Strona 147 z 147 PierwszyPierwszy ... 4797137138139140141142143144145146147
Pokaż wyniki od 1,461 do 1,470 z 1470

Temat: Wbudowana nawigacja

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał dziadzia82 Zobacz post
    I skończyło się na wersji 21.00.
    Zero update w tym roku a miały być min 3 w roku.
    Na rok maja byc 4. Robcie skargi na infolinię
    Proszę, nie wysyłajcie mi wiadomości prywatnych jeśli to nie jest absolutnie konieczne, i nie jest to bezpośrednia sprawa tylko pomiędzy nami - np. interes.

To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy a nie indywidualne który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Przy Giuliach/Stelvo od lat już nie robię retrofitów (wyjątek radia nowe jakie mam na stocku - tylko polift z nav ostatnie sztuki i koniec jak się sprzedadzą).

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    Na rok maja byc 4. Robcie skargi na infolinię
    A pamiętasz, gdzie to jest zapisane?

- - - Updated - - -

Cytat Napisał netzmark Zobacz post
    Aż tak bardzo tego nie obserwuję ale zwrócę uwagę to dam Ci znać za parę dni jak u mnie.
    Dzięki!

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 2.2

Domyślnie

Dokładnie 30 września 2024 minęły 3 lata od pierwszej rejestracji mojej Giulii i straciłem możliwość aktualizowania map. Na stronie na której to robiłem mam info, żeby skontaktować się z ASO celem odnowienia możliwości aktualizacji. Ostatnia mapa jaka była dostępna to marzec 2024 o numerze 21.0. I teraz ciekawostka - po telefonie do ASO dowiedziałem się, że: oczywiście mogą odnowić abonament na pobieranie map na 3 lata, ale trzeba do nich przyjechać i zrobić aktualizację. Koszt całej operacji to 1200 zł !!! Czy ktoś miał podobne doświadczenia i czy to musi tyle kosztować? Dużo jeżdżę i korzystam z navi w aucie, więc chciałbym mieć ją aktualną, ale sam fakt, że muszę jechać do ASO na trzy godziny (a do najbliższego ASO mam ponad 60km) i zapłacić nie małe pieniądze skłąnia mnie do alternatywnych rozwiązań typu AndroidAuto czy CarPlay ...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał donvito Zobacz post
    A pamiętasz, gdzie to jest zapisane?
    nie, nawet w swojej nie miałem fabrycznej navi (a to że mam to inna sprawa), ale gdzieś to widziałem w jakiś oficjalnych materiałach może na forum, może w instrukcji, może gdzieś po zalogowaniu na stronach, może w pdfie jakimś service news dla dealerów - nie mam pojęcia. może ktoś inny podpowie - @fuji - Ty załatwiłeś sprawę ostro ze Stellantis - podpowiedz kolegom proszę jak to robić.

Cytat Napisał damianekmi Zobacz post
    Dokładnie 30 września 2024 minęły 3 lata od pierwszej rejestracji mojej Giulii i straciłem możliwość aktualizowania map. Na stronie na której to robiłem mam info, żeby skontaktować się z ASO celem odnowienia możliwości aktualizacji. Ostatnia mapa jaka była dostępna to marzec 2024 o numerze 21.0. I teraz ciekawostka - po telefonie do ASO dowiedziałem się, że: oczywiście mogą odnowić abonament na pobieranie map na 3 lata, ale trzeba do nich przyjechać i zrobić aktualizację. Koszt całej operacji to 1200 zł !!! Czy ktoś miał podobne doświadczenia i czy to musi tyle kosztować? Dużo jeżdżę i korzystam z navi w aucie, więc chciałbym mieć ją aktualną, ale sam fakt, że muszę jechać do ASO na trzy godziny (a do najbliższego ASO mam ponad 60km) i zapłacić nie małe pieniądze skłąnia mnie do alternatywnych rozwiązań typu AndroidAuto czy CarPlay ...
    nic nie trzeba aktualizować, tylko wykupujesz subskrybcję. koszt jej (przynajmniej dla systemów przedliftowych) był ok 500zł/3 lata. wgrywasz sobie sam - pewnie chcięli Cię naciągnąć na wgrywanie i skasować przy okazji.
    Proszę, nie wysyłajcie mi wiadomości prywatnych jeśli to nie jest absolutnie konieczne, i nie jest to bezpośrednia sprawa tylko pomiędzy nami - np. interes.

To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy a nie indywidualne który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Przy Giuliach/Stelvo od lat już nie robię retrofitów (wyjątek radia nowe jakie mam na stocku - tylko polift z nav ostatnie sztuki i koniec jak się sprzedadzą).

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Właśnie wszedłem na myalfaconnect i sprawdziłem opcje aktualizacji "MyNavigation": 499 pln za rok lub 49 pln za miesiąc. Tanio już było. Nie widzę opcji 3 lata..

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 2.2

Domyślnie

W sekcji "My Navigation" na stronie https://myalfaconnect.alfaromeo.com/pl/pl/dashboard gdzie są informacje o samochodzie jest informacja, że subskrypcja na usługi wygaśnie 04.11.2024 i kwota jest 49zł/miesiąc lub 499zł/rok. Ale to są chyba dwa różne tematy. "My Navigation" to usługi związane z punktami POI, ruch drogowy on-line itd. Natomiast sam fakt aktualizacji map to inna sprawa. Jak pisałem wyżej - mi możliwość aktualizacji map wygasła 30.09.2024, a funkcję "My Navigation" mam ważną do 04.11.2024, więc to nie są powiązane tematy chyba. W każdym razie na tą chwilę mam ruch drogowy on-line aktywny. A map pobrać nowych nie mogę.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Giulia 2.0

Domyślnie

Ja powoływałem się na zapis ze strony 233 instrukcji obsługi gdzie jest zapis :
    AKTUALIZACJA MAP
    Aby system nawigacji zapewniał
    optymalne osiągi, wymaga okresowej
    aktualizacji.
    Dlatego usługa Mopar Map Care oferuje
    nową aktualizację mapy co trzy miesiące.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 280KM Veloce MY2021

Domyślnie

Jak czytam to wygląda że trzeba kupić pakiet Connect Plus (obejmujące razem myNavi dla korków, myRemote dla sterowania, i myCar dla alertów stanu pojazdu) plus subskrypcję na mapy żeby mieć to wszystko co od nowości. Może do kupy to wychodzi właśnie 1200?

Użytkownik Znawca Avatar dziadzia82
    Mieszka w
    Będzin
    Auto
    Julka 2018 150Mair Veloce . Stelvio Sprint 2020

Domyślnie

Cytat Napisał donvito Zobacz post
    Problemy z informacjami o korkach, z wysyłaniem adresów docelowych.. Czy to nie jakiś problem z ConnectBox-em, lub jakimiś złączami?
    Już się przyzwyczaiłem, że raz na kwartał nawigacja nie zaczyta informacji o korkach... Ale przy okazji wakacyjnych podróży z rodziną po kraju stało się to bardziej denerwujące. 2x po postoju w fast-foodzie przy autostradzie informacje o korkach się nie załadowały - dzięki czemu wpadłem w mega korek pod Krakowem... A dzień wcześniej nie dotarły do samochodu wysyłane z telefonu adresy docelowe, to znaczy dotarł tylko jeden z kilku.. W kolejnym dniu obie funkcje zupełnie nie działały... Za to aplikacja w telefonie MyAlfaConnect pokazywała poprawnie lokalizację samochodu i nawet otwierała zdalnie zamki - a więc łączność była. Działo się to 12-14.08. potem pojechałem dalej i wszystko zaczęło działać poprawnie.. Za to gdy wracałem do domu z ostatnią sobotę to znów po jednym z postojów nie załadowały się korki.. Aby się załadowały muszę się zatrzymać, wyłączyć zapłon na min. minutę i ponownie odpalić... Podobna sytuacja zdarzyła mi się w maju...
    Czy macie podobne obserwacje? Czy może pada mi jakiś moduł lub złącze (było upalnie)? A może to kwestia softu (mam: MV-132.000.003)? A może usługa po stronie Tomtoma jest niestabilna?
    Masz wykupiona subskrypcje?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał dziadzia82 Zobacz post
    Masz wykupiona subskrypcje?
    Tak, mam subskrypcję, komplet z samochodem (zakup 02.2022, samochód z 2021, więc dealer aktywował te usługi 12.2021). Generalnie działa fajnie, ale są dni kiedy nie działa: kiedyś średnio raz na 3 m-ce, ostatnio częściej: 29.07, 12-14.08, 29.08, 18.09...