Marek156/159sw
Aktywny
- Auto
- Alfy Romeo MiTo; Alfa Romeo 159sw; Alfa Romeo Gulia Super
[MENTION=6129]Krzysztof[/MENTION] - używają swojego języka. Podobny problem jest w Niemczech.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Z otrzymanych informacji z aso, po interwencji Włochów poprawiony został plik z mapami ver. 1061. i ponoć udało się go w końcu wgrać. Wieczorem dokładnie napiszę co zostało wgrane.
Wątpię. Zanim wrzucą na stronę to jeszcze sporo kawy wypijąCzyżby to był sygnał że możemy ściągać?![]()
Czyżby to był sygnał że możemy ściągać?![]()
Niestety, nie. Ściągnąłem i porównałem ze starym plikiem - są co do bita takie same.
Wgrany został firmware 090.000.061 i na nim też nie udało się wgrać. Dopiero udało się jak przysłali nowy plik z mapami z Włoch 1061.10643. Okazało się, że nie tylko nas Włosi uczyli jak sformatować dysk ale też i aso![]()
Tak. Żeby było jasne, poprzednie nieudane próby w aso też były na bazie plików mapy ściąganych z Włoch. Z tego co mi powiedzieli ściągali ten plik wiele razy. Możliwe, że sprawa została przekazana do tom toma i to oni coś naprawili, gdyż po ostatniej nieudanej próbie czekali ponad tydzień na poprawny plik.Rozumiem ze wgrali ci mapę która dostali z Włoch.
Cześć.
Ja u siebie mam od grudnia 2020r. 002.010.041 i nie miałem problemów ze ściągnięciem i wgraniem mapy 1061, zaktualizowały się za pierwszym razem.
Na alfaowner jest już 002.010.043 dostępne.
Na clubitalia ktoś napisał, że mapa 1061 jest zależna już od VIN i ostatnia wersja bez VIN to była 1052. Czy ktoś ma jeszcze wersję 1052 (VII/VIII 2020) ?
Z ciekawości czy komuś udało się zainstalować 1061 po wygaśnięciu wsparcia, z innego VIN, na radiu 002.009.055, 002.010.041 lub 002.010.043 ?
Może sprawdzanie VIN dotyczy 2. generacji radia ?, a pierwsza wersja HW jest za słaba, żeby to obsłużyć.
Od dawna podejrzewamy, że przyczyną problemów po wygaśnięciu wsparcia jest włączenie weryfikacji VINu, ale to nie tłumaczy problemów u osób, które nadal mają aktywne wsparcie. Dla potwierdzenia tych podejrzeń wystarczy zerknąć na zawartość pliku packageinfo.xmlCześć.
Ja u siebie mam od grudnia 2020r. 002.010.041 i nie miałem problemów ze ściągnięciem i wgraniem mapy 1061, zaktualizowały się za pierwszym razem.
Na alfaowner jest już 002.010.043 dostępne.
Na clubitalia ktoś napisał, że mapa 1061 jest zależna już od VIN i ostatnia wersja bez VIN to była 1052. Czy ktoś ma jeszcze wersję 1052 (VII/VIII 2020) ?
Z ciekawości czy komuś udało się zainstalować 1061 po wygaśnięciu wsparcia, z innego VIN, na radiu 002.009.055, 002.010.041 lub 002.010.043 ?
Może sprawdzanie VIN dotyczy 2. generacji radia ?, a pierwsza wersja HW jest za słaba, żeby to obsłużyć ?
Przy dzisiejszych bardzo niskich cenach nowych, zewnętrznych nawigacji TomTom (o bezpłatnym googlu nie wspominam), gdzie aktualizacja jest zawarta w cenie zakupu i jest dożywotnia, moparowe 500 zł. za 3 lata subskrypcji niepewnych map fabrycznych to BARDZO drogo. Konkurencja mnie nie interesuje. Tam być może były inne warunki zakupu fabrycznej nawi. To w ogóle nie powinno być tematem. Jeździmy AR, nie AUDI.
Mamy tu wałkowaną sprawę nieterminowych aktualizacji i wielu problemów z wgraniem oryginalnych map.
I na tym tle zakup kolejnych 3 lat jest po prostu śmieszny.
Jak pisałem, skończy się hakowaniem. Szkoda, bo myślałem, że ten czas mam już za sobą.