[Giulia] Wbudowana nawigacja

pewnie cały boot jest potrzebny - czyli moduły poszły spać, radio startuje od pokazania logo AR itp a to pełne wyłączenie normalnie dzieje się 100sek od wyłączenia stacyjki i otwarcia drzwi (od kiedy ekran gaśnie). wątpię czy TBM podczas jazdy może się restartować - przecież to jest urządzenie eCall - ma zadzwonić po służby jak jest wypadek - zakładam że update musi poczekać na wyłączenie auta (może właśnie stąd czasem jak coś nie pójdzie to ludziom drenowało aku w parę godzin - auto nie szło spać bo coś nie tak się działo z updatem TBMa)

U mnie też podobnie: po instalacji map v.25 w trakcie jazdy nie ruszyło wybieranie głosowe. Dopiero po ponownym odpaleniu silnika zadziałało. Podejrzewam, że przy starcie radia loguje się ono do usługi na serwerze Tom-toma. Podobny mam efekt gdy za szybko odpalę silnik (gdy akumulator nie jest dobrze naładowany) to radio się nie zaloguje poprawnie do usługi informacji o ruchu drogowym i nie wyświetli mi korków.. Ruszy to dopiero po restarcie radia: czyli po wyłączeniu zapłonu na jakiś czas, na pewno powyżej 2 minut...

Takie wakacyjne spostrzeżenia:
- Nie da się głosowo wybierać zagranicznych miast, trzeba klikać
- Wypowiada nazwy ulic i dróg (jak są). We Francji to nawet lepsze niż "Hej Mercedes, opowiedz dowcip" :D. Poważnie, zwijaliśmy się ze śmiechu. Nie da się tego wyłączyć, albo przełączyć na numery dróg? Imprezowo super, ale przydatność zerowa.

Pewnie wszyscy to znają, ale może ja czegoś nie zauważyłem i da się coś poprawić.

Takie wakacyjne spostrzeżenia:
- Nie da się głosowo wybierać zagranicznych miast, trzeba klikać
- Wypowiada nazwy ulic i dróg (jak są)
Rozumiem, że gada jak się pisze a nie np po francusku. A próbowałeś do niej gadać nazwy miast tak samo? :-)
Pomijam aspekt psychiczno-komediowy tylko ciekawe czy by wtedy zadziałało.

Problem w tym, że ona te francuskie gadała często po klingońsku ;) Ja po klingońsku nie umiem, więc nie próbowałem, ale "nawiguj do Wiedeń" czy tam inny Paryż nie łykała - choć przyznam, że wiele nie próbowałem. Zdaje się, że był nawet stosowny komunikat po przekroczeniu granicy, ale w ferworze został zignorowany.

I to nie trak, że zawsze były niezrozumiałe, ale o ile w mieście nazwa ulicy może się przydać (i nawet jej to wychodziło), to zamiast jakiejś klingońsko-poetyckiej nazwy drogi za miastem wolałbym "A13".

Natomiast chwalę szczegółowość wskazówek - gdy nie trzeba to nie gadała, gdy trzeba to krok po kroczku - super.

Generalnie głos jest do bani i szkoda ze nie ma choć kilku do wyboru.

U mnie też coś jest jako v19.1.0, ciekawe czy wybieranie głosowe dalej działa...

Ściągnąłem, pokazuje mi kolejną wersję*450, rozmiar ciut większy, spróbuje wgrać przy dłuższej jeździe. Dziś tylko wokół komina ??????

No ja właśnie też, mam na penie i czekam na okazję podróży jakiejś ciut dalszej :-).
Na pewno jest to 26.0 w podglądzie bina ale czy działa to się okaże.

Nie wiem czy to tylko stało się w moim przypadku, ale przy instalacji pasek postępu po godzinie doszedł do końca, lecz nie zakończyło procesu instalacji. Po 2h wyciągnąłem pendrive i wyskoczył błąd instalacji. Po zrestartowaniu radia, mapa wskoczyła z najnowszą wersją i chyba jest wszystko okej

Nie wiem czy to tylko stało się w moim przypadku, ale przy instalacji pasek postępu po godzinie doszedł do końca, lecz nie zakończyło procesu instalacji. Po 2h wyciągnąłem pendrive i wyskoczył błąd instalacji. Po zrestartowaniu radia, mapa wskoczyła z najnowszą wersją i chyba jest wszystko okej

wpiszesz o mapie polift tej podlinkowanej ver 26.0? jeśli wszystko dobrze działa to olewka, jeśli nie to mozesz próbować jeszcze raz. silnik cały czas pracował czy były jakieś wyłączenia (choćby od start&stop?)

Dzisiaj wrzuciłem na pendrive'a i w dłuższej trasie zainstalowałem. Instalacja gładko i normalnie (około 45-50 minut w moim przypadku). I teraz pokazuje wersja: 26.0 2025.06 :-) I faktycznie sprawdziłem - są poprawki w mapach w moich okolicach. Plik licencji oczywiście cztery spacje i działa.

Ja wgrywałem to co mi wyświetlało sie w maps.mopar jako 19.1.0. Podczas instalacji AA cos krzyknęło (upominało się chyba o włączenie lokalizacji), w efekcie zamkneło sie okno postepu instalacji, ale mapy instalowały sie dalej w tle, nawet nie wiedziałem że tak można :P Wygląda, że wszystko działa.

Dzięki. 5 spacji zawsze było :)

Wszystko zrobione zgodnie z procedurami. Silnik chodził na wolnych obrotach z drobnymi przejażdżkami. Start Stop wyłączony na stałe. Ciężko powiedzieć o co chodziło, ale jest wszystko w porządku :)

Amortyzatory
Powrót