[Giulia] Wbudowana nawigacja

poratuje ktos plikiem licencyjnym obojetnie jakim?

Takim ze spacjami?? Wyślij mi jakiś email na priv to Ci puszczę.

Numerek porządkowy po pobraniu sie niby zgadza pokazuje mi nowszy tj. MAP50445. Troche waga pliku mniejsza, ale to w sumie nic konkretnego nie powie, bo niewiadomo co to za zmiany, w wersji 441 miałem ok 14770MB, teraz 14741MB. Ktoś komu nie działało wybieranie głosowe ma to już i faktycznie zaczęło z powrotem działać?

Czy nie-działanie polega na tym że jest komunikat w stylu "nawigacja do tego punktu docelowego nie jest możliwa" ?

Numerek porządkowy po pobraniu sie niby zgadza pokazuje mi nowszy tj. MAP50445. Troche waga pliku mniejsza, ale to w sumie nic konkretnego nie powie, bo niewiadomo co to za zmiany, w wersji 441 miałem ok 14770MB, teraz 14741MB. Ktoś komu nie działało wybieranie głosowe ma to już i faktycznie zaczęło z powrotem działać?

Ja mam wersje MAP50444 wrzuconą i wybieranie głosowe działa. Nie jest to mistrzostwo świata bo nie wszystko rozumie co się do niej powie ale jakoś tam działa.

Potwierdzam. U mnie akurat 445. Głosowe zaczęło działać po "upda'cie" mapy, wyświetla się wersja 25.

Potwierdzam, że z 23 głosowo nie działa.

Swoją drogą, jak już podzielili tą Europę na pół, to mogli zrobić tak, żeby na jednym pendrive mogły być były oba pliki, i by się wybierało jeden przy aktualizacji.

jeśli chcieli zaoszczędzić czas wgrywania, to powinien być 1 plik i w radiu wybierasz które kraje z tego pliku CIę interesują albo osobne pliki na każdy kraj które łatwo zaznacza się na stronie i ciągnie na pen tylko te i potem radio automatycznie ssa z pena.

Serwus Panowie

Mam Giulię z 2017 roku w wersji EU (z polskiej sieci) z wbudowaną nawigacją z dużym ekranem. Ściągnąłem ze strony MOPAR najnowsze mapy (West Europe MAP50444) wpisując na stronie VIN randomowej Alfy z 2022 roku. Wraz z nową mapą ściągnąłem plik licencji dla MY2020.

Czy da się to zainstalować w Giulii z 2017 roku? Próbowałem, ale wywalało komunikat o niepoprawnych mapach. Pendrive sformatowany, pliki NTFS. Czy zmiana na ExFAT coś pomoże?

Sorry za laickie pytanie, ale nie mam pojęcia, jak to zrobić.

Pozdrawiam i z góry dzięki za podpowiedź.

Serwus Panowie

Mam Giulię z 2017 roku w wersji EU (z polskiej sieci) z wbudowaną nawigacją z dużym ekranem. Ściągnąłem ze strony MOPAR najnowsze mapy (West Europe MAP50444) wpisując na stronie VIN randomowej Alfy z 2022 roku. Wraz z nową mapą ściągnąłem plik licencji dla MY2020.

Czy da się to zainstalować w Giulii z 2017 roku? Próbowałem, ale wywalało komunikat o niepoprawnych mapach. Pendrive sformatowany, pliki NTFS. Czy zmiana na ExFAT coś pomoże?

Sorry za laickie pytanie, ale nie mam pojęcia, jak to zrobić.

Pozdrawiam i z góry dzięki za podpowiedź.

Poczytaj od początku to wszystko będziesz wiedział. Twojej mapy nie ma ogólnie dostępnej.

U mnie wybieranie głosowe po aktualizacji ruszyło, co ważne dopiero po ponownym odpaleniu auta. Btw da się jakoś wymusić restart "radia" w czasie jazdy?

Dlugo przycisniesz mute to wylaczasz ale czy to restaruje to nie wiem.
Za drugim razem pewnie Ci się dopiero z serwerem coś polaczylo?

Wtedy tylko wyłącza, i własciwie od razu po wciśnięciu włącza. Po aktualizacji chciałem w czasie jazdy jakoś zrestartować bo nic się nie zmieniło, ale nie znalazłem opcji. Zaczęlo działać dopiero po zgaszeniu i odpaleniu.

Amortyzatory
Powrót