leasing na Alfę

Potwierdzam, Santander rata w dół ok. 80 pln po obniżce stóp.

Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka

Witam,
musiałem pisać pismo- bo nie było to oczywiste w:
ideagetinleasing - następnego dnia obniżka o około 50:zł
??????

Czy ktoś korzystał z leasingu konsumenckiego np. tutaj?

https://automarket.pl/oferta/Alfa R...sImttX2RvIjoyMDAwMCwicGFraWV0IjoxfQ==&firma=0

Na ile się to opłaca/nie opłaca? Jakoś nie chcę kupować teraz samochodu za gotówkę, bo akurat mam zainwestowaną w co innego. Czy lepiej dać sobie z tym spokój, wypłacić kasę i nie przejmować się różnymi kruczkami i dodatkowymi kosztami, które pewnie wynikną z leasingu? Samochód i tak bym wykupił na własność po 4 latach, więc może od razu lepiej mieć swój.

Jakie macie doświadczenia/opnie o LEASYS? Warto czy nie warto? To jest dokładnie to samo co FCA Bank?
Dostałem od nich bezkonkurencyjną ofertę pod kątem oprocentowania i mocno rozważam ich jako leasingodawcę.

Edit: Poczytałem troche opinii i widzę, że szału nie ma jeśli chodzi o tę firmę :D

Ostatnia edycja:
Jakie macie doświadczenia/opnie o LEASYS? Warto czy nie warto? To jest dokładnie to samo co FCA Bank?
Dostałem od nich bezkonkurencyjną ofertę pod kątem oprocentowania i mocno rozważam ich jako leasingodawcę.

Edit: Poczytałem troche opinii i widzę, że szału nie ma jeśli chodzi o tę firmę :D

Z tego co się orientuję to tak - Leasys to oferta od FCA Banku. Mi zaproponowali również lepszą ofertę jeśli chodzi o oprocentowanie. Ale samo oprocentowanie to nie wszystko.
Sprawdź dokładne warunki. Np. jak wygląda sprawa ubezpieczenia GAP czy też w ogóle AC. No i porównaj sobie tabelę opłat za obsługę żeby potem nie bolało ;)
U mnie np. po przeliczeniu bardziej opłacał się mleasing mimo wyższego oprocentowania. Zapytaj się też o ofertę w swoim banku.

pozdrawiam

Dobra z Leasys i tak już zrezygnowałem. Oprocentowanie dawali super, ale kwota za obowiązkowy GAP była bardzo wysoka. Gap będę miał zewnętrzny 3 razy tańszy.

Póki co mam sensowne oferty od Alior, EFL oraz Impuls-Leasing. Macie jakieś doświadczenia z tymi firmami?

Ja miałem w EFL - wszystko OK, zero problemów. Oferta na tamten czas była jedna z lepszych, obsługa w porządku. Płaciłem raty i tyle. Wykup na końcu bez komplikacji :)

Orientujecie się może do ilu mogą zejść z ceny za nową Stelvio w wersji Veloce?

Wyposażenie takie jak w ofertach na otomoto 209 900 z finansowaniem dealera i ubezpieczeniem.

Oferta bez ich finansowania, bo mam dostęp do o wiele lepszych ofert.

Jak masz konkretny model wybrany to nie wiem, ale jak do produkcji to najlepsza oferta jaką dostałem ostatnio to -18%. Ale warto zastanowić nad innym finansowaniem niż od dealera.
Dealer zaproponował mi finansowanie w mleasing 115% (bo wysoki wykup i 5lat), a w innych firmach od 107% do 109%.

Ostatnia edycja:
A ja odstąpię leasing który kończy się w 2022 roku w kwietniu.
Samochód Giulia 2016 rok rejestracja 2017 kwiecień.
2,0 benzyna 8 AT.
Przebieg na dzisiaj 105tys. (właśnie trwa przegląd :) )
Ostatnia rata leasingowa ok. 40 tys. płatna w kwietniu 2022.
O kwocie odstępnego na priv.

Jak masz konkretny model wybrany to nie wiem, ale jak do produkcji to najlepsza oferta jaką dostałem ostatnio to -18%. Ale warto zastanowić nad innym finansowaniem niż od dealera.
Dealer zaproponował mi finansowanie w mleasing 115% (bo wysoki wykup i 5lat), a w innych firmach od 107% do 109%.

W końcu stycznia kupiłem z finansowaniem dealera na około 107%, 4 lata, Alior Leasing.
Auto z placu, z katalogowych 242 tys wziąłem za 196tys

No i bardzo dobrze. Przecież i tak większość tych samochodów (auta to w Niemczech) służyło do celów prywatnych.

swoha wykupilem prywatnie w czerwcu, czyli jestem zalatwiony? gdybym wiedzial to bralbym na firme- odliczylbym wykup i troche faktur. to chyba boe pozostaje nic innego jak wprowadzic auto na firme? ciekawe kiedy sie wyjasnia szczegoly

No i bardzo dobrze. Przecież i tak większość tych samochodów (auta to w Niemczech) służyło do celów prywatnych.

strasznie zmyslasz. w niemczech czy innym normalnym kraju auto na firme odlicza sie 100%vat i koszty i nie ma ograniczen, jaj i ciaglych zmian zasad w trakcie gry

strasznie zmyslasz. w niemczech czy innym normalnym kraju auto na firme odlicza sie 100%vat i koszty i nie ma ograniczen, jaj i ciaglych zmian zasad w trakcie gry
Normalnym to znaczy jakim? Ten przykładowy normalny kraj wywołał już dwie wojny światowe i właśnie umożliwił przygotowania do trzeciej.

swoha wykupilem prywatnie w czerwcu, czyli jestem zalatwiony? gdybym wiedzial to bralbym na firme- odliczylbym wykup i troche faktur. to chyba boe pozostaje nic innego jak wprowadzic auto na firme? ciekawe kiedy sie wyjasnia szczegoly
Jeśli chcesz sprzedać, to w grudniu (gdy upłynie 6 mcy od wykupu) jeśli zdążysz to powinno być OK, ponieważ tzw. nowy ład ma wejść 01.01.2022. Po tej dacie, niezależnie od kiedy leasingujesz, już się nie da.

Ostatnia edycja:
Normalnym to znaczy jakim? Ten przykładowy normalny kraj wywołał już dwie wojny światowe i właśnie umożliwił przygotowania do trzeciej.

wojna to niezła szansa na dobry biznes, tak jak i inne nadzwyczajne wydarzenia (np pandemie); a do trzech razy sztuka i może w końcu się uda. A może to ich ostatnia szansa.
Popatrz na to jak na kryzysy pór roku (o zimę mi chodzi) - do pewnego poziomu rozwoju (starożytność) jest to przeszkoda w rozwoju cywilizacyjno-społecznym, potem istotny czynnik motywujący wzrost, a potem (od XXw.) nie ma większego znaczenia.

ps: słyszałem o inicjatywie postawienia IOB-a (firmy - instytucji otoczenia biznesu) w Czechach + Słowacja +Łotwa + Estonia (z opcja na inne kraje) która zajmowałaby się wewnątrzwspólnotowa optymalizacją kosztów, m.in samochodów służbowych

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót