[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Spoglądając na oferty dla klientów indywidualnych, FCA nie zachęca do zakupów. Wysokie raty, wysokie koszty. Jak ktoś szuka leasingu operacyjnego dla osoby fizycznej, polecam masterlease albo getin leasing. Mozna dostać całkiem ciekawe oferty z wysoką ratą wykupu. Można. No własnie. Ale pojęcie "ciekawe" nie dotyczy aut AR.

Cześć Wszystkim,

Ale pojęcie "ciekawe" nie dotyczy aut AR.

Bo niestety z autami AR jest pewien problem jeśli chodzi o wynajem/abonament. Jest to jednak marka nadal niszowa w Polsce (z punktu widzenia rozwiązań flotowych), a do tego zawsze miała dużą utratę wartości. Natomiast nowe modele są jeszcze trudne do oszacowania wartości rezydualnej. Dlatego jeśli ktoś nastawia się wyłącznie na wynajem (bez wykupu), to może okazać się, że nawet droższe auto innej marki będzie miało niższą ratę za wynajem (bo mniejsza utrata wartości).
Póki co wynajmowanie Alfy to raczej średni interes finansowy. Lepiej wynegocjować dobry rabat i wziąć jakiś tani bankowy leasing razem z wykupem. Można najwyżej podnieść wykup jeśli komuś zależy na niższej racie.

Pozdr

Akurat uważam że AR 200 KM w wersji Super w pełnym ubezpieczeniem i darmowymi przeglądami za 1599 zł netto na 2 lata dla firm jest OK. Nie interesuje mnie ryzyko spadku wartości auta i ewentualna niska wycena sprzedaży po spłacie auta w klasycznym leasingu. Wiem ile zapłacę i wiem co dostaję.

Niestety na wspomnianej stronie abonament nie ma opcji wyboru Giulii Veloce. Tym niemniej zapisałem się tam jak zwykły Kowalski, ciekaw jestem jakie będzie doświadczenie z obsługą klienta. Na razie dzień po zgłoszeniu się przez tą stronę zadzwoniła do mnie miła pani z "Alfa Romeo Polska" i prosiła o potwierdzenie zainteresowania i podanych informacji, teraz ma się ze mną kontaktować dealer.

Cześć Wszystkim,

Bo niestety z autami AR jest pewien problem jeśli chodzi o wynajem/abonament. Jest to jednak marka nadal niszowa w Polsce (z punktu widzenia rozwiązań flotowych), a do tego zawsze miała dużą utratę wartości. Natomiast nowe modele są jeszcze trudne do oszacowania wartości rezydualnej. Dlatego jeśli ktoś nastawia się wyłącznie na wynajem (bez wykupu), to może okazać się, że nawet droższe auto innej marki będzie miało niższą ratę za wynajem (bo mniejsza utrata wartości).
Póki co wynajmowanie Alfy to raczej średni interes finansowy. Lepiej wynegocjować dobry rabat i wziąć jakiś tani bankowy leasing razem z wykupem. Można najwyżej podnieść wykup jeśli komuś zależy na niższej racie.

Pozdr
A z najmu to niby nie można wykupić auta??? Wynajmujesz, dobiegasz końca umowy, oceniasz czy warto wykupić i albo bierzesz nowe, albo zostajesz ze starym autem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Akurat uważam że AR 200 KM w wersji Super w pełnym ubezpieczeniem i darmowymi przeglądami za 1599 zł netto na 2 lata dla firm jest OK
No ta oferta akurat jest OK. Nawet powiedziałbym, że jest niewiarygodnie dobra biorąc pod uwagę cennik tego samochodu - dlatego właśnie ustalam szczegóły, żeby sprawdzić gdzie jest pies pogrzebany. :)
Ale nie zmienia to faktu, że pisząc o tych ratach wynajmu chodziło mi bardziej o "standardowe" oferty - taką przeciętną rynkową.

BTW: Ktoś wie jakie mniej więcej rabaty są do uzyskania na Giulię?

A z najmu to niby nie można wykupić auta??? Wynajmujesz, dobiegasz końca umowy, oceniasz czy warto wykupić i albo bierzesz nowe, albo zostajesz ze starym autem.
Oczywiście można wykupić. Ja napisałem o tych, którzy nastawiają się wyłącznie na wynajem i nie biorą pod uwagę opcji wykupu.

Rabat na "dzień dobry" dla łapiduchów 15%. Czy też w wynajmie - nie zdążyłem zapytać ale wątpię.

Odwiedziłem salon. Przejechałem się Gulią Veloce i zapytałem o ew.rabaty dla grup zawodowych. Facet bez szemrania wypalił,że 15 %. To było ok. 2 tygodnie temu.

Odwiedziłem salon. Przejechałem się Gulią Veloce i zapytałem o ew.rabaty dla grup zawodowych. Facet bez szemrania wypalił,że 15 %. To było ok. 2 tygodnie temu.
Poproś o ofertę, myślę że się rozczarujesz. Trochę marketingowo podszedł. Na pewno takie rabaty będą, ale na początku roku nie mają takiego wsparcia dla rocznika 2018

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

[MENTION=73450]uTvo0[/MENTION] Przykład: Giulia Veloce z salonu (nie demo), rocznik 2017, cena katalogowa 250, cena po rabacie 210, rabat wychodzi 16%. Druga sztuka, katalogowo 227 po rabacie 191, rabat wychodzi 16%. Info z dziś.

Aha i info uzupełniające, opcja abonament jest tylko na silniki 2.0 200KM zarówno dla Giulii jak i Stelvio. Czyli w abo nie można wziąć ani Giulii Veloce ani Stelvio 280KM, nie mówiąc o dizlach, bo te śmierdzą. Na pozostałe trzeba brać wynajem długoterminowy/leasing, wynajem to PKO albo mLeasing. W przypadku PKO koszty dodatkowe (serwis, opony itd) są poza ratą, w mLeasing można je mieć w racie a więc na kształt abonamentu.

Ostatnia edycja:
[MENTION=73450]uTvo0[/MENTION] Przykład: Giulia Veloce z salonu (nie demo), rocznik 2017, cena katalogowa 250, cena po rabacie 210, rabat wychodzi 16%. Druga sztuka, katalogowo 227 po rabacie 191, rabat wychodzi 16%. Info z dziś.
Cały czas piszę o roczniku 2018

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Ja byłem w grudniu w salonie na jazdach próbnych. 15% zniżki na Stelvio, Gulię bez gadania. A wiem że można ugrać 18%, nawet 20% jeśli kupuje się wyprzedaż rocznika. W wynajmie też są zniżki, ok. 15%, ale nie są w tym liczone przeglądy i ubezpieczenie. I wtedy mówimy o wpłacie 10%.

Tak jeszcze ode mnie, tak oferta na wersję Super 200 KM za 1599 zł netto/mies na 2 lata dosłownie wymiata konkurencję. Niszczy nawet Audi Perfect Lease, gdzie np. na Audi A4 ma wpłatę 0% i darmowe przeglądy, ale ubezpieczenie i koła trzeba już zapłacić dodatkowo. I oczywiście rata wiele wyższa.

Ostatnia edycja:
Czy ktoś wie co to za opcja z katalogu?

5BA - KIT SPECIFICI MAROCCO
pierwsze widzę - włosi lubią takie opcje wymieniać że nie wiadomo o co chodzi - VIN z Giulietty żony w ePerze to połowa opcji to rzeczy typu "Specific" "Extra Serie" itp - tylko znając samochód idzie wydedukować o co chodzi.
Wrzuciłem tą opcję w google, i wyskakuje jedno auto na otomoto - prawie golas Business z Lublina a opcja jest wymieniona w części podstawowej konfiguracji - zgaduję zatem że raczej jest to coś co jest mało istotne albo w ogóle występuje w każdej Giuli tylko nie wymieniają tego? może zadzwoń sobie tam i dopytaj. a na marginesie, ale cwaniaki - wystawili zdjęcia z wypasionej Veloce na 19", a ogłoszenie jest o Business w tym samym kolorze...

pierwsze widzę - włosi lubią takie opcje wymieniać że nie wiadomo o co chodzi - VIN z Giulietty żony w ePerze to połowa opcji to rzeczy typu "Specific" "Extra Serie" itp - tylko znając samochód idzie wydedukować o co chodzi.
Wrzuciłem tą opcję w google, i wyskakuje jedno auto na otomoto - prawie golas Business z Lublina a opcja jest wymieniona w części podstawowej konfiguracji - zgaduję zatem że raczej jest to coś co jest mało istotne albo w ogóle występuje w każdej Giuli tylko nie wymieniają tego? może zadzwoń sobie tam i dopytaj. a na marginesie, ale cwaniaki - wystawili zdjęcia z wypasionej Veloce na 19", a ogłoszenie jest o Business w tym samym kolorze...
W ogłoszeniach salonów na otomoto jest totalny chaos. A ta opcja 5BA jest w 1 z 3 Veloce, których specyfikację dostałem w PDF na maila, w sekcji "Wyposażenie standardowe". W ogłoszeniach raczej nie podają kodów i dokładnej nazwy, tylko przeklejają z ogłoszenia na ogłoszenie. To, że nie zgadza się kolor to norma. Też czasem wymienią że ma szklany dach a na zdjęciach nie ma itp... Jutro będę w salonie to się dowiem co to za magiczna opcja z Maroka :D

Poprosiłem o ofertę na abonament Giulia Super + wyposażenie za 10000 zł.

Ciekawe ile większa będzie rata.

Ostatnia edycja:
Byłem dziś w salonie, nikt nie wie co to jest

5BA - KIT SPECIFICI MAROCCO

Latającego dywanika w bagażniku nie zauważyłem.

A szklany dach, który był w specyfikacji a nie było go na zdjęciach, w rzeczywistości jest w aucie. Czyli zdjęcia do ogłoszenia są od innego auta :P

Może trzeba założyć osobny temat o spalaniu Giulii ale możecie napisać ile Wam palą z poszczególnymi silnikami?

Amortyzatory
Powrót