Czy komuś udało się nabyć Julkę z taką opcją?
Mnie sie nie tyle udalo, co swiadomie taka opcje wybralem. Niestey nie moge na razie ocenic bo samochod ledwo dotarty.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Czy komuś udało się nabyć Julkę z taką opcją?
Mnie sie nie tyle udalo, co swiadomie taka opcje wybralem. Niestey nie moge na razie ocenic bo samochod ledwo dotarty.
Pakiet "Performance"? Jeśli tak, to co możesz powiedzieć o "Active Suspension"?
Odświeżę temat. Kolego [MENTION=74331]magnetron[/MENTION], czy warto było inwestować w pakiet Performace?
Chodzi mi przede wszystkim o zimę, śnieg, lód bo po torze i tak nie jeżdżę. Trochę kicha zakopać się Stelvio Q4 albo nie podjechać gdzieś pod górkę dlatego sam też zamówiłem ten pakiet, ale do zimy daleko a i auta jeszcze nie mam.
Czytałem też że przy tym dyferencjale ESP rzadziej "dławi" silnik przy uślizgach...?
Myślę, że Q4 powinno wystarczyć, żeby nie zakopać się. LSD to bardziej na tor, albo mega ostra jazda.Trochę kicha zakopać się Stelvio Q4 albo nie podjechać gdzieś pod górkę dlatego sam też zamówiłem ten pakiet, ale do zimy daleko a i auta jeszcze nie mam.
Czytałem też że przy tym dyferencjale ESP rzadziej "dławi" silnik przy uślizgach...?
Niestety znaczenie ma jakość opon, ich zużycie. Mnie się ESP na mokrym włączyło jak ostrzej przyspieszałem.Myślę, że Q4 powinno wystarczyć, żeby nie zakopać się. LSD to bardziej na tor, albo mega ostra jazda.
Nie miałem okazji testować zimą, ani na torze jeszcze, ale na mokrym już tak. Mam Giulię Q4 + LSD (koła 18'') i jedyny moment kiedy ESP się włącza to małe rondo, dwójka i gaz do dechy (oczywiście na mokrym). Na suchym trzyma się jak przyklejony i nie wiem jak trzeba byłoby jechać, żeby ESP zadziałało - na pewno nie byłoby to w ogóle bezpieczne na publicznej drodze![]()
Myślę, że Q4 powinno wystarczyć, żeby nie zakopać się. LSD to bardziej na tor, albo mega ostra jazda.
Chodzi mi o proste sytuacje, jadę na narty i czasem trzeba gdzieś podjechać pod podjazd zaśnieżony. Nie raz miałem taką sytuację i o ile nie dasz rady samochodem osobowym to nie problem, suwem to po prostu wstyd i kicha
Brak możliwości wyłączenia ESP sprawia że nie można przetopić śniegu, co czasem pomaga czy zrzucić błota z opon bo po prostu ESP zdławi silnik.
Z kolei dodanie RACE MODE najprawdopodobniej ubija wszystko i nie mamy ESP - SZPERY. Oczywiście teoretyzuje, bo jak pisałem dopiero czekam na samochód.
Z większości opinii jakie czytałem to AWD Alfy sprawdza się rewelacyjnie i mam nadzieję że to potwierdzę.
Co do zawieszenia aktywnego to nie ma tematu bo i tak bym zamówiłZdaję sobie sprawę z tego, ile to pomaga ale tą opcję można zamówić oddzielnie a blokadę dyferencjału tylko w pakiecie Performance.