w połowie grudnia właśnie te się ściągały ze strony mopar. następna aktualizacja chyba w marcu?
w połowie grudnia właśnie te się ściągały ze strony mopar. następna aktualizacja chyba w marcu?
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
No tak ja też ściągałem na początku grudnia ale nie wiedziałem dokładnie z kiedy były skoro marker 2024.06.
To czekamy... :-)
nr wersji się zwiększał,teraz jest 23a w czerwcu jak ściągałemto była 21 o ile dobrze pamiętam
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Właśnie w ramach eksperymentu, modyfikując lekko link, udało mi się trafić w nowsze mapy (chyba): https://download.tomtom.com/cs/giorg...STRUCTIONS.zip
Po zaciągnięciu w środku są pliki: MAP50440.bin (WEST) i MAP50441.bin (EAST), wewnątrz tego ostatniego nagłówek zawiera frazę:"tns:group identifier="CG-TT-FCA.MY2020.U-MAP.EURW.NDS-24.0.0" releaseDate="2024-12-25T09:05:34" - co sugeruje, że to nowsza wersja. A strona MOPAR dalej nie działa..
Nie będę miał niestety w najbliższych dniach czasu sprawdzić czy się instaluje...
To to jest nowo dodana zawartość bo wcześniej link 09 ma pewno nie działał - sprawdzałem.
Teraz działa również z tą samą zawartością: https://download-cde.tomtom.com/ zamiast https://download.tomtom.com/ - którego wcześniej również nie było.
Sprawdzę czy się instalują przy najbliższej trasie i dam znać bo ostatni 2024.06 który mam to jest skopany w mojej lokalizacji (radary) gorzej niż starszy.
EDIT: Windows różne głupoty pokazuje co prawda, ale te pliki mają w zipie datę modyfikacji 4 luty 2025, a dziś mamy 20. Więc pachnie rzeczywiście świeżym udostępnieniem przez TomToma.
Ostatnio edytowane przez netzmark ; 20-02-2025 o 15:04
Pytanie, bo nie jestem pewien. Można te mapy zainstalować na starej licencji z wersji 50163 z 2023 roku?
Właśnie to trzeba sprawdzić :-). Wydaje się, że powinno się dać. Mapy chyba nie były personalizowane pod VIN a pliki licencji identyczne przez 4 lata. No chyba że jednak były albo Stelantis zdalnie coś grzebie w pojeździe po zakończeniu subskrypcji.
ostatni raz w grudniu ciągnąłem jakieś 23.1 czy coś takiego to plik licencji dalej 5 spacji. pytanie czy po tym jak przywrócą serwis maps.mopar.eu nie bedzie już kombinowany z VINem? kiedyś jak były problemy ze ściąganiem/nie działało to potem jak przywrócili to już mapy dla radii przedliftowych były blokowane na VIN.
co do life trafiic, to część subskrybcji alfa connected services - nie płacisz to nie masz
Wszystko racja, niestety dobre rzadko jest wieczne. Ściągaj więc póki działa :-). Wyjątkowo nawet wczoraj szybki download, 5 minut mi zajął.
A dostęp przez MyAlfaConnect to jest wieczny czy to inny serwis niż "alfa connected services", bo to mi działa.
Sorry że tak pytam ale nawalili tych opcji że już się gubię co od czego, zresztą nawet facet w ASO powiedział, że u nich to tylko jeden gość ogarnia ale jest chory a inni nie wiedzą co do czego...