[Giulia] Giulia- Testy, filmy, zdjęcia.

Nie dalej jak godzinę temu dopadłem w Skoczowie kierowcę testowego w Giulii 2,2 210 kM 4x4. Rozgrzany silnik chodził cicho i równiutko. Sam kierowca tą wersją był zachwycony, mówił ,że jazda w okolicach Salmopola była fantastyczna : ).

Veloce w tym niebieskim kolorze wygląda genilnie!!!

Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka

http://allegro.pl/silnik-2-9-v6-biturbo-510-km-alfa-romeo-giulia-i6495027407.html#thumb/2

Moze mi ktoś powiedzieć jak to jest, że takie rzeczy się szybko znajdują w naszym pięknym kraju? Najpierw deska rozdzielcza jeszcze przed oficjalną premierą a teraz to?

Ktoś ma "stałe łącze" ze szrotami w Europie. Oprócz silnika jest cała lista innych elementów z tej jednej białej Giulii Q.
Ciekawa jest za to lektura etykiet na elementach. Na innej aukcji jest tylny zderzak. Widać etykietę od centralki czujników parkowania: Made in Canada.
Długi czas przygotowania do produkcji to był także czas kompletowania dostawców.

Do Przeźmierowa daleko nie masz, to możesz spytać jutro :). Ale do gietefałki chyba się nie da wcisnąć :D. Zresztą, lista jest taka, że pół samochodu można złożyć:

http://allegro.pl/listing/user/list...s-15166305&bmatch=base-relevance-mot-1-1-0913

Da się da się, front mountów trochę jeździ. Bez kitu, przeglądałem allegro pod kątem silnika na swapa i taka historia. Cena trochę śmieszna, jakbym miał 20K to bym brał z miejsca. Chyba najtańsze 500 koni na allegro. Ale faktycznie na pozostałych aukcjach tego gościa, drzwi z czarnymi klamkami jak w tej z Nurburgringu. Pewnie egzemplarz przedprodukcjyjny przeznaczony do zniszczenia, ale jakimś cudem części na rynek się dostały ;)

EDIT: Mógłbym prośić moda o przeniesienie tego i mojego poprzedniego postu do tematu zbiorczego z Giulią? Popierniczyło mi się i napisałem tutaj.

Ostatnia edycja:
Ja te aukcje niedawno też trafiłem, zastanawiałem się też skąd to, skoro nic z blacharki nie brakuje, więc nie bita? A i nawet chwilę nad kołami się zastanawiałem czy nie kupić - porządne sprawdzone felgi. A niech by poczekały :)
Ale w Quadrifoglio jest jednak na pewno szerszy kapeć niż w 280konnej będzie. Zresztą Alfa jednak na swych wzorach felg powinna być.

Auta przedprodukcyjne/testowe bardzo często w obecnych czasach są po testach rozbierane i sprzedawane na paletach w takich gotowych setach dla chętnych.
Jak dobrze poszukacie to części do VW/BMW można znaleźć w gotowych jeszcze setach z zdjęciami takich palet.
Jak ktoś ma odpowiednie dojście to może brać udział w licytacji takich gotowych elementów ew przy stałej współpracy z danym dostawcą bierze wszystko...
Kiedyś byłem trochę w temacie, więc info z pierwszej ręki ;)

376.jpg

by #warsawdrive

Aż mi się w głowie nie mieści, że można dostać taką furę na tydzień i robić taki g**niany "test". FCA powinno zażądać odszkodowania. W życiu nie kupiłem gazety "Top Gear", ale jeśli tak to wyglądało, to się nie dziwię, że właśnie wydali ostatni numer.

Tylko jedno zdanie mnie rozczuliło:
"[FONT=&quot]Kupując sportowy samochód niemieckich marek oczekujesz zainteresowania kobiet, a zazwyczaj zyskujesz zainteresowanie kolegów."

[/FONT]
Genialne! :D

BTW, czy ten Pan się orientuje, że Ferrari to też Fiat?

Amortyzatory
Powrót