anAlfaBeta
Nowy
[MENTION=42338]duke75[/MENTION] już taka dyskusja była, albo w tym temacie trochę wstecz, albo jest na to osobny (nie rzuca mi się teraz w oczy).
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
OK, poszukam jeszcze ...
Dobra, znalazlem ale chłopaki podają spalanie głównie Veloce a gdzie Super i diesle??
2.2 180 średnie na dystansie kilku tysięcy km ok 7 litrów - większość miasto (nierozgrzany silnik, krótkie dystanse, wyłączam STARTSTOP po odpaleniu silnika), w tym dwukrotne wgrywanie softu na postoju (ok 30 minut pracy silnika). W trasie spokojnie poniżej 5.
Dlaczego??
- - - Updated - - -
To podobnie jak 159 2.0 jtdm. Pytanie czy komp dużo przekłamuje bo u mnie w 0.7 zbyt optymistycznie![]()
Nie, nie jest podobnie. 2.0 przy takich warunkach pokazałby 8.
Poprosiłem o ofertę na abonament Giulia Super + wyposażenie za 10000 zł.
Ciekawe ile większa będzie rata.
Czekam...
Dla porównania wczoraj zgłosiłem chęć zakupu Focusa dla pracownika. Tego samego dnia oferta, a dziś szczegóły i zamówienie.
Obsługa na innym poziomie.
Czekam...
Dla porównania wczoraj zgłosiłem chęć zakupu Focusa dla pracownika. Tego samego dnia oferta, a dziś szczegóły i zamówienie.
Obsługa na innym poziomie.
bo motory Ci pala pewnie wiecej
w
Ja mam skrajnie inne wrażenia. Zapisałem się na stronie abonament.alfaromeo.pl w piątek wieczorem, w sobotę dzwoniła pani z AR z potwierdzeniem który dealer ma się do mnie odezwać z ofertą. W poniedziałek dzwonił do mnie handlowiec z wybranego salonu. W trakcie rozmowy wyszło, że takie auto jak chcę nie może być w abonamencie (Giulia Veloce) bo taka decyzja centrali. Pogadaliśmy o innych opcjach (przy czym pan był bardzo dobrze zorientowany), godzinę później miałem na mailu ofertę na 3 sztuki Veloce które mają na miejscu (1x demo i 2x nówki). Umówiliśmy się na następny dzień (wtorek) na jazdę próbną i w efekcie podpisaliśmy umowę. Przez połowę czasu udawałem że się nie znam za bardzo i raczej w bambuko nikt mnie zrobić nie chciał, potem się przyznałem że coś tam wiem na temat tego auta i AR ogólnie i rozmowa nadal była przyjemna, może nawet przyjemniejsza. Tak więc jak dla mnie obsługa klienta dobra, handlowcy też sprawni skoro mnie tak szybko przekabacili![]()