[Giulia] Wbudowana nawigacja

Ktoś tam miał 50176, inni 177. Może chwilowo była zła? Może zależy jaką opcję mają ludzie 8TW czy 8TY po VINie auta?

Na maps.mopar.eu widzę:
Map available
Expiry date: 2024-12-26
Geographic area: Europe
Latest version: 19.0.0
Release date: 2023-08-24
Size: 13.2GB
Po pobraniu na dysk mam plik: MAP50177.bin
Miałeś ten sam plik? Bo wcześniejsze posty Shpuncik i Złakoś sugerują mi, że różni użytkownicy mają dostępne do pobrania różne pliki...
Tak zainstalowałem plik MAP50177.
03e6eefaca24316e4a7dae7caadf7739.jpg
b6063b8ec4a788946b83bf55e5e4ca79.jpg

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka

Tak zainstalowałem plik MAP50177.
Czyli plik MAP50177.bin powinien być OK...
Dzięki

- - - Updated - - -

Ja mam u siebie opcję 8TW i teraz jeszcze raz spojrzałem na mapy i obejmują one kraje od wschodu do Niemiec, Włochy jeszcze są. Francji, Hiszpanii i dalej już nie ma, jest tylko szare tło.
Złakoś: A jaki plik instalowałeś? Może MAP50176.bin?

Ja mam u siebie opcję 8TW i teraz jeszcze raz spojrzałem na mapy i obejmują one kraje od wschodu do Niemiec, Włochy jeszcze są. Francji, Hiszpanii i dalej już nie ma, jest tylko szare tło.

sprawdz moze jeszcze raz na maps.mopar.eu czy nie wyskoczył Ci plik 50177.bin, daj znać

sprawdz moze jeszcze raz na maps.mopar.eu czy nie wyskoczył Ci plik 50177.bin, daj znać

Na Mopar po vinie mogę sciągnąć plik 50177.bin, który to zainstalowałem i tak jak wcześniej pisałem mapy się kończą nie DE (dalej na zachód jest szaro).
Dokładnie to wyskakuje na Mopar i tę wersję zainstalowałem:
Expiry date: 2026-07-12

Na Mopar po vinie mogę sciągnąć plik 50177.bin, który to zainstalowałem i tak jak wcześniej pisałem mapy się kończą nie DE (dalej na zachód jest szaro).
Dokładnie to wyskakuje na Mopar i tę wersję zainstalowałem:
Expiry date: 2026-07-12
Ustaw trasę do Hiszpanii Portugalii i wtedy się przekonaj.
Pytanie: Z jakiej wersji mapy updated robiłeś do 19

Jutro sprawdzę jak to wygląda po ustawieniu trasy ale jak się przybliża np. Francję to nie pokazuje żadnych dróg tylko szare tło.
Wcześniej miałem mapę MAP50167.

Może ktoś potwierdzić na 100% czy są Włochy? Bo jadę w przyszłym tygodniu i nie chciał bym się zdziwić na miejscu. Pokazuje mi najnowszą wersje MAP50177.bin

Może ktoś potwierdzić na 100% czy są Włochy? Bo jadę w przyszłym tygodniu i nie chciał bym się zdziwić na miejscu. Pokazuje mi najnowszą wersje MAP50177.bin
Tak ja mam.
Wpisz adres gdzieś na Sycylii i się przekonasz.

Sprawdziłem i potwierdzam to co pisałem wcześniej - od DE na zachód map nie ma. Nawet po wpisaniu w wyszukiwanie Paryża, Madrytu czy Porto nie znajduje takich miast. Zainstalowałem wersję pliku 50177.bin i mam mapę 19.0.2023.06 Europe.

"Może ktoś potwierdzić na 100% czy są Włochy?"
Włochy u mnie są i prowadzi do Włoch bez problemu ;)

na maps.mopar.eu wrócili do starszych wersji - obecnie mi wyświetla mapy 17.1 z maja 2023, czyli plik 50167.bin 20-o GB.
zrypali coś w skryptach generujących te pliki widać i pewnie za jakiś czas wyjdą poprawione mapy (może w kolejnym kwartale dopiero)

Tak, rzeczywiście "cofnęli" się. Po zalogowaniu się widzę:
Map available
Expiry date: 2024-12-27
Latest version: 17.1.0
Release date: 2023-05-23
Size: 20.0GB

Last downloaded map
Version: 19.0.0
Download date: 2023-09-06

Dobrze, że nie instalowałem (choć pobrałem v 19.0.0) ;)

Jest nowa wersja map, ma 25,7 GB ale po rozpakowaniu są dwie mapy do wyboru: West lub East Europa. Zachodnia ma 12,5 GB.
Map availableMaps Updated
Expiry date: 2026-07-13
Latest version: 19.1.0
Release date: 2023-10-18
Size: 12.5GB
Last downloaded map
Version: 19.1.0
Download date: 2023-10-25
Download history

Instrukcja mapy.jpg

Ostatnia edycja:
Hej,
Od dwóch miesięcy posiadam "Julkę w Weloczu" i od tych dwóch miesięcy co kilkanaście dni robię kolejne, nieudane podejścia do zarejestrowania się na Moparze, żeby zdobyć świeższe mapy. Próbowałem na wiele sposobów, na wiele adresów e-mail, na kilku zagranicznych wersjach serwisu MyAlfa, na maps.mopar.eu, nawet na stronie Fiata, na różnych przeglądarkach, internetach/VPNach... i nijak to nie działa. Raz że "na ten e-mail konto już istnieje" (nawet dla nowo-stworzonych adresów), raz że Captcha ma nieaktualne klucze dla witryny, przypomnienia hasła nie docierają i wiele innych "Alfizmów".
Czy nie ma ktoś pomysłu jak mógłbym zdobyć aktualizację?

Ja mam zarejestrowane konto na konto googla (nie email, a konto googla), może tak by się udało? Ew. nie ma tam jakiegoś kontaktu, rejestrujesz się na maps.mopar.eu inne to nie wiem czy MyAlfa itp da CI mapy. Subskrybcję masz aktywną? Mało kto z przedliftem płaci - za subskrybcję potem (ok 500zł/3 lata). Możesz też poprosić kogoś w okolicy kto ma konto żeby dodał VIN Twojego auta i pociągnął co trzeba. Jeśli masz aktywną subskrybcję i nie znajdziesz kogoś to daj VIN pociągnę Ci, do tego jakiś FTP czy chmurę login i Ci wrzucę (tylko nie google drive czy jakiś microsoft bo tam wymaga też miejsca takiego samego na własnym koncie wolnego a nie mam tyle).

Blokować moze ci zapora ustawiona w kompie lub np przegladarka Opera, spróbuj się rejestrowac na chrome lub edge windowsa.

Hej, szukam kogoś kto zrobiłby mi aktualizacje mapy woj. małopolskie lub śląskie, dajcie jakieś namiary.

Cześć,
zalogowałem się do Moparu i pokazało mi info że do mojego auta nie ma dostępnych map i żebym się skontaktował z dealerem.
Zadzwoniłem do ASO gdzie kupiłem aktualizację na 3 lata. Twierdzą, że w tej chwili nie da się kupić map. coś się z systemem dzieje.
ALE
Sprawdziłem z kiedy mam fakturę - z marca 2021 - więc mam jeszcze aktywny abonament. Ale w Mopar widzę info zupełnie jakbym go nie miał.

Ktoś też ma taki problem?

Amortyzatory
Powrót