[Giulia] Wbudowana nawigacja

Jakby był problem z plikiem z mapami to np nie dałoby się go rozpakować. U mnie :
ID=Europe.pna
1266718357
1061
build=10643
id=3298767
release_date=20201019

Czyli plik z mapami masz taki, jak my. Może plik licencji jest nieprawidłowy (np. stary), ale to możesz sprawdzić tylko na dobrym plik. Daj znać na PW, to poślę Ci mój do sprawdzenia.

Dlatego podejrzewam, że coś sknocili z plikiem licencji na kontach niektórych użytkowników. Jak możesz to wyślij mi swój plik licencji w prywatnej wiadomości.

Dlatego podejrzewam, że coś sknocili z plikiem licencji na kontach niektórych użytkowników. Jak możesz to wyślij mi swój plik licencji w prywatnej wiadomości.

Ale na PW nie można dodawać załączników (albo ja nie umiem), dlatego prosiłem o podanie namiarów na PW (e-maila lub dysku).

- - - Updated - - -

Poszło na podany e-mail. Daj znać czy pomogło.

Niestety nie udało się. Wyskakuje ten sam błąd zarówno na penie jak i dysku.
[MENTION=6129]Krzysztof[/MENTION] jaką miałeś poprzednio wersję map i jaki masz rok produkcji samochodu ?

[MENTION=6129]Krzysztof[/MENTION] jaką miałeś poprzednio wersję map i jaki masz rok produkcji samochodu ?

Na podstawie tego co napisałeś wydaję mi się, że my użytkownicy chyba już nie możemy zrobić nic więcej żeby skutecznie zainstalować poprawnie ściągnięte, zapisane aktualizacje...

Plik mapy jest poprawny. Problem leży w pliku "licencji" - który swoją drogą nadal jest generowany taki sam bez względu na VIN. Osoby, które ściągnęły plik licencji w środę lub później mają ten plik najprawdopodobniej niepoprawny/uszkodzony.
Sumy kontrolne SHA256 poprawnych plików dla nawigacji 8,8" sprzed 2020.
6f1a2017d42b0102ad0d02d0098ded790fcb129532ea16dff986b10729817990 Europa-102677.meta.dct
5eb4cf31a1da828793c090e147e2b4a9e8c6932d829ad7411b8213a4d4bddab1 MAP11821.bin

Ostatnia edycja:

Podawałem już wcześniej - auto z 2017 roku:

Firmware radia mam stary oryginalny nigdy nie aktualizowany 002.009.043, a aktualna wersja mapy w mojej nawigacji to:
ID=Europe.pna
1617760333
1052
build=10501
id=3273947
release_date=20200725

Plik mapy jest poprawny. Problem leży w pliku "licencji" - który swoją drogą nadal jest generowany taki sam bez względu na VIN. Osoby, które ściągnęły plik licencji w środę lub później mają ten plik najprawdopodobniej niepoprawny/uszkodzony.
Nie do końca bo także nie poszła aktualizacja z plikiem licencji, który przyjęło w innym samochodzie.
[MENTION=6129]Krzysztof[/MENTION] Miałeś wcześniej zainstalowaną wersję 1052 lub 1056 ?

Pomijając kłopoty z aktualizacją (u mnie nie wystąpiły) mapy są zaktualizowane, jest nawet nowa droga - część obwodnicy Warszawy (choć otwarta będzie 22 grudnia).

Ale na PW nie można dodawać załączników (albo ja nie umiem), dlatego prosiłem o podanie namiarów na PW (e-maila lub dysku).

- - - Updated - - -

Poszło na podany e-mail. Daj znać czy pomogło.

Podeślij mi też, sprawdzę u siebie, mail w priv.
Miałem kiedyś problem z błedem pliku, ale raz było tak, że plik licencji był zerowego rozmiaru, a za drugim razem Edge ściągnął niecały plik mapy mimo iż pokazywał, że zakończył ściąganie pliku poprawnie.
Od tego czasu ściągam na Firefoksie. Ostatnią aktualizację ściągałem dwa razy. Próbowałem na PENi z którego zawsze wgrywałem do tej pory na NTFS. Sformatowałem też full na exFAT. Nic nie pomaga.

Zastanawiam się czy faktycznie nie ma jakiegoś problemu z transferem plików z MOPAR.

murder, robiłeś testy z licencją od Krzysztofa?

Ja wyczerpałem już chyba kombinacje próby instalacji we własnym zakresie.

murder, robiłeś testy z licencją od Krzysztofa?

Ja wyczerpałem już chyba kombinacje próby instalacji we własnym zakresie.

Kolega [MENTION=75332]murder[/MENTION] otrzymał mój plik do małej nawigacji 6.5" i wtedy się zorientował, że on ma dużą nawigację, więc wynik testu był oczywisty :-(

Rozumiem. Krzysztof, wysłałem do Ciebie wiadomość. Mam małą nawigację. Chętnie spróbuję z Twoim plikiem, jeśli się zgodzisz.

Wgrały się komuś "nieswoje" nowe mapy na dużej nawigacji ? Czy kwestia "swoje", "nieswoje" nie ma tu nic do rzeczy ?

Amortyzatory
Powrót