Strona 159 z 171 PierwszyPierwszy ... 59109149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,581 do 1,590 z 1706

Temat: Wbudowana nawigacja

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 280KM Veloce MY2021

Domyślnie

Jakiś spieprzony update radia OTA? Właśnie skojarzyłem, że mi przestało działać chyba po tym jak jakiś czas temu nie odpalił się główny wyświetlacz po włączeniu stacyjki. Po 2-3 restartach wszystko wróciło do normy ale bez żadnych komunikatów - dlatego nie skojarzyłem tego na wprost z updatem. Ale może się odbył jakoś "w tle".
    Teraz masz wszystko "legal" to może uderz do ASO?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

No wiec w ramach testu wykupiłem miesiąc subskrypcji My Navigation: Traffic (korki) pojawiły się od razu, pozycja w menu Otrzymane miejsca docelowe (z telefonu) też. Aplikację w telefonie musiałem popchnąć: najpierw wysłać adres z Google maps - i wtedy też w apce pojawiła się odp. pozycja. ALE wybieranie głosowe adresu w samochodzie dalej nie działa. Mapy mam 23.0.1 (zciągnięte oficjalnie z MOPAR i zainstalowane pod koniec listopada).. Subskrypcja na mapy i na MyNavigation wygasła mi 27.12... I do tego czasu wybieranie głosowe na pewno działało.. Sądziłem, że jak wykupię MyNavigation, to ruszy.. Ale nie ruszyło.. Zrobiłem reset Connect Box-a (Ustawienia > informacje i rozrywka > powiązane usługi > przywróć aplikacje) - też bez rezultatu...
    Wygląda na to, że przyczyną nie jest wersja map.. (bo przecież w grudniu mi działało).. Może wyłączyli tą opcję na serwerze, albo zdalnie w moim aucie?
    A jeszcze dla uszczegółowienia: które mapy macie zainstalowane? WEST czy EAST? Ja mam EAST...
    Czy jest ktoś komu obecnie działa wybieranie głosowe adresu?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Ja mam też EAST, 24.0, głosowe nie działa.
    Na stronie tomtoma w zakładce Alfy jest w tekście listujacym bajery tomtoma punkt "wybieranie głosowe". Tak trochę jakby to była właściwość mapy a nie radia.
    Wg mnie: kupiłeś, nie działa, atakuj ASO że nie działa jak mówią. Zrobią nie zrobią, może choć powiedzą coś ciekawego co podrzuci trop.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia 200 my22

Domyślnie

Ok, czyli nie jest to mapa.

U mnie było tak, jezdzilem długo na starej mapie 23.0. nie pamiętam, ale ostatnich aktualizacji nie mogłem zainstalować, ciągle się gdzieś wysypywalo, potem brak strony maps.mopar stąd pomysł z zainstalowaniem nieoficjalnej tej z linka. Zaraz po instalacji, dzialało wybieranie glosowe, jestem pewny.
    Okolo tydzień później już nie dzialało, obstawiałem mapy bo zgasiłem silnik i już nie używalem, jakiś reset i te sprawy. Po wgraniu oficjalnych w wer 24 EAST dalej u mnie nie działa.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał tomaszko Zobacz post
    Ok, czyli nie jest to mapa.

U mnie było tak, jezdzilem długo na starej mapie 23.0. nie pamiętam, ale ostatnich aktualizacji nie mogłem zainstalować, ciągle się gdzieś wysypywalo, potem brak strony maps.mopar stąd pomysł z zainstalowaniem nieoficjalnej tej z linka. Zaraz po instalacji, dzialało wybieranie glosowe, jestem pewny.
    Okolo tydzień później już nie dzialało, obstawiałem mapy bo zgasiłem silnik i już nie używalem, jakiś reset i te sprawy. Po wgraniu oficjalnych w wer 24 EAST dalej u mnie nie działa.
    A kiedy przestało Ci działać? Mi około 30 grudnia...

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia 200 my22

Domyślnie

To nie, mi niedawno, w momenice kiedy pisałem, że z mapami wzystko ok po wgraniu jeszcze działało wybieranie głosowe to było 1.03. Tydzień później już nie działało.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

To nie, mi niedawno, w momenice kiedy pisałem, że z mapami wzystko ok po wgraniu jeszcze działało wybieranie głosowe to było 1.03. Tydzień później już nie działało.
    Hm... na pierwszy rzut oka nie widać związku między moim i twoim przypadkiem... Tobie przestało działać w marcu, a masz jeszcze aktywną "fabryczną" subskrypcję, a mi na przełomie roku, jakby równo z wygaśnięciem mojej subskrypcji..

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia 200 my22

Domyślnie

Wysłałem zgłoszenie przez www, ale mija tydzień i cisza.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Wysłałem zgłoszenie przez www, ale mija tydzień i cisza.
    Z moich doświadczeń (co prawda zgłoszenia telefoniczne na info-linie) - odpowiedź zajmuje im średnio 15 dni...

- - - Updated - - -

Byłem dziś w ASO (Gdynia) wymienić koła na letnie i zagadałem w salonie o niedziałające wybieranie głosowe adresów.. Było 3 gości, nie znali tematu (na jazdach testowych widocznie to nie wyszło), ale jeden z nich przyznał że parę dni temu widział zapowiedź(?) akcji serwisowej na Infotaiment ... Jak będę za miesiąc robił przegląd to się upomnę... Może pomoże

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Chyba 2-3 dni temu pojawiła się 2024.12. 50444/50445.
    Prawdopodobnie 25.0.0.
    Ściągnąłem ale jeszcze nie zainstalowałem, dlatego "prawdopodobnie".

EDIT: 25.0.0. Release date 07.04.2025 T15.37.34
    Ostatnio edytowane przez netzmark ; 11-04-2025 o 10:49