Mapa z,którego roku?
Problemy z informacjami o korkach, z wysyłaniem adresów docelowych.. Czy to nie jakiś problem z ConnectBox-em, lub jakimiś złączami?
Już się przyzwyczaiłem, że raz na kwartał nawigacja nie zaczyta informacji o korkach... Ale przy okazji wakacyjnych podróży z rodziną po kraju stało się to bardziej denerwujące. 2x po postoju w fast-foodzie przy autostradzie informacje o korkach się nie załadowały - dzięki czemu wpadłem w mega korek pod Krakowem... A dzień wcześniej nie dotarły do samochodu wysyłane z telefonu adresy docelowe, to znaczy dotarł tylko jeden z kilku.. W kolejnym dniu obie funkcje zupełnie nie działały... Za to aplikacja w telefonie MyAlfaConnect pokazywała poprawnie lokalizację samochodu i nawet otwierała zdalnie zamki - a więc łączność była. Działo się to 12-14.08. potem pojechałem dalej i wszystko zaczęło działać poprawnie.. Za to gdy wracałem do domu z ostatnią sobotę to znów po jednym z postojów nie załadowały się korki.. Aby się załadowały muszę się zatrzymać, wyłączyć zapłon na min. minutę i ponownie odpalić... Podobna sytuacja zdarzyła mi się w maju...
Czy macie podobne obserwacje? Czy może pada mi jakiś moduł lub złącze (było upalnie)? A może to kwestia softu (mam: MV-132.000.003)? A może usługa po stronie Tomtoma jest niestabilna?
Czy ktoś Was ma na tyle doświadczenia, żeby coś zasugerować w temacie moich problemów z informacjami o korkach?
Jeśli aplikacja w telefonie ma łączność z samochodem, bo pokazuje poprawnie lokalizację i pozwala zamykać zdalnie centralny zamek, ale informacje o korkach oraz wysłane z telefonu punkty docelowe nie docierają do nawigacji, to sugeruje to jakiś problem po stronie "nadawcy usług", może z obsługa subskrypcji... Bo jeśli byłby to problem z ConnectBox, czy kablami, to żadna z tych funkcji by nie działała? Czy znane są np. jakieś problemy z kablami itp? Najgorsze, że zdarza się to losowo, raz na parę tygodni..
Pachnie mi to jak okresowe problemy z dostępem po stronie serwera korków. Nie wiem z czego tomtom korzysta, jakiś ich własny, naviexpert czy co tam jeszcze dziś jest w użyciu. Sądzę że nic z tym nie zrobimy dopóki nie można samemu ręcznie wskazać adresu takiego serwera jak kiedyś w starym dobrym iGo/Amigo. Oczywiście taka opcja na 100% nigdy się nie pojawi.
I skończyło się na wersji 21.00.
Zero update w tym roku a miały być min 3 w roku.
Na wersję bezdotykową miałem już w tym roku 3 update'y.