[Giulia] Wbudowana nawigacja

Tomtom mapę (25.0.0) opublikował a Alfa jej nie udostępnia. Prawdopodobne jest, że się zamotali z metodą licencjonowania. A przy okazji leżą i pozostałe sprawy (voice'y, reklamacje itp itd).
Oczywiście to żadne usprawiedliwienie dla zlewki klientów.

Dostałem dziś maila z Infolinii... że dalej analizują ... przynajmniej się odezwali... Ale efekt na razie mizerny.

A Ty masz aktywną subskrypcję żeby ich zapytać dlaczego nie dostajesz od września (no może nie września ale w każdym razie już jakby dwóch brakowało) aktualizacji?
Bo ich mail to chyba w sprawie nie działającego wybierania głosowego jak pamiętam?

A Ty masz aktywną subskrypcję żeby ich zapytać dlaczego nie dostajesz od września (no może nie września ale w każdym razie już jakby dwóch brakowało) aktualizacji?
Bo ich mail to chyba w sprawie nie działającego wybierania głosowego jak pamiętam?
Subskrypcja na mapy wygasła mi z końcem grudnia.. Na Mynavigation też - ale to drugie przedłużyłem.. Tak, zgłoszenie dotyczy wybierania głosowego adresu..

Właśnie zadzwonili do mnie z Infolinii w temacie mojego zgłoszenia dot. problemu z podawaniem głosowym adresu w nawigacji.. Dalej nie wiedzą.. sugerują stary soft w Infotainment, ale skoro 4 tyg temu byłem w ASO i ASO sprawdzało temat aktualizacji, to dalej będą szukać .. Za to stwierdzili, że moje zgłoszenie jest jedynym w temacie..
Czyli Panowie, za telefony i dzwonić do nich, niech przynajmniej nie mają poczucia że ich produkty są idealne ;)

Żenująca, typowa odpowiedź jak każdego producenta który nie wie co powiedzieć - jesteś jedyny. Może to ma działać podprogowo żeby klient poczuł się na swój sposób wyjątkowym :-).
A nie pytałeś może kiedy planują jakieś aktualizacje map?

Nie, nie pytałem, to założyłoby drugie zgłoszenie ;)
Ale zadam im to pytanie za parę tyg ;P

subskrybcję na przedliftowe mapy na świecie masz chyba tylko jeszcze ty haha

Dzięki za info. Sprawdzałem kilka dni temu, to nie było. Ostatnia była ze stycznia.

Dostałem wiadomość z "infolinii", że przyczyną "nie działania" wprowadzania głosowego adresu jest niezgodność wersji map i serwera.. Problem ma zostać rozwiązany w czerwcowej wersji map... A ja na to, że jak mam pobrać tą mapę, skoro wygasła mi subskrypcja na mapy i w ASO nie wiedzą jak mam ją przedłużyć. No to postarają się jakoś udostępnić mi tą jedną aktualizację.... Bo rzeczywiście mają "jakiś problem" z przedłużaniem subskrypcji na mapy.. Siedzę i czekam aż coś wymyślą ;)

Ciekawe, czyli jak aktualizacja na czerwiec to jest szansa/nadzieja, że w tym roku się wyrobią. Jeszcze mam kilka miesięcy zanim wygaśnie, moze się uda i jak wynika z powyższego jeżeli chciałbym żeby wybieranie głosowe działało to lepiej już nic więcej nie pobierać bo to loteria :)

Tak a propos: Jaka jest aktualna wersja map? Mam 19.0.2023.06 - trochę mnie to 2023 dziwi. Z drugiej strony obwodnica Zawiercia, otwarta jakiś miesiąc - dwa temu, na przykład jest ;) Na mopar mi pisze "No updates are currently available on the Map Update website. Contact your Stellantis authorised workshop to check new map availability.".

.... postarają się jakoś udostępnić mi tą jedną aktualizację.... Bo rzeczywiście mają "jakiś problem" z przedłużaniem subskrypcji na mapy.. Siedzę i czekam aż coś wymyślą ;)

Jak wymyślą to raczej na pewno będą musieli Ci dać jakiś nowy plik licencyjny. To jak dostaniesz to nie zapomnij o innych :-)

Tak a propos: Jaka jest aktualna wersja map? Mam 19.0.2023.06... .

Ostatnia oficjalna od Alfy i dzialajaca prawidlowo to jest 24.0.0. z września 2024.
Następna dostępna od Tomtoma to 25.0.0 z grudnia ale tej Alfa nie opublikowala bo się chyba pogubila jak załatwić kwestię szyfrowania.

Ostatnia edycja:
Ostatnia oficjalna od Alfy i dzialajaca prawidlowo to jest 24.0.0. z września 2024.
Następna dostępna od Tomtoma to 25.0.0 z grudnia ale tej Alfa nie opublikowala bo się chyba pogubila jak załatwić kwestię szyfrowania.

Dzięki. A da się to skądś pobrać? Nie wiem czemu mopar nie proponuje mi tej wersji... Kiedyś miałem tam linki do pobrania, nawet jak nie było nowszej wersji. Czy tylko ja nie widzę tam żadnej wersji?

Amortyzatory
Powrót