Temat: Alfa Giulia- 2015

kazikx
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał k3ss Zobacz post
    super... ale obawiam się, że w ten sposób marki (siły) nie odbudują..
    Czyli śmiertelnik będzie mógł kupić do 2022 roku to, co jest obecnie na rynku z modyfikacjami, czyli Giulietta, Giulia i Stelvio.

Prócz Mito, które koncern ściął od dołu uznając, że psuje prestiż marki, który podnieść mają dwa modele: 8C i GTV; a do których będzie sobie można powzdychać jak do Moniki Beluci (ok, do niej coraz mniej).

Jako że lubię typ coupe, to żałuję, że nie będzie fajnego coupe za rozsądną cenę.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

czy w Waszych Giuliach jest uchwyt na siatki:
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20180601_234505.jpg
Wyświetleń:	15
Rozmiar:	45.3 KB
ID:	246321

pytam bo raz że tego nigdy wcześniej w demówkach czy autach w salonie nie zauważyłem, a dwa że pamiętam na którymś z forum (albo tu albo alfaowner) ktoś pisał że dokupował podobny uchwyt od Skody i montował w Giulii. trochę mnie to zaskoczyło, oczywiście miło
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Znawca Avatar anAlfaBeta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

No bo Ty masz jakiś tam pakiet organizer czy coś, to z tego jest. U mnie nic takiego nie ma.
    Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
    159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była

Auto

Domyślnie

tak mam pakiet organizer, ale wg cennika tam miały być uchwyty do siatki, siatka i mata. najlepsze jest to że auto przyszło bez maty, i wg tego co zorientował się dealer to ponoć jej nie ma jednak w zestawie. matę z linii akcesoriów dostałem za free od dealera, no bo niby miała być - właśnie wczoraj odebrałem - trzeba było wyciąć zaznaczone fragmenty pod uchwyty siatki.

co do wieszaka patrzę teraz do ePera, i wg niego ten wieszak ma być w każdej wersji (numery 9 i 10) http://keyeper.pekidi.com/navi?CAT_C...E=0&GUI_LANG=3

ciekawe że Wy go nie macie. chyba błędy w ePerze, może on jest częścią pakietu organizer, tylko w cenniku i ePerze są błędy?
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

On jest stały czy rozkładany (ten wieszak)?

Auto

Domyślnie

rozkładany, sam się chowa - dowygodniejszego rozkładania jest właśnie ta czarna tasiemka za którą ciągnę na zdjęciu, która sobie wisi normalnie

Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Sprawdziłem, u mnie nie ma. Jest wyraźnie miejsce na montaż czegoś (dwie dziurki okrągłe na śruby i jedna kwadratowa na środku), kształt wgłębienia pasuje do podstawki haczyka ze zdjęcia. Czyli jest to element pakietu organizer, tak samo jak haki w podłodze bagażnika...

Auto

Domyślnie

no na to wygląda, choć ePer i cennik podają jeszcze całkiem inne wersje

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfy Romeo MiTo; Alfa Romeo 159sw; Alfa Romeo Gulia Super

Domyślnie

[MENTION=20089]epsonix[/MENTION] - eper podaje jasno że uchwyt jest w wersji LL1, LL15, LL2 oraz LL3. Tak więc sprawdź w zamówieniu czy występuje.

Auto

Domyślnie

przecież właśnie piszę o tym że wg ePera ten uchwyt ma być w każdej wersji wysposażenia, a w praktyce moja to pierwsze auto w jakim to widziałem ( a wierz mi naoglądałem się sporo i w salonach i miałem do dyspozycji nową super na jeden dzień na testy). coś tu nie gra.

w zamówieniu to sobie można sprawdzać, tam już nic nie wiadomo - dla Veloce parę rzeczy jest oczywistych a w żaden sposób nie były wypisane - one po prostu są. przy zamówieniu to nie było do końca wiadomo jak to jest z listwami progowymi ze wstawkami z alu - od początku tego roku ta opcja jest w cenniku osobno za dopłatą zarówno dla Super jak i Veloce - nie dało się jednak jej zamówić w systemie i oczywiście nie było jej też wypisanej na liście opcji. zgadany byłem z dealerem tak, że jeśli auto przyjdzie bez, to mi zamówi i dopłacę wg dopłaty z cennika - przyszła jednak z tymi listwami, czyli kolejna niezgodność z cennikiem i brak na liście wyposażenia auta.

z resztą sam luknij za tym uchwytem:
    WYPOSAZENIE STANDARDOWE
    007 - Automatyczna skrzynia biegów AT
    008 - Centralny zamek sterowany pilotem
    011 - Regulacja kierownicy na wysokosc i głebokosc
    015 - System ASR - Hill Holder
    023 - Szyby tylne regulowane elektrycznie
    028 - Szyby przednie regulowane elektrycznie
    041 - Lusterka regulowane elektrycznie
    051 - Czujnik zmierzchu
    112 - Wspomaganie kierownicy
    132 - Podłokietnik przedni
    140 - Klimatyzacja automatyczna 2-strefowa
    156 - Wykonczenie wnetrza w aluminium
    189 - Czujnik zapiecia pasów SBR
    195 - Tylna kanapa dzielona 4040 z podłokietnikiem
    321 - Skórzana kierownica luxury
    347 - Czujnik deszczu
    365 - Czujnik pomiaru cisnienia w oponach TPMS
    392 - System ESP
    416 - Tempomat
    450 - Fotel kierowcy regulowany na wysokosc
    454 - Fotel pasazera regulowany na wysokosc
    4CS - Aluminiowe nakładki na pedały
    4EA - Tylne swiatła LED
    4SU - Zaciski hamulców lakierowane na czarno
    4WQ - Koła ze stopów lekkich R18" - 10-ramienne ciemne (opony: 225/45/18 przód i 225/45/18 tył)
    500 - Airbags - 6 (kierowcy, pasazera, kurtyny, boczne)
    543 - 3-zagłowek na kanapie tylnej
    55B - System hamowania (AEB) z czujnikiem ochrony pieszych
    57E - Blokada drzwi - Security Lock
    5BH - Przyciski wielofunkcyjne na ramionach kierownicy
    5DD - Alfa DNA - Tryb jazdy: Dynamic/ Natural/ Advanced Efficiency
    631 - System mocowania ISOFIX
    788 - Skóra - fotele przednie sportowe z wysuwana czescia podkolanowa
    858 - Instrukcja w jezyku polskim
    BQ4 - Naped AWD (logo Q4)
    CCQ - Obrotomierz
    CDE - Fotel pasazera elektrycznie regulowany w 6-plaszczyznach
    GTD - Lusterka zewnetrzne składane
    JVB - Regulacja manualna fotela kierowcy, 6-stopniowa
    JWB - Regulacja manualna fotela pasazera, 6-stopniowa
    LA1 - Asystent pasa ruchu - LDW
    LCB - Podswietlenie wnetrza przy otwarciu drzwi
    LM2 - Reflektory Bi-ksenonowe 25W z DRL
    RAG - Radio z wyswietlaczem 6,5"
    RC4 - Alfa Connect 6,5'' (Radio, Mp3, Aux-in, Bluetooth)

CENA SAMOCHODU BAZOWEGO NETTO BRUTTO
    Alfa Romeo GIULIA 2.0 TURBO BENZYNA 280 KM AT8 Q4 (AWD)
    GIULIA VELOCE
    160.000,00 PLN 196.800,00 PLN
    WYPOSAZENIE DODATKOWO PŁATNE NETTO BRUTTO
    4GF 7" wyswietlacz TFT 569,11 PLN 700,00 PLN
    4WEŁopatki aluminiowe zmiany biegów do skrzyni automatycznej 1.138,21 PLN 1.400,00 PLN
    58I Zaciski hamulców lakierowane na zółto 731,71 PLN 900,00 PLN
    5DS Lakier metalizowany 3.252,03 PLN 4.000,00 PLN
    864 Alarm Mopar 1.414,63 PLN 1.740,00 PLN
    8EWSystem Carplay/Android Auto 1.219,51 PLN 1.500,00 PLN
    8LV Pakiet Komfort 731,71 PLN 900,00 PLN
    8LZ Pakiet Lighting - Bi-ksenony 35W z AFS i DRL 2.845,53 PLN 3.500,00 PLN
    8M4Pakiet Asystent kierowcy Plus 4.715,45 PLN 5.800,00 PLN
    8MKPakiet Convenience 2.276,42 PLN 2.800,00 PLN
    8PK Pakiet Audio Sound Plus 2.439,02 PLN 3.000,00 PLN
    RS9 Radio cyfrowe - DAB 1.097,56 PLN 1.350,00 PLN
    Suma 22.430,89 PLN 27.590,00 PLN
    Cena pojazdu z wyposazeniem 182.430,89 PLN 224.390,00 PLN

AKCESORIA DEALERA NETTO BRUTTO
    Felgi 6Y8 3.496,00 PLN 4.300,08 PLN
    Listwa progowa z napisem Alfa Romeo 79U 366,00 PLN 450,18 PLN
    Package Cargo 9PE 675,00 PLN 830,25 PLN
    Suma 4.537,00 PLN 5.580,51 PLN

słuchaj, nic nie wiadomo - wg cennika pakiet organizer to uchwyty, siatka i mata bagażnika, wg ePera nie ma czegoś takiego jak mata bagażnika (jako część wyposażenia standardowego samochodu z fabryki, jest w katalogu akcesoriów) i moje auto przyszło bez tej maty - tak jest wg jakiegoś innego systemu w którym dealer spradził. dlatego ePerowi ani cennikom 100% nie wierzę.

z resztą w przeszłości sam się o tym przekonałem w przypadku 159 - moja była z początku grudnia 2005. strzeliła mi linka zmiany biegów. okazało się że dla modeli do końca grudnia 2005 jest inna część i jest już niedostępna nigdzie (nie do ściągnięcia z Włoch itp) i nie ma zamiennika. w ASO świecili oczami i rozkładali ręce - od 2006r miała być inna - uwaga była że jest inne mocowanie do grodzi czy coś takiego. naszukałem się, i znalazłem w końcu na niemieckim eBayu tą niby właściwą dla mojego auta (ori zapakowana, z naklejkami itp). wio do mechanika a on w trakcie roboty że nie pasuje, że mocowanie do grodzi jest całkiem inne. przerobił to jakoś, uszczelnił po swojemu i hula, ale ten przykład dowodzi że w ePerze są błędy - podejżewam że zmiana nastąpiła wcześniej, tylko do systemu nie była wprowadzona i tak naprawdę to powinienem do tej 159 kupić cięgna dla aut >=2006.
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 02-06-2018 o 23:59