[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Własnie odkryłem, ze znowu producent wie lepiej niż użytkownik. Automatyczne składanie lusterek mi nie przeszkadza i jak już działało to nic nie zmieniałem. Do momentu aż znajomy się nie spytał czy da się to wyłączyć. NIE DA SIĘ. Byłem tak przekonany, że to oczywiste, że powiedziałem mu, że się da.

Srsly [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo? Kolejna rzecz której nie da się wyłączyć. Jakby zobaczyli ile rzeczy da się ustawić w Fordzie Mustangu w małym komputerku z małym ekranikiem to by się chyba powiesili. Tu kurde 9 calowe kolorowe ekrany a na nich RDS z radia i średnie spalanie. Nawet bez czasu podróży. W pandzie miałem dokładnie tyle samo. Się wkurzyłem :)

- - - Updated - - -

Przy tej ilości złych doświadczeń i też jak rozumiem dowodów na błędy i uchybienia.. aż dziwne że nie doniosłeś uprzejmie do FCA by im odebrali autoryzację. No chyba że to w większości koloryzowanie..

To mu pisałem wcześniej ale lepiej narzekać i nic nie robić. Za każdym razem pisać skargę. Potem nawet dzwonią i pytają o jakość obsługi. To nie jest żeby męczyć ludzi telefonami tylko żeby poprawić jakość. Korzystajmy z tego. Jeśli ten serwis nie będzie spełniał norm to niech ginie i zabiorą mu autoryzację.

No to trochę lipa z tymi lusterkami. Jeszcze nie spotkałem się z autem, w którym nie dało się tego wyłączyć. Chodzi też o bezpieczeństwo (np. auto zostawiamy na dworze na noc, bardzo duże mrozy, śnieg/deszcz/lód to wiadomo, że lepiej nie składać lusterek bo potem może być problem z rozłożeniem)

Przy tej ilości złych doświadczeń i też jak rozumiem dowodów na błędy i uchybienia.. aż dziwne że nie doniosłeś uprzejmie do FCA by im odebrali autoryzację. No chyba że to w większości koloryzowanie..

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Pisanie/interwencje czegokolwiek na ta firmę nic nie daje! kompletny brak reakcji a jak prosiłem o naprawę w innym ASO to.. wysłali znów do tego samego- Grupa Carservis niestety- układziki i tyle! a że marka dostaje po 4 literach przez partaczy -cóż.
Co do innego ASO- najbliższe w Tarnowie i Lublinie do których mam ponad 150 km w jedną stronę.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Jakie koloryzowanie, wręcz przeciwnie.
A co mi z doniesień ? co ja kontroler jestem? mają od tego ludzi, niech się robią swoje. Ja co mogłem zrobić, to zrobiłem i robię- to nie wymagające serwisowania gwarancyjnego Alfy użytkować, bo się uparłem na Vkę i testowanie możliwości TSa, a nowe auto - z innej marki . I tyle .
W ogóle co to za stawianie sprawy- czemu tego czy tamtego nie zrobiłeś. Koledze z niedokręconą śrubą poradzicie, że należy każdą śrubkę sprawdzać po wyjeździe z Autoryzowanej Stacji Obsługi ? Jest źle w serwisach, mówią o tym badania , to kurde odwracanie kota ogonem i hajda na przedstawiającego swoje doświadczenia.
Tak, mocno się rozgadałem, bardzo przepraszam, zachciało mi się uzasadniania przekonania o dziadostwie tej marki.

Czyli Amerykanie nie pokochali AR tak bardzo jak fiat na to liczył. Ilość giuli sprzedanych w Europie, pokazuje, że SW ma sens.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Dzisiaj na samarze ciekawe zetawienie TOP 20 Sedanów sprzedanych na polskim rynku w 2017 od początku roku do końca maja.
Giulii oczywiście brak

1. Toyota Corolla - 2 825 szt.,
2. Opel Astra - 2 024 szt.,
3. Fiat Tipo - 1 996 szt.,
4. Volkswagen Passat - 1 799 szt.,
5. Toyota Avensis - 1 482 szt.,
6. BMW 5 - 1 043 szt.,
7. Ford Focus - 936 szt.,
8. Mazda 6 - 717 szt.,
9. Volkswagen Jetta - 702 szt.,
10. Mercedes E - 681 szt.,
11. BMW 3 - 549 szt.,
12. Citroen C-Elysee - 526 szt.,
13. Hyundai Elantra - 516 szt.,
14. Mazda 3 - 500 szt.,
15. Peugeot 301 - 455 szt.,
16. Renault Megane - 447 szt.,
17. Renault Talisman - 437 szt.,
18. Kia Optima - 381 szt.,
19. Audi A6 - 356 szt.,
20. Audi A4 - 343 szt.

Oczywiscie tez brak Jaguara XE, Volvo V60, Mercedesa C czy Infiniti Q50...

Oczywiscie tez brak Jaguara XE, Volvo V60, Mercedesa C czy Infiniti Q50...

Volvo V60 to kombi. Radzę się motoryzacyjnie dokształcić.

W tym zestawieniu nie ma jeszcze wielu innych modeli typu sedan ale temat jest o Giulii więc na ich brak nie zwracam uwagi.

Volvo V60 to kombi. Radzę się motoryzacyjnie dokształcić.

W tym zestawieniu nie ma jeszcze wielu innych modeli typu sedan ale temat jest o Giulii więc na ich brak nie zwracam uwagi.

No to S60. Tylko powiedz mi co wnosi taki post i stwierdzenie "Giuli oczywiscie brak"?

Czyli Amerykanie nie pokochali AR tak bardzo jak fiat na to liczył. Ilość giuli sprzedanych w Europie, pokazuje, że SW ma sens.

Oglądając amerykańskie testy Giuli odnoszę wrażenie, że się amerykanie w Alfie zakochują bardzo mocno. Problemem nie jest samochód czy marka jako taka, problem to mizerna sieć dilerska i serwisowa, która w tak dużym kraju stanowi spory problem dla zainteresowanych kupnem Giuli. Bez znaczącego (kilkukrotnego) zwiększenia liczby salonów nie ma szans na dużą sprzedaż.

Andrzejsr Skończ narzekać w tym temacie i załóż sobie swój - dlaczego nie warto kupować tej marki, bo do dyskusji o Giulii nic nie wnosisz EOT

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Pojawiła się pierwsza giulia:) licytuje ktoś?
349.jpg
350.jpg
351.jpg

In the first five months of this year, [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo has reached 37,020 units sold across Europe, it gave a really good which results in an improvement of + 40.5% in sales compared to the results recorded in the same period last year . The market share of [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo in Europe now stands at 0.5%.

The excellent results of May of [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo are linked to a general increase in sales in all major European markets, with the exception of the UK. In May, in fact, [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo grew by + 31.9% in Italy, 42.3% in Germany, + 121.1% in Spain and + 58.4% in France.

May is also the first month of full commercialization of the ' [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo Stelvio that with about 1800 units sold (almost 50% registered outside Italy) recorded an excellent debut on the European market. Well even the [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo Giulia that exceeds 2500 units sold in Europe, continuing a growth process that progressively getting closer to the rivals to units sold, despite the absence from the range of a station wagon version. More than half of units sold by [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo in May are new generation models (Julia and Stelvio).

Czyli Stelvio w maju 1800 sztuk, Giulia ponad 2500 sztuk (Europa)

Amortyzatory
Powrót