Niestety pokazuje mi niewłaściwy format map. Pendrive 64GB xFAT, Licencja z 2023 roku, chyba z tymi spacjami bo edytując plik nic nie widać.
Niestety pokazuje mi niewłaściwy format map. Pendrive 64GB xFAT, Licencja z 2023 roku, chyba z tymi spacjami bo edytując plik nic nie widać.
Jeśli masz polifta to spróbuj format NTFS, u mnie to działa. Bo, że rozzipowane i tylko dwa pliki (map i lic) w katalogu głównym to zakładam że już to nieraz robiłeś i tak masz.
Plik licencyjny jeśli otworzysz Notepadem++ to zobaczysz na początku pięć kropek (on tak wizualizuje spacje), albo wyślij go mi jak chcesz to zobaczę.
Ja i tak mapy wgrywam jeśli już chyba z nudów, korzystam z Waze pod Carplay więc te mapy to tak na wszelki wypadek tylko.
Life traffic i tak nie mam, bo auto MY18 przerobione na MY22 (wszystko oprócz TBM - tego nie chcę). W tonalce mam alfa connect - korzystam? no na zasadzie bo żona jeździ a jutro pojedziemy tonalką to sprawdzę ile paliwa, czy 5 minut wcześniej nie trzeba wyjechać żeby zatankować haha. przedłużał 3 letniej subskrybcji raczej nie będę
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
z edycją pliku licencji dam sobie radę
spróbuję z NTFS, ale to chyba nie w tym jest problem, bo najwyraźniej widzi pendraiva i mapę.
Możemy jeszcze porównać firmware radia czy mamy różne. Jeśli takie same to Ci chyba ta mapa powinna pójść.
@epsonix, ja wygrywam mapy bo ori navi fajnie ostrzega o fotoradarach włącznie z odcinkowymi. Poza tym - zalet raczej żadnych.
Waze pokazuje odcinkowe czy tak samo do bani jak google.maps?
U mnie podobnie: subskrypcje na mapy i na "MyNavigation"- czyli korki (z fotoradarami zgłaszanymi, bo są też takie na mapie) skończyły się 3 lata po aktywacji.
U mnie jak upłynął ten okres z końcem roku, to znikł dostęp do map na str. MOPAR, zniknęły korki i część fotoradarów, oraz przestał rozumieć głosowe podawanie adresu (rozumie tylko nazwy krajów
Natomiast subskrypcje na: "MyAssistant" (infolinia, pomoc drogowa, SOS, itp), "MyCar" (czyli status samochodu w telefonie w apce MyAlfaConnect) oraz "MyRemote" (otwieranie zamków telefonem itp) - są na 5 lat od aktywacji... Status tego wszystkiego pokazują na str: myalfaconnect.alfaromeo.com
Czy Wam też od kilku tygodni nie działa strona za Mopar z aktualizacjami map?
To jakiś absurd...
I trochę się wyjaśniło. Mapy z linków powyżej są widoczne i gotowe do aktualizacji ze starą licencją. Poprzednio auto wykrywało mi drugiego pendriva i stąd moje problemy.
Nie próbowałem jeszcze aktualizować bo szkoda mi godzinnego trucia środowiska pod domem, spróbuje robiąc małą traskę.
Nie działa strona z aktualizacjami od jakiegoś czasu. Dodatkowo mi we wrześniu 2024 wygasł 3 letni czas darmowych aktualizacji. Od tamtego czasu regularnie męczę ASO o możliwość wykupienia subskrypcji na kolejne lata, żeby móc używać nawigacji z najnowszymi mapami. Cały czas otrzymuję odpowiedź, że to nie możliwe. Stellantis nie może się dogadać z dostawcą map, czyli TomTom-em. Albo trwają prace nad przywróceniem takiej możliwości. Uważam to za jakiś absurd. Mam w miarę nowy samochód - kupiony w salonie i po 3 latach nie ma możliwości wgrania nowych map. Działa za to LiveTraffic, fotoradary i inne tego typu rzeczy. Nie mniej jednak mapa naszych dróg się zmienia i chciałbym mieć aktualne mapy...
jest to słabe. co na ten moment możesz zrobić jeśli faktycznie masz braki to wgrać mapę z grudnia bo nie jest blokowana na VIN. choć teraz juz powinna być nowa mapa, będziesz 1 kwartał w tył, nienajgorzej. jakbyś udostępnił lokalizację do wgrania tych 27GB (albo nawet już konkretnej wschód lub zachód ponad 13GB) to jakaś dobra wróżka by Ci wrzuciła tą grudniową.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.