Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
wyglada na to, ze mapy staly sie za duze i podzielily ich na wschod/zachod. MY20 plik 50177 mowi, ze to Europa Wschodnia
2 gen to osobny temat, w 3 gen wielkość pliku spadła z 21GB na 13GB...
możesz sprawdzić czy faktycznie - poprzesuwaj mapy po krajach i zobacz gdzie gubią szczegółowość (losowo kilka państw proszę) - nie chce mi się nadpisywac swojej jeśli są duże braki w nowszej - już wolę taką zostawić na np wyjazd przez Szwajcarie, a z Waze polatam poza EU roamingiem.
jeszcze nie zainstalowałem. szybkie porownanie plikow pokazuje taka roznice
wschod ma: BLR, CYP, DNK, FRO, FIN, KAZ, NOR, SVN, SWE, TUR, UKR, RUS
zachod: BEL, FRA, MCO, IRL, LUX, MLT, PRT, AND, ESP, GIB, NLD, GBR
pozostałe kraje wygladaja tak samo.
rozmiar pliku dla wschodu - 13,2 GB
rozmiar pliku dla zachodu - 12,4 GB
Nie łapię, na https://maps.mopar.eu widzę tylko jedną "mapę" do ściągnięcia: wersja 19.0.0, Release date: 2023-08-24
Ty widzisz 2 opcje? Wschód i Zachód? Jakie pliki porównywałeś?
Zciągnąłem to co dla mnie jest dostępne i mam plik "MAP50177.bin"
Zajrzałem do środka Notepadem++ i tak widzę taki zapis:
<tns:item identifier="CI-TT-FCA.MY2020.U-MAP.EURE.NDS-19.0.0" releaseDate="2023-08-24 ...
<tns:region>Europe</tns:region>
<tns:geoCoverage>ALB AUT AZE BLR BEL BIH BGR HRV CYP CZE DNK FRO EST FIN FRA MCO GEO DEU GRC HUN ISL IRL ITA SMR VAT KAZ LVA LTU LUX MLT MDA MNE MKD NOR POL PRT ROU RUS SRB XKS SVK SVN AND ESP GIB SWE CHE LIE NLD TUR UKR GBR</tns:geoCoverage>
Więc jakby cała Europa??
zciagni MAP50176.bin
Thx. NIe wiedziałem że to ot tak można łatwo sprawdzić. Tragedii nie ma, choć niektórym to może jednak przeszkadzać.
W ew. roszczeniach do FCA jeśli komuś przeszkadza to, trzeba sprawdzić jak auto było sprzedawane + jaką miało opcję fabryczną wg ePer - są kody 8TW mapa europy zachodniej i 8TY extra mapa europy...:
z ePera:
8TW WEST EUROPEAN MAP ? ECE
8TY EXTRA EUROPE MAP
nie widziałem innych europejskich kodów - były tylko poza kontynentem jakieś jeszcze.
Zadajmy sobie pytanie kto ma pojazdy do my20 a kto po tym roczniku.
Wrzuciłem te mapy które mają 13 GB i mam całą Europę. Nie rozumiem zamieszania. Pewnie zrobili tylko łatkę na nasz rejon bo tutaj jest obecnie największy rozwój infrastruktury. Co do wcześniejszych wersji czasami niczym nie odbiegały od poprzedniej wersji wszystko można było wyczytać z plików. Czasami to była kosmetyka a za każdym razem ważyły te 21Gb i ponad 80 min instalacji.Rozmowa była o mapach MY20+ które zmalały z 21GB na 13GB.
Wrzuciłem te mapy które mają 13 GB i mam całą Europę. Nie rozumiem zamieszania. Pewnie zrobili tylko łatkę na nasz rejon bo tutaj jest obecnie największy rozwój infrastruktury. Co do wcześniejszych wersji czasami niczym nie odbiegały od poprzedniej wersji wszystko można było wyczytać z plików. Czasami to była kosmetyka a za każdym razem ważyły te 21Gb i ponad 80 min instalacji.
Zresztą kolega siedzi w tym na bieżąco i chyba na forum nie ma nikt większego doświadczenia niż kolega
Stelvio jest my20Czy plik, który zainstalowałeś to: MAP50177.bin ?
Czy Twój samochód był kupiony z opcją: "8TW - Mapa Europy Zachodniej"?
A jaki był komunikat jak uruchamiałeś instalację?
Stelvio jest my20
Wersja mapy19.0 Europa
Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka