[Giulia] Wbudowana nawigacja

Dobrze radzić: czytaj, jak się wie. Sam chętnie dogralbym aktualną mapę ale po przewertowaniu chyba 30str mialem dość. A gdzie tam jeszcze do 180.
Myślę że tego typu informacje mogłyby być w poście #1

na tym forum administracja nie działa (ten kto trzyma całe forum zniknął już chyba lata temu), moderacji prawie nie ma, tak działa jak działa i cud że czasem jak coś się wysypie ktoś z mniejszymi prawami z moderatorów zrestartuje serwer czy coś naprawi.

czytać od tyłu, jest link gdzieś dosłownie parę dni temu, może paręnaście do map, a plit tworzysz z 5 spacjami i nazwą (z głowy dokładnie nie powiem, a zgadywał podobnych nie będę - jestem na prywatnym laptopie)

Ruszyła strona mopar, pokazuje do pobrania wersję... 20 ;) To oczywiście to samo co wcześniej dał donvito, czyli 27. Mopar znowu jako wersję wyświetla wersję POI...

I jak ta wersja 27 z linka? Wszystko działa dla my20+, głosowe dziala?

Cześć, jestem nowy na forum.

AR Giulia MY 2023

Dzisiaj pobrałem aktualizację mapy z wersji 26.0.0 do 27.0.0 ze strony Mopar.

Właśnie próbowałem ją zainstalować i, jak to często bywało, zaczęło się od pytania, czy rozpocząć instalację.

Dobrze, jak dotąd wszystko w porządku, silnik uruchomiony, system Start-Stop wyłączony, pojechałem. Ale po około 30 minutach wyświetlacz zgasł i pomyślałem, że aktualizacja jest zakończona.

Wyświetlacz się zrestartował, radio zaczęło działać, po czym po 2 minutach znowu się wyłączyło i problem się powtarzał.

Wyjąłem pendrive'a, którego zawsze używam do aktualizacji, ale problem nadal występuje.

Wyłączenie zapłonu na 10 minut nic nie dało, podobnie jak odłączenie zacisku ujemnego na 5 minut.

Radio włącza się i wyłącza w pętli.
... System nawigacyjny informuje, że mapa jest niedostępna i nie mogę też powtórzyć aktualizacji, ponieważ zanim dotrę do tego punktu,

radio już się wyłączy.

Mam nadzieję, że ktoś może mi pomóc lub ma jakąś wskazówkę.

Pozdrawiam, Peter

Cześć, jestem nowy na forum.

AR Giulia MY 2023

Dzisiaj pobrałem aktualizację mapy z wersji 26.0.0 do 27.0.0 ze strony Mopar.

Właśnie próbowałem ją zainstalować i, jak to często bywało, zaczęło się od pytania, czy rozpocząć instalację.

Dobrze, jak dotąd wszystko w porządku, silnik uruchomiony, system Start-Stop wyłączony, pojechałem. Ale po około 30 minutach wyświetlacz zgasł i pomyślałem, że aktualizacja jest zakończona.

Wyświetlacz się zrestartował, radio zaczęło działać, po czym po 2 minutach znowu się wyłączyło i problem się powtarzał.

Wyjąłem pendrive'a, którego zawsze używam do aktualizacji, ale problem nadal występuje.

Wyłączenie zapłonu na 10 minut nic nie dało, podobnie jak odłączenie zacisku ujemnego na 5 minut.

Radio włącza się i wyłącza w pętli.
... System nawigacyjny informuje, że mapa jest niedostępna i nie mogę też powtórzyć aktualizacji, ponieważ zanim dotrę do tego punktu,

radio już się wyłączy.

Mam nadzieję, że ktoś może mi pomóc lub ma jakąś wskazówkę.

Pozdrawiam, Peter
Sprubuj wgrac soft.

To nie działa; system zawsze uruchamia się bardzo wolno. Zanim dotrę do pozycji menu, system już się wyłączy.

Nie mam żadnego oprogramowania do radia na nośniku USB, skąd mogę je pobrać ?

którą masz wersję softu obecnie? a jak nie wiesz to który rok produkcji? auta na alfaowner w podforum giulii jest wątek Infotainment updates (https://www.alfaowner.com/threads/how-to-infotainment-updates.1185573/), interesuje Cię post 1 tylko. do radii MY20 jeśli starszy niż MV127 to wgrywasz najpierw MV127 potem przydałoby się MV131. MV132 jest trochę podejrzany (znam w PL przypadki brickowania radii przy updatcie i to nie tylko ze 131 jak pisze na forum a właśnie lecąc po 127) - FCA wycofało go dość szybko i dało dealerom 131 więc tego się trzymaj.

wczoraj akurat miałem więcej jeżdżenia giulią, to ściągnąłem i wgrałem wersję 27.0, 30 minut i wgrana. wyświetlacz nie gaśnie po wgraniu tylko zmienia się komunikat minimalnie o ile kojarzę. coś poszło nie tak - nie ruszyłeś pendrivem (może coś latało i ruszyło go)? tak czy siak pad mapy przy wgrywaniu raczej nie powoduje problemów a tylko to że nie masz żadnej i musisz spróbowąć jeszcze raz.

Das ist Giulia 08/2023
Software
MV-145.000.068
TV-145-000.068

Załączniki

• 20260113_164308.jpg
    20260113_164308.jpg
    1.2 MB · Wyświetleń: 10
  • 20260114_182421.jpg
    20260114_182421.jpg
    455.4 KB · Wyświetleń: 10
  • 20260114_182842.jpg
    20260114_182842.jpg
    351.5 KB · Wyświetleń: 8
  • 20250604_180956.jpg
    20250604_180956.jpg
    1.2 MB · Wyświetleń: 9
Ostatnia edycja:
no to do nowszych niestety nie wypuszczali nigdy aktualizacji, więc musi zostać. jakoś udało Ci się dojść do tego menu - czyli jednak radio nie restartuje się od razu? jakoś tak to zrozumiałem że niewiele możesz zrobić.
może sformatuj pendrive (szybki format wystarczy) wgraj jeszcze raz plik licencyjny i mapy i spróbuj ponownie?

Ich habe alles versucht, ohne Erfolg.

Ich habe sogar Version 26.0 ausprobiert, die einwandfrei funktionierte. Aufgrund von Startproblemen funktioniert jetzt gar nichts mehr; das ist das Problem.
Morgen wird der Kollege aus der Werkstatt den Kollegen fragen, der im Autohaus für Alfa Romeo zuständig ist.

Vielen Dank für Ihre Hilfe, wir werden sehen, was als Nächstes passiert.

Mit freundlichen Grüßen, Peter

Załączniki

• 20250914_173941.jpg
    20250914_173941.jpg
    3.2 MB · Wyświetleń: 4
  • 20250619_084351.jpg
    20250619_084351.jpg
    2.3 MB · Wyświetleń: 4
  • 20250619_084333.jpg
    20250619_084333.jpg
    2.2 MB · Wyświetleń: 4
powodzenia i daj znać co rozwiązało. w przyszłości posty po polsku proszę bo to język tego forum (nie wiem czy ustawia się gdzieś jakieś wbudowane autotłumaczenie czy musisz sam tłumaczyć np z googlem i wkleić)

Amortyzatory
Powrót