Strona 146 z 149 PierwszyPierwszy ... 4696136137138139140141142143144145146147148149 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,451 do 1,460 z 1485

Temat: Wbudowana nawigacja

Użytkownik Rowerzysta Avatar radexon
    Auto
    Alfa 156 GTA SW

Domyślnie

Mapa z,którego roku?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    BIALYSTOK
    Auto
    alfa romeo

Domyślnie

Cytat Napisał radexon Zobacz post
    Mapa z,którego roku?
    Jesli nie chesz najnowszej to kolega wgra ci stara.

Użytkownik Fachowiec Avatar maly_777
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 156 FL SW 1.9 16V

Domyślnie

Cytat Napisał radexon Zobacz post
    Mapa z,którego roku?
    najnowsza, release tegoroczny

Cytat Napisał marekkoczta Zobacz post
    Jesli nie chesz najnowszej to kolega wgra ci stara.
    w sumie

KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
    Konwersje USA->EU
    UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
    KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Problemy z informacjami o korkach, z wysyłaniem adresów docelowych.. Czy to nie jakiś problem z ConnectBox-em, lub jakimiś złączami?
    Już się przyzwyczaiłem, że raz na kwartał nawigacja nie zaczyta informacji o korkach... Ale przy okazji wakacyjnych podróży z rodziną po kraju stało się to bardziej denerwujące. 2x po postoju w fast-foodzie przy autostradzie informacje o korkach się nie załadowały - dzięki czemu wpadłem w mega korek pod Krakowem... A dzień wcześniej nie dotarły do samochodu wysyłane z telefonu adresy docelowe, to znaczy dotarł tylko jeden z kilku.. W kolejnym dniu obie funkcje zupełnie nie działały... Za to aplikacja w telefonie MyAlfaConnect pokazywała poprawnie lokalizację samochodu i nawet otwierała zdalnie zamki - a więc łączność była. Działo się to 12-14.08. potem pojechałem dalej i wszystko zaczęło działać poprawnie.. Za to gdy wracałem do domu z ostatnią sobotę to znów po jednym z postojów nie załadowały się korki.. Aby się załadowały muszę się zatrzymać, wyłączyć zapłon na min. minutę i ponownie odpalić... Podobna sytuacja zdarzyła mi się w maju...
    Czy macie podobne obserwacje? Czy może pada mi jakiś moduł lub złącze (było upalnie)? A może to kwestia softu (mam: MV-132.000.003)? A może usługa po stronie Tomtoma jest niestabilna?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Czy ktoś Was ma na tyle doświadczenia, żeby coś zasugerować w temacie moich problemów z informacjami o korkach?
    Jeśli aplikacja w telefonie ma łączność z samochodem, bo pokazuje poprawnie lokalizację i pozwala zamykać zdalnie centralny zamek, ale informacje o korkach oraz wysłane z telefonu punkty docelowe nie docierają do nawigacji, to sugeruje to jakiś problem po stronie "nadawcy usług", może z obsługa subskrypcji... Bo jeśli byłby to problem z ConnectBox, czy kablami, to żadna z tych funkcji by nie działała? Czy znane są np. jakieś problemy z kablami itp? Najgorsze, że zdarza się to losowo, raz na parę tygodni..

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 280KM Veloce MY2021

Domyślnie

Pachnie mi to jak okresowe problemy z dostępem po stronie serwera korków. Nie wiem z czego tomtom korzysta, jakiś ich własny, naviexpert czy co tam jeszcze dziś jest w użyciu. Sądzę że nic z tym nie zrobimy dopóki nie można samemu ręcznie wskazać adresu takiego serwera jak kiedyś w starym dobrym iGo/Amigo. Oczywiście taka opcja na 100% nigdy się nie pojawi.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał netzmark Zobacz post
    Pachnie mi to jak okresowe problemy z dostępem po stronie serwera korków. Nie wiem z czego tomtom korzysta, jakiś ich własny, naviexpert czy co tam jeszcze dziś jest w użyciu. Sądzę że nic z tym nie zrobimy dopóki nie można samemu ręcznie wskazać adresu takiego serwera jak kiedyś w starym dobrym iGo/Amigo. Oczywiście taka opcja na 100% nigdy się nie pojawi.
    Też mi się tak wydaje, że to pachnie problemem po stronie serwera u dostawcy usługi.. Ale czy wszyscy doświadczacie takich braków informacji o ruchu drogowym (live traffic)? Czy może to mój samochód ma z tym większy problem?

Użytkownik Znawca Avatar dziadzia82
    Mieszka w
    Będzin
    Auto
    Julka 2018 150Mair Veloce . Stelvio Sprint 2020

Domyślnie

I skończyło się na wersji 21.00.
    Zero update w tym roku a miały być min 3 w roku.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Giulia 2.0

Domyślnie

Na wersję bezdotykową miałem już w tym roku 3 update'y.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 280KM Veloce MY2021

Domyślnie

Cytat Napisał donvito Zobacz post
    Ale czy wszyscy doświadczacie takich braków informacji o ruchu drogowym (live traffic)? Czy może to mój samochód ma z tym większy problem?
    Aż tak bardzo tego nie obserwuję ale zwrócę uwagę to dam Ci znać za parę dni jak u mnie.