Strona 149 z 155 PierwszyPierwszy ... 4999139140141142143144145146147148149150151152153154155 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,481 do 1,490 z 1544

Temat: Giulia- Testy, filmy, zdjęcia.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie

Cytat Napisał srbenda Zobacz post
    Świat dąży ku zagładzie...
    Masz rację. Ja bym proponował jeszcze rurę wstawić z tyłu na siedzeniach i abonament na tancerki w czasie trwania gwarancji dodać.
    Szukałem ostatnio dla siebie czegoś ładnego i dobrze jeżdżącego. Zamówiłem Giulie Veloce 2023 bo nic innego sensownego nie ma na rynku.
    Jak widzę te tablety w MB lub BMW to mi się zbiera na wymioty a do tego stylistyka zewnętrzna od chyba 20 lat nic nie zmieniająca się, tylko powiększające się wloty silnika w BMW a w MB nie wspomnę ...
    Sorry zmienia się tablety co lifting coraz większe. Wolę przestarzałą Alfę niż ten jeżdżący tablet na kołach.

Użytkownik Fachowiec Avatar Kurynio
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Stelvio Q, wcześniej Stelvio 2.0 280

Domyślnie

Cytat Napisał ufoludek Zobacz post
    Jedyny minus beemki to czas oczekiwania, dealer powiedział że odbiór w tym roku to będzie spory sukces.
    No właśnie, kolega zamówił trójkę razem ze mną (wrzesień 2021 roku), kiedy ja zamawiałem Q, oba do produkcji. Ja odebrałem w styczniu 22, kolega miał termin na marzec 22. Miał kilka telefonów ze zmianami terminów, maj, czerwiec. To jeszcze nic, wycięli mu laserowe światła, tempomat aktywny i coś tam jeszcze, a kamery 360. W końcu podziękował w czerwcu 22.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Słowa nie było o większym ekranie tylko o poprawieniu infotainmentu. Taka rzecz jak kamery czy HUD nie zmieniają nic w wyglądzie auta, a pomagają sprostać wymogom klientów.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Byłą 156 TS, GT 1.9 z wiruskiem :),jest 166 3.0 FL

Domyślnie

Cytat Napisał Krzysztof Zobacz post

- - - Updated - - -

A czego Ci w tym aucie po 7 latach brakuje, co Cię powstrzymuje od zakupu? Bo jakoś nie widzę żadnej Giulii/Stelvio/Tonale na Twoim profilu. Ja akurat jestem gotów kupić je ponownie zanim Alfa zacznie produkować same elektryki. Te cyfrowe zegary jakoś przeżyję, chociaż dla mnie to jest akurat krok wstecz
    Odnoszę się do filmiku.Według mnie jego spostrzeżenia są trafne.Przecież wymienił zalety tego auta, czemu ma nie pisać o wadach?
    Poza tym wspomnę jeszcze raz-konkurencja się rozwija.Pewnie są fani BMW, VOLVO czy LEXUSA którzy uważają,że w tych autach nic od kilku lat nie trzeba zmieniać, ale to nie oni tworzą rynek.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Wszyscy wiemy, że Stellantis w ten model nie będzie inwestować, bo się nie sprzedaje... Dociągną jakoś do momentu, kiedy pojawi się elektryczny następca i tyle. Trzeba się cieszyć, że nam się udało kupić TAKĄ Alfę (bo Tonale pokazuje, jaki teraz będzie kierunek) i jeździć .
    Też uważam, że chociażby brak trzeciej strefy klimatyzacji, kamer 360 czy możliwości personalizacji w samochodzie tego segmentu to kpina, ale jest jak jest. Giulia ma sporo innych zalet.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Znawca
    Auto
    Były 159-ki

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Wszyscy wiemy, że Stellantis w ten model nie będzie inwestować, bo się nie sprzedaje... Dociągną jakoś do momentu, kiedy pojawi się elektryczny następca i tyle. Trzeba się cieszyć, że nam się udało kupić TAKĄ Alfę (bo Tonale pokazuje, jaki teraz będzie kierunek) i jeździć .
    Też uważam, że chociażby brak trzeciej strefy klimatyzacji, kamer 360 czy możliwości personalizacji w samochodzie tego segmentu to kpina, ale jest jak jest. Giulia ma sporo innych zalet.
    Z jeden strony trudno się nie zgodzić. Z drugiej? Dlaczego nie inwestują - bo się nie sprzedaje. Dlaczego się nie sprzedaje - bo nie dodają bajerów. I kółko się zamyka.

walgreen
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał ufoludek Zobacz post
    Na polskim YT pojawił się nowy test Giulii: https://www.youtube.com/watch?v=GrOgq5zRjgQ

Pertyn przetestował w zasadzie wszystko co miał do przetestowania od koncernu Stellantis, więc bez obawy o bana na kolejne nowości wreszcie mógł sobie pozwolić na odrobinę szczerości.
    Tylko on krytykuje elementy, które są identyczne i powinny mieć te same problemy w ostatnio recenzowanym Stelvio. Jedyna różnica to głośniejsze pierdzenie wydechu i troche lepsze osiągi, których w normalnej jeździe lub w gorszych warunkach się nie wykorzystuje. Poza tym jest ten sam system multimediów, wskaźniki, bagażnik, jakość wykończenia itd.

On testuje Giulię/Stelvio od lat, ale nie zauważył prawdziwych mankamentów zmian wprowadzanych podczas liftingów: stal zamiast włókna węglowego w konstrukcji dachu od rocznika 2022, gorsze prowadzenie od rocznika 2020.

Może ja za dużo wymagam, i na próżno od youtuberów oczekuję eksperckości, i jakiegoś riserczu tematu, o którym mówią.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Stelvio/Giulia USA

Domyślnie

Cytat Napisał walgreen Zobacz post
    Może ja za dużo wymagam, i na próżno od youtuberów oczekuję eksperckości, i jakiegoś riserczu tematu, o którym mówią.
    Już to tu raz pisałem ale admin kompleksowe porządki zrobił i wywalił - tu nie ma wymagań i nigdy nie było, chyba że była opłata wniesiona za test, wtedy były zachwyty - czasem przeczytane z podanej tacy.
    Czasem bywało tak, że test był robiony na zlecenie konkurencji, pytanie co za chwile z segmentu będzie bajką.

Reaserch masz na forumach, dlatego kupuje się auto po roku od ukazania a nie nowość z oferty.
    Stelvio I gen. USA

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Cytat Napisał AdiCarrion Zobacz post
    Poza tym wspomnę jeszcze raz-konkurencja się rozwija.Pewnie są fani BMW, VOLVO czy LEXUSA którzy uważają,że w tych autach nic od kilku lat nie trzeba zmieniać
    Wszystko idzie do przodu, pytanie czy w dobrym kierunku?
    Alfa zrobiła bardzo fajny model, problem w tym, że lifting przyniósł lepsze światła i w zasadzie... z ważniejszych rzeczy to tyle. Dobrze jednak, że nic/niewiele popsuli.
    Konkurencja też nie jest wcale taka zajebista. Volvo wygląda teraz świetnie, wnętrze jest spoko, ale za to silniki... zabrali 5 cylindrów i wrzucili kaganiec na 180km/h. Cena za to kosmos.
    BMW zeszło totalnie na psy, poza szczytowymi modelami M i kilkoma wyjątkami jedzie po prostu na opinii, a design z bobrem z przodu to tragedia.
    MB zrobił się mocno odpustowo-tabletowy, w ogóle do mnie nie przemawia, teraz to nawet AMG się nie broni z tymi 2-litrowymi silnikami...
    Audi też wykastrowali w stosunku do poprzednich roczników, ale miewają przebłyski w stylu nowego RS3
    Zostało kilku niszowych producentów, jak Jaguar, Lexus czy Cadillac.

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Zgadzam się. Gdybym miał budżet na takie auto, to bym kupił i zostawił, bo na lepszą nową Alfę już niestety nie liczę
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Byłą 156 TS, GT 1.9 z wiruskiem :),jest 166 3.0 FL

Domyślnie

Cytat Napisał tomek_poznan Zobacz post
    Czasem bywało tak, że test był robiony na zlecenie konkurencji, y.
    No ale wysuwając takie zarzuty to fajnie byłoby mieć jednak jakieś dowody.