Witam, poszukuje mapy do wersji z dużym ekranem, z oficjalne strony nie mogę pobrać, ktos posiada link do pobrania?
Pani jak zwykle miła, wszystko rozumie, nawet moją złość (chociaż zaznaczyłem, że nie winię jej osobiście za tę sytuację) ale co ciekawe, chyba sprawdzając po numerze rejestracyjnym, stwierdziła, że "o, widzę, że pan już dzwonił w tej sprawie". Po raz kolejny opowiedziałem jej o perypetiach z aktualizacją, że kolejna aktualizacja nie daje się zainstalować i że mam nadzieję, że do ilości aktualizacji, które mi się należą w ciągu roku, nie wliczają tych, które nie działają. Bo w takim przypadku to chyba już w tym roku wywiązali się z zadania - jak dobrze pamiętam, była na wiosnę (po roku od poprzedniej), potem chyba w lecie. Ale dokładnie nie pamiętam. Taka moja propozycja: może ktoś ma zapisane kolejne numery wersji na każdy ekran i kiedy zostały opublikowane. Pomogłoby to w późniejszych dyskusjach z FCA co do ilości dostarczonych aktualizacji w stosunku do należnych.
A poza tym, że mam przynajmniej poczucie, że na razie zrobiłem wszystko co mogłem w tej sprawie, to nic z mojej rozmowy nie wynika. Pani chyba cieszyła się, że skończyłem przemowę.
[MENTION=1850]prezes-tk[/MENTION] albo masz pecha i podłączyli pod Twoje konto mopar jakie gów.., ale coś poszło nie tak przy pobieraniu tego pliku. Ja mogę potwierdzić to, co wcześniej pisał:
Moja licencja i mapa ma identyczne nazwy i rozmiary, ale mój pendrive to jakiś noname 16GB sformatowany raz dawno temu jako NTSF i zapisuje na nim kolejne mapy kasując wcześniej te poprzednie bez żadnego ponownego formatowania. Jeśli tylko na moim koncie mopar były prawidłowe pliki, to nigdy nie miałem problemów z ich rozpoznaniem przez moją nawigację.
Na razie jeszcze nie zainstalowałem nowych map, bo czekam na przynajmniej godzinną trasę, żeby nie stać przez godzinę z włączonym silnikiem, bo tyle czasu zajmuje u mnie instalacja. Po przeczytaniu o waszych problemach sprawdziłem jednak, czy pliki są prawidłowe i wynik jest OK.
![]()
Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)
Ja dzisiaj bez problemów zainstalowałem mapy 1061 ma 8.8 cala
W takim razie chyba nie tylko prezes-tk ma pecha. Dwa razy pobierałem mapę, instalowałem z dwóch różnych pendrive'ów (w tym z tego, z którego zawsze szło poprawnie) i też mam cały czas błąd pliku. Do tej pory aż do wpadki FCA z plikiem licencji nie miałem żadnych problemów z aktualizacją. Mam ori navi 8.8".
Firmware radia mam stary oryginalny nigdy nie aktualizowany 002.009.043, a aktualna wersja mapy w mojej nawigacji to:
ID=Europe.pna
1617760333
1052
build=10501
id=3273947
release_date=20200725
- - - Updated - - -
Moja mapa dotyczy nawigacji 6,5" więc Tobie nie pomogę, ale jeśli ktoś potrzebuje dobrej mapy 1061 do nawigacji 6.5", to proszę o podania namiarów na PW na jakiś dysk lub FTP, to mogę udostępnić moją wersję, ale musi tam być 8GB miejsca.
Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)
U mnie też aktualizacja nie poszła na 6.5". W lipcu Europe-102684.meta.dct a teraz Europe-102677.meta.dct. Zastanawiam się czy ten nr teraz mniejszy może mieć wpływ na wyskakujący błąd i czy komuś udało się zaktualizować do ver. 1061 jeśli wcześniej miał 1052?