Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
wg konfiguratora na stronie AR przechodzi, ale konfigurator to nie jest 100% potwierdzenie.Panowie, czy ktoś ma Giulie Super z powiększonymi tarczami i zaciskami?
Jeśli tak to mam pytanie, czy felga 17” wejdzie czy nie?
PRzebiję Cię. Czasem nic nie dostaniesz, a ostatnio jeździłem Fiatem Doblo (trochę się tłumaczyli że auto innej klasy, że to tylko na dzień):W najgorszym wypadku jak twoja Giulia będzie naprawiana, to dostaniesz Tipo.

Giulię ubóstwiam a z drugiej storny wnerwia mnie czasem - nie wiem czy jeszcze raz bym ją kupił, bo jestem zawiedziony paroma sprawami (ilość niedoróbek, fatalny serwis, brak updatu, brak aut zastępczych). Najczęściej jestem w pełni zachwycony (jak jadę), a jak znów muszę kwitnąć w (marnym) serwisie kolejny raz, to sobie myślę że przecież miałem kupić BMW 430xi GC (albo może i 440xi GC). Nie wiem jakie następne auto kupię, chyba dużo zależy czy w końcu doprowadzą mi auto do stanu tip-top (choćby wymiana radia na które czekam już kilka miesięcy ze względu na drobne problemy z AA i kamerą), dojdą jakieś updaty softu ECU/skrzynii (dotychczas przez 0.5 roku żadnego updatu jakiegokolwiek modułu nie było (ostatni raz byłem 2 dni temu w ASO)).Czy powtórzylibyście ten wybór?
Alfy generalnie wzbudzają u innych skrywane pożądanie, do którego mało kto się otwarcie przyznaje, a z drugiej strony nieskrywane politowanie dla jej posiadacza, że tyle czasu musi spędzać z tym autem w serwisach, bo taka jest obiegowa opinia o tej marce, więc zastanów się dobrze, czy chcesz się zmierzyć z taką opinią. Ja na głupie pytania typu "jak drogi jest serwis Alfy" odpowiadam krótko: stać mnieBMW nie brałem pod uwagę ze względu na ceny i podejście społeczeństwa wobec kierowców samochodów tej marki. Ponadto Giulia jest chyba bardziej unikalna, wzbudza mniej negatywnych emocji, a w moim zawodzie to jest dość istotna kwestia.
Nie musisz mi się tłumaczyć z Twojego wyboru, bo ja kierując się podobnymi przesłankami jak Ty, kupiłem pierwszą Alfę w 2001 roku, więc bardzo dobrze Cię rozumiem[MENTION=6129]Krzysztof[/MENTION], Mam częsty kontakt z klientami (jestem przedstawicielem paru firm zagranicznych na Polskę), u których nie chcę wzbudzać negatywnych emocji. Głupio, gdy człowiek przyjeżdża (w obiegowej opinii) drogim samochodem i powoduje dyskomfort. Wolę jeździć samochodem, który jest mniej znany, bardziej skromny, ale biorę także pod uwagę swoje preferencje. Dlatego nie kupię BMW, które wg wielu jest strasznie drogie i ekskluzywne, a w dodatku kierowcą jest zakompleksiony, nowobogacki cham... Z Alfą, IMO, jest inaczej, może się podobać, ale tak jak napisałeś- najwyżej ktoś będzie mi współczuł, albo z zainteresowaniem podejdzie do tematu samochodu. Czasami zdarza mi się podróżować z osobami z firm, których jestem przedstawicielem, nie chcę ich wozić "wywrotką". Ze względu finansowego oraz z powodów, które wymieniłem wyżej decyduję się na samochód z klasy średniej, który może i rzuca się w oczy, ale nie generuje wrogich myśli. Lubię samochody, które wyróżniają się na ulicy, a Giulia do takich należy. Ma udany design i nikt nie przyszyje jej kierowcy, łatki idioty. Co najwyżej ktoś się pośmieje, że wpakowałem się na minę, ale to już znam- "Jak to, kupiłeś francuza?!, przecież to się zepsuje zanim kluczyk trafi do stacyjki!".
Nie mówię, że w markach premium takie rzeczy się nie zdarzają, ale tam serwis stoi na wyższym poziomie.
To co opisałeś potem to imho Giulia będzie idealna. Jak trafisz na taki egzemplarz jak [MENTION=73786]Garraty[/MENTION] a nie [MENTION=20089]epsonix[/MENTION]![]()
Była taka opcja w 2017 jak zderzaki i wydech a'la Veloce, ale zwykle zamawiana razem z pakietem "super sport design". Przy Twoim zawodzie poszukałbym jednak auta w ciemny kolorze: czarny, szary, granatowy ...[MENTION=73165]azar[/MENTION], mam nadzieję, aczkolwiek jeszcze nie zgłębiłem tematu z usterkami, więc nie wiem z czym wspomniani koledzy się borykają.. może lepiej nie wiedzieć?
Wstępnie zaczynam śledzić co siedzi u dealerów na stocku, intryguje mnie ten egzemplarz: https://stock.alfaromeo.pl/64577/al...az=10&opened=0&adv=0&poziom_wyposazenia=super
Spotkaliście się z taką przekładką zderzaków? Układ wydechowy zapewne pozostaje seryjny, więc drugi wylot jest atrapą, nie mniej pierwszy raz widzę coś takiego w wersji benz. 2.0 200KM AT8. Ciekaw jestem, czy przypadkiem coś się nie wydarzyło np. w transporcie i zdecydowali się na taki ruch. Cena całkiem niezła, myślicie, że przy zakupie gotówkowym, możliwe są jeszcze jakieś rabaty? Jeżeli tak, to ile można utargować?
Cóż, w sprwach na których mi zależy (a taką jest min. wymarzony samochód) jestem perfekcjonistą. Faktycznie moja GIulia zawsze zapala, nigdy nie jechała na lawecie, wspaniale jeździ itp itd.Dokładnie, kolega Epsonix jest na maksa pedantyczny i czepia się każdego drobiazgu, tak na prawdę nie miał żadnej znaczącej awarii, jak zresztą zdecydowana większość właścicieli Giulii na tym forum. Musisz się jednak liczyć, że po zakupie wyskoczą jakieś irytujące lub nie drobiazgi, które ASO nie zawsze ogarnie od ręki.
Mojemu też daleko do problemów epsonixa - nie włączający się start&stop uważam za zaletę, a nie usterkę i mam nadzieję, że mi go nie naprawią![]()
nie, to opcja z cennika, bodajże 5tys zderzaki z Veloce. Wydech z tego co wiem jest podwójny a nie żaden fejk.Spotkaliście się z taką przekładką zderzaków? Układ wydechowy zapewne pozostaje seryjny, więc drugi wylot jest atrapą
Całkiem możliwe że gdyby [MENTION=73786]Garraty[/MENTION] dostał moją Giulię, a te wady które ma ogarnął w swoim serwisie, to też by chwalił. U mnie frustracja wynika głównie z nieskutecznego/niekompetentnego serwisu, który ruszając jedną rzecz psuje jedną lub dwie inne...To co opisałeś potem to imho Giulia będzie idealna. Jak trafisz na taki egzemplarz jak [MENTION=73786]Garraty[/MENTION] a nie @epsonix
ja tez tak uważałem, wynika jednak z pewnego niedoładowania akumulatora, po 3 miesiącach zmieniło się to w taki poziom że przestało działać ogrzewanie tylnej szyby (mimo kontrolki świecącej) - i jest to standard dotyczący każdej GIulii. Brakuje komunikatu czy info w instrukcji - brak też innych objawów - myślałem że coś elektryka nawaliła, a ASO już chciało wymieniać Body Computer...nie włączający się start&stop uważam za zaletę, a nie usterkę
Ale ja znam historię Twoich wizyt w ASO i nie musisz mi jej przypominać. Ja się tylko dziwię, że nadal tam jeździszpatrz moja odpowiedź wyżej
Też uważam, że to kwestia akumulatora, szczególnie, że moja Alfa stała kilka miesięcy w salonie i nie znam stanu zużycia mojego akumulatora, ale Ty miałeś auto prosto z fabryki i takie rozładowanie nie powinno mieć miejsca w nowym aucie.ja tez tak uważałem, wynika jednak z pewnego niedoładowania akumulatora, po 3 miesiącach zmieniło się to w taki poziom że przestało działać ogrzewanie tylnej szyby (mimo kontrolki świecącej) - i jest to standard dotyczący każdej GIulii. Brakuje komunikatu czy info w instrukcji - brak też innych objawów - myślałem że coś elektryka nawaliła, a ASO już chciało wymieniać Body Computer...
napisałem z grubsza bo nie wiem jak mocno kto kojarzy - różnie ludzie czytają forum, różnie kojażą kto i co?Ale ja znam historię Twoich wizyt w ASO i nie musisz mi jej przypominać. Ja się tylko dziwię, że nadal tam jeździsz![]()