prezes-tk
Aktywny
- Auto
- Były: 2 x AR 166 2,4 20v, AR 156 1,9 JTD, AR 159 SW 2,4 20v, Giulia Super 2.0T. Obecnie inna marka.
Od prawie roku nie mam już Giulii ale sentyment do forum pozostał więc pozwolicie, że czasem coś napiszę. Widzę, że nadal aktualizacja map w AR to jedna wielka porażka. Jak jeszcze miałem Giulię, to przy zakupie otrzymałem zapewnienie, że aktualizacja jest raz na kwartał, przez trzy lata. Na początku faktycznie tak było ale chyba w 2018 się zes...ło. Walczyłem z ówczesnym FAP o przedłużenie okresu bezpłatnych aktualizacji w ramach rekompensaty (chyba z 1,5 roku nie było aktualizacji albo były niedziałające - "starsi" użytkownicy forum pewnie pamiętają). FAP był nieugięty więc zadałem im pytanie, ile aktualizacji będę miał w ramach dokupionej subskrypcji - w odpowiedzi otrzymałem informację, że "będę uprawniony do nieograniczonej liczby dostępnych aktualizacji w okresie trwania umowy". Zadałem dodatkowe pytanie czy jak w tym czasie będzie jedna aktualizacja to znaczy, że zapisy umowy zostały zrealizowane? Odpowiedź FAP: TAK, oczywiście, przecież nie określają ile tych aktualizacji będzie. Tak więc przesiadłem się na AA z Tomtomem i zapomniałem o fabrycznej navi. A teraz, z pespektywy roku bez Giulii widzę, że nic się nie poprawiło. Pozdrawiam Alfaholików.