• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Giulia- Testy, filmy, zdjęcia.

Tak samo jezeli chodzi o slabe wykonczenie i ciasnote.Reszta jest bardzo dobra prawie jak w BMW.Jaguar ktory jest prestizowa marka przegralo z alfa i to jest powod do dumy.Nigdzie nie napisalem ze moja 159 jest lepsza od giuli hehe

Ostatnią edycję dokonał moderator:
I następna ...

1.jpg

2.jpg

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Tak samo jezeli chodzi o slabe wykonczenie i ciasnote.Reszta jest bardzo dobra prawie jak w BMW.Jaguar ktory jest prestizowa marka przegralo z alfa i to jest powod do dumy.Nigdzie nie napisalem ze moja 159 jest lepsza od giuli hehe

Pierwszy test, w którym wyszło takie "słabe' przyspieszenie. Dotychczas we wszystkich testach jakie wpadły mi w łapy było 7,0-71,-7,2 i zwykle w porównaniu do BMW a zwłaszcza Audi było lepiej albo tak samo (0-100). Również pierwszy test, w którym Gulia nie była najszybsza na torze. No ale to przedruk z niemieckiej prasy:cool:

w Motorze najnowszym sporo o AR, w tym sugestia pojawienia się Giulii SW.

Taaak podoba mi się auto, no i prowadzący

Jeśli śledzicie temat AR w US&A to pewnie wiecie o tym, że od grudnia ma się pojawiać w salonach.

Polecam poniższy materiał, który ma przybliżyć markę ludziom z Ameryki.

Zacytuję fragment od Reida Biglanda: "one of the best things about this wehicle, I often say, is that it's not german" :D

L.

Wzór tapicerki na fotelach jak z mojego Jeepa Cherokee z 1990 roku ! Az mi się łezka zakręciła! :)

Motor 50/2016 kolejny test Giulii Quadrifoglio MT6.

Badanie na hamowni dało im 473 KM (-37 wobec serii) przy 6281 obr/min i 613 Nm (+13 wobec serii) przy 2558 obr/min;
napisali jednak, że "badania na hamowni dokonaliśmy na paliwie 95-oktanowym. Według Alfy najlepsze osiągi zapewnia benzyna o wyższej liczbie oktanowej".

Podsumowali tak "Giulia ma wszystko, by wywołać zamieć na szczycie klasy średniej. To wybitne auto, które wcale nie ustępuje niemieckim rywalom. A przy tym różni się od nich charakterem".

Ostatnia edycja:
Dodałbym jeszcze jedno stwierdzenie z tego artykułu: " Choć Alfie można zarzucić, że niektóre materiały, głównie te umieszczone nisko, nie przystają klasie premium, Włosi w końcu przyłożyli się do jakości. Nie dość, że elementy wnętrza zostały ze sobą dobrze spasowane, to jeszcze pod naciskiem nic tu nie skrzypi. U rywali spod znaku BMW i Mercedesa nie jest to taką oczywistością ".
Wg gazety mierzony sprint do setki 4.1 s tylko nie wiem w jakich warunkach bo zdjęcia są w scenerii śnieżnej krainy ;)
Ogólnie bardzo dobrze oceniono Gulie w tym teście czego się nie spodziewałem ;)

Motor 50/2016 kolejny test Giulii Quadrifoglio MT6.

Badanie na hamowni dało im 473 KM (-37 wobec serii) przy 6281 obr/min i 613 Nm (+13 wobec serii) przy 2558 obr/min;
napisali jednak, że "badania na hamowni dokonaliśmy na paliwie 95-oktanowym. Według Alfy najlepsze osiągi zapewnia benzyna o wyższej liczbie oktanowej".

Podsumowali tak "Giulia ma wszystko, by wywołać zamieć na szczycie klasy średniej. To wybitne auto, które wcale nie ustępuje niemieckim rywalom. A przy tym różni się od nich charakterem".

Wow! Jeśli ktoś jeszcze nie widział 2 części testu Markku Alena to gorąco polecam! Pozamiatał tyłkiem aż miło. Opony najprawdopodobniej do wyrzucenia po takim teście.

L.

Właśnie dostałem maila z Pol-Caru w Ostrowie Wlkp., że zapraszają bo mają demówkę w benzynie 200KM AT8.

Dodatkowo przeglądam cennik i pakiety serwisowe.
Co się rzuca w oczy, to że dla benzyn pakiety serwisowe są 2x droższe niż diesla! Dlaczegóż?! Czy benzyna wymaga częstrzego serwisu?
Np. maximum care, 5 lat gwar, limit 75k km
benzyna 10990 PLN
diesel 5450 PLN

Dodatkowo wersje Q4 są o 14mm wyższe niż RWD, czemuż tak?!

Właśnie dostałem maila z Pol-Caru w Ostrowie Wlkp., że zapraszają bo mają demówkę w benzynie 200KM AT8.

Co się rzuca w oczy, to że dla benzyn pakiety serwisowe są 2x droższe niż diesla! Dlaczegóż?! Czy benzyna wymaga częstrzego serwisu?
benzyna 10990 PLN
diesel 5450 PLN

Bo benzyna jest mniej trwała niż diesel, w Giuliettcie turbina padła chwilę po gwarancji fabrycznej. Benzyna trafia też zazwyczaj do innego użytkownika - diesle rzadko kiedy ktoś piłuje.

Bo benzyna jest mniej trwała niż diesel ... Benzyna trafia też zazwyczaj do innego użytkownika - diesle rzadko kiedy ktoś piłuje.

1. To nie czasy Mercedesa "balerona" - teraz ciężko powiedzieć, co jest mniej trwałe.
2. No nie wiem, diesle to często służbowe, a służbową Astrę w dieslu kumpel odpalał przy -15 stopniach i piłował na parkingu pod odcinkę, aż się w środku zrobiło ciepło i dopiero wtedy ruszał. Jak pojechał na pierwszy serwis, to mechanicy mówili, że musieli dokręcać prawie każdą śrubkę, bo wszystko było rozklekotane ;).

benzyna 10990 PLN
diesel 5450 PLN

Skoro zrobili nimi w sumie kilka milionów kilometrów to wiedzą dlaczego pakiet serwisowy dla benzyn jest droższy. Q4 musi być wyższa głównie z powodu innego przebiegu osi napędowych z przodu. Podnosząc przód tył też muszą zmienić...

Astrę w dieslu kumpel odpalał przy -15 stopniach i piłował na parkingu pod odcinkę, aż się w środku zrobiło ciepło i dopiero wtedy ruszał

Sorry za OT, ale ten Twój kumpel to typowa wiśnia - taka mentalność w rodzaju: "służbowe, nie moje - to mogę rozp.....lić" :)

Amortyzatory
Powrót