Czy taka przyczepka wejdzie do Stelvio to też bym głowy nie dał. Bagażnik jest stosunkowo niski.
Imho jak alfa chce nadgonić przespany czas to powinna szybciutko wypuścić SW oraz naprawić wszystko na co narzekam w swoim wątku

Wtedy będzie mogła godnie stanąć zacząć konkurować na rynku. Do tego więcej opcji konfiguracji itp.
bez przesady, skoro wchodzi pod rolete w 159 SW to w Stelvio powinna wejsc bez problemu. ale dobra, zrobie test przy okazji - podjade z przyczepka do salonu FCA w BB I poprosze goscia o probe zarowno z Giulia jak I Stelvio. zrobie i wrzuce tu fotki z eksperymentu.
- - - Updated - - -
ale przecież ten bagaznik jakoś wcale zapchany nie jest, do sedana też by się to zmieściło, tylko musiałbyś poświecić 5 minut więcej, żeby pogłówkować przy załadunku.
nie wejdzie przez otwor zaladunkowy (pisalem ze do Audi A6 ledwo weszla a tam bagaznik jest znacznie wiekszy niz w Giuli), z reszta w sedanie to nie wejdzie pewnie na wysokosc, bo tam jest chyba troche nizej. dodatkowo do SW ledwo udawalo sie ja wlozyc, przechodzila na wcisk po slupku C tylko w jednej pozycji a potem ja wciskalem w dol, wiec porysowane sa troche te boczne schowki I slupek C.
przyzczepka moze wypelnila bagaznik w 70% objetosci w 159SW, ale na max na wysokosc (mimo zlozenia przyczepki); zdjecie jest po zaladowaniu samej przyczepki bo chcialem pokazac jak sama zajmuje, cos tam w okolo drobiazgow wrzucilem (2 kaski rowerowe, namiocik p/wiatrowy na plaze, buty, paczke pieluch), tak wiec wypelnil sie w 100% objetosci, zasunalem rolete, I nic na niej juz nie ladowalem.
i zamiast tego tłucze się skulony w swoim fajnym aucie z torbą na kolanach
w 159 SW jechalismy wygodnie, zadnych toreb na kolanach czy pod nogami - jak pisalem jedna torba byla na przednim siedzeniu, i drobiazgi podreczne typu pielucha czy jedzonko dla malego przed przednim fotelem, zona jechala sobie komfortowo za mna a obok niej w foteliku maluch.
Rowery masz na dachu niezaleznie czy to sedan, czy SW. A łóżeczko dla niemowlaka - jak długo będziesz go używać? Auto się bierze zwykle na minimum 3 lata.
tak, jesli je biore. normalnie bagaznik dachowy zakladam raz/dwa razy w roku, I na codzien jezdze bez bagaznika. a auta dotychczas zmienialem co 5-6 lat, choc teraz jakby byla Giulia SW to zmienilbym wczesniej (poczekalbym tylko na dopracowana Giulie z Android auto i innymi drobiazgami, czyli np kupowalbym na koniec roku, czyli po 2 latach od kiedy kupilem obecna TBI (ja kupilem przejsciowo, czekajac na Giulie SW))
dla mnie jest zadziwiające, że trzy osoby (tak podejrzewam) na tydzień ledwo mieszczą się w kombi. Ja bym na Twoim miejscu kupił vana, zamiast się męczyć w alfie
cos mnie torche nie zrozumiales.
w 159SW sie nie mecze, jest bardzo wygodnie dla takiej rodziny. do Giulietty pewnie tez bym sie zapakowal, bo w boxie bylo jesze troche miejsca, ale pewnie byloby juz nie tak komfortowo na trase 750km), dlatego chcialbym w przyszlosci Giulie SW I dalej jezdzic fajnym autem i moc zabrac ze soba sprzet sportowy (nie kazdy ma takie potrzeby, inni jezdza na urlopy obzerac sie i popijac i nie potrzebuja tego calego sportowego bagazu typu rowery/przyczepki/dodatkowe ciuchy/buty). wez pod uwage tez ze przyczepka robila za wozek dzieciecy (odpina sie dyszel, zaklada przednie kolo), wiec nie musielismy brac spacerowki, ktora normalnie tez zajmuje duza czesc bagaznika (nie parasolke, bo taka nie pojedziesz po plazy czy w lesie, tylko full wymiarowy wozek z duzymi pompowanymi kolami).
Z normalnych bagazy maly mial torbe 80L, zona 80L a ja 2x 40L. mniej sie nie dalo na 8 dni i biorac pod uwage polska pogode, czyli zarowno rzeczy lekkie, sportowe, jak i kurtki (i wszystko sie przydalo, bo bylo zarowno 25C i pelne slonce, jak i wiatr i mega ulewy).
Vana nigdy, jesli juz to Stelvio.
W kazdym razie wydaje mi sie ze takie potrzeby jak mam ja, ma wiele aktywnych rodzin w Europie, i dlatego Giulia SW na pewno by sie przydala zeby docelowo podbic sprzedaz o okolejne powiedzmy 40tys sztuk rocznie w europie.