wygląda świetnie, wg mnie. Rabat spokojnie można uzyskać ok 15%. Brałem jako osoba fizyczna także nie miałem możliwości dużej negocjacji. Na firmę można dostać lepsze zniżki :)

Wiesz jak jest: nie myli sie ten kto nic nie robi.
Pytałeś to napisałem. BMW nie ma nic wspólnego z trwałością i niezawodnością. Prawidłowy serwis kilkuletnich piątek zabija nie jednego przedsiębiorcę, wiele osób ucieka od tej marki bo szkoda im marnować pieniądze na zbytek jakim jest samochód. Dla wielu takich osób Alfa może być dobra alternatywą, nawet jak miała w przeszłości jakieś fuckupy to nie były to grube sprawy jak w wypadku BMW. Choć oczywiście Giulia może być alternatywą tylko wobec trójki.

Ostatnia edycja:
Rabat spokojnie można uzyskać ok 15%. Brałem jako osoba fizyczna także nie miałem możliwości dużej negocjacji. Na firmę można dostać lepsze zniżki :)

Spokojnie to tych 15% nikt ot tak sobie nie uzyska... Ty się zdecydowałeś na auto, które już jest fizycznie w salonie. Jeśli ktoś sobie je skonfiguruje i zamówi indywidualnie to można zapomnieć o takiej zniżce.

Dzięki bardzo! Zdejcydowałem się na samochód, który już był w salonie dlatego szerokiego pola do manewru nie miałem. Na szczęście jest prawie taki jaki chciałem, brakuje tylko czarnego dachu i wspomnianych 19''. Z wyposażenia dodatkowego mam pakiet asystent kierowcy - kamera i czujniki, pakiet convenience - podświetlane klamki drzwi, bezkluczykowe otwieranie drzwi, osłona przeciwsłoneczna, zaciski malowane na czerwowo, łopatki, przyciemniane szyby, alarm, nawigacja - w sumie to niepotrzebna... No i oczywiście to co w standardzie Veloce. Też na początku nie chciałem białego tylko czerwony ale jak zobaczyłem czerowne wnętrze to mi się idealnie wszystko zgrało i wygląda świetnie, wg mnie. Rabat spokojnie można uzyskać ok 15%. Brałem jako osoba fizyczna także nie miałem możliwości dużej negocjacji. Na firmę można dostać lepsze zniżki :)
fajna konfiguracja, też tak jak Ty za navi samochodową szczególnie bym nie cisnął, tu mam nadzieję że wypuszczą w połowie roku jak zapowiadali update do Android Auto/CarPlay (również dla aut bez navi?) i będzie można sobie z komórki rzutować swoją navi na ekran. szklany dach, w mojej głowie jest na liście opcji, ale nie wiem czy bym dał te 7.5tyś. jak chcesz tylko czarny, to oklejaj.

15% do dość dobry rabat jak na osobę fizyczną. to samochód jeszcze rocznikowo 2016 czy już 2017? ciekawe jakie rabaty dają przy zamawianiu swojej konfiguracji - gadałem trochę z gościem z salonu, ale powiedział że musimy przejść do konkretnej konfiguracji i różnych opcji leasingów, ubezpieczeń, rozszerzonych gwarancji itp żeby mógł zaproponować jakiś rabat. a że ja jeszcze póki co zamierzam potłuc się swoją TBI, to nie marnowałem jego czasu.

fajna konfiguracja, też tak jak Ty za navi samochodową szczególnie bym nie cisnął, tu mam nadzieję że wypuszczą w połowie roku jak zapowiadali update do Android Auto/CarPlay (również dla aut bez navi?) i będzie można sobie z komórki rzutować swoją navi na ekran. szklany dach, w mojej głowie jest na liście opcji, ale nie wiem czy bym dał te 7.5tyś. jak chcesz tylko czarny, to oklejaj.

15% do dość dobry rabat jak na osobę fizyczną. to samochód jeszcze rocznikowo 2016 czy już 2017? ciekawe jakie rabaty dają przy zamawianiu swojej konfiguracji - gadałem trochę z gościem z salonu, ale powiedział że musimy przejść do konkretnej konfiguracji i różnych opcji leasingów, ubezpieczeń, rozszerzonych gwarancji itp żeby mógł zaproponować jakiś rabat. a że ja jeszcze póki co zamierzam potłuc się swoją TBI, to nie marnowałem jego czasu.

Oczywiście też pewnie ma znaczenie, że kupowałem samochód już z salonu a nie konfigurowany wg. własnej specyfikacji. Rocznik 2017. Jeśli chodzi o nawigacje mam nadzieję, że będzie możliwa aktualizacja do Android Auto czy Carplay. Chodzą niby jakieś plotki, że potrzebny jest inny hardware ale jestem jednak dobrej myśli. Zobaczymy za kilka miesięcy.

15% procent na osobę fizyczną na 2017...Upewnij się czy rocznik jest poprawny.

osobiście chciałbym płacić za to premium w prawdziwej jakości obsługi i serwisu a nie za możliwość puszczenia bąka w skórzaną sofę zapijając jakąś świeżo zmieloną arabikę z ekspresu obok czytając gazetę czy słuchając ochów i achów jakiegoś sprzedawcy )

Zyskujesz punkty w moich oczach Kasztelan:) będą z Ciebie ludzie:)))
A co do zniżek, warto cisnąć i dają, może nie 15% na zamawiane ale urwać da się sporo.

Spokojnie to tych 15% nikt ot tak sobie nie uzyska... Ty się zdecydowałeś na auto, które już jest fizycznie w salonie. Jeśli ktoś sobie je skonfiguruje i zamówi indywidualnie to można zapomnieć o takiej zniżce.

Ja brałem benzynę w ciemno jeszcze zanim była dostępna na firmę i według cennika kosztowała 180+ a zapłaciłem 150 z groszami czyli około 20% z moja konfiguracja. Tylko niestety do promocji dla firm nie można dobierać wszystkiego co się chce;(

Enviado do meu iPhone usando o Tapatalk

15% procent na osobę fizyczną na 2017...Upewnij się czy rocznik jest poprawny.
bez łaski na stoku są wystawione auta z 10-15 a nawet 20% upustu i to dla osób fizycznych, choć te z większym rabatem to 2016 - np ta - 18.5% Veloce:
http://stock.alfaromeo.pl/47206/alfa-romeo-giulia-20-turbo-benzyna-280-km-at8-q4-awd?marka=alfa-romeo&naped=dwie_osie&sortowanie=od-najtanszej&pokaz=100&opened=0&adv=0

z tym że jestem pewnien że te ceny które są na stronie jeszcze można trochę zbić, dlatego na 2017 ze stoku nie dziwi mnie też -15% w finalnej tranzakcji, tym bardziej że auto które wziął Garraty jest doposażone, cena więc marża też większa, więc łatwiej robić upust, bo i tak zarobią

Podobno sie nie sprzedaje.. a wczoraj w trakcie trasy katowice - amsterdam ustrzelone 5 szt w tym 1x Q i 2 Veloce.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Podobno sie nie sprzedaje.. a wczoraj w trakcie trasy katowice - amsterdam ustrzelone 5 szt w tym 1x Q i 2 Veloce.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dilerzy mieli jazdy próbne[emoji3] [emoji3] [emoji3] [emoji14] [emoji14] [emoji14] [emoji14]

Dobra cytując klasyka Alfa tonie i nic jej nie uratuje, dajcie jakieś statystyki sprzedaży Julki w Stanach i Europie za marzec ,albo jak ktoś może od początku roku.

Dobra cytując klasyka Alfa tonie i nic jej nie uratuje, dajcie jakieś statystyki sprzedaży Julki w Stanach i Europie za marzec ,albo jak ktoś może od początku roku.

było kilka stron wcześniej, tak pomiędzy "alfa tonie", a "nie ma klienta docelowego", ale żeby Ci oszczędzić trudu czytania tych farmazonów :

http://carsalesbase.com/us-car-sales-data/alfa-romeo/alfa-romeo-giulia/

z zaznaczeniem, że to tylko sprzedaż wersji Q , cywilnych wersji jeszcze nie ma.

Jeśli to tylko sprzedaż wersji Q to Alfa faktycznie tonie:) hehe . Nigdy bym nie pomyślał że tyle się ich sprzeda.

było kilka stron wcześniej, tak pomiędzy "alfa tonie", a "nie ma klienta docelowego", ale żeby Ci oszczędzić trudu czytania tych farmazonów :

http://carsalesbase.com/us-car-sales-data/alfa-romeo/alfa-romeo-giulia/

Tutaj widać sprzedaż europejską

http://carsalesbase.com/european-car-sales-data/alfa-romeo/alfa-romeo-giulia/

Moim zdaniem nie jest źle, widać że to się dopiero rozkręca. Jeśli tylko utrzymają ten trend to spokojnie Giulia przebije nawet Giuliettę.

Amortyzatory
Powrót