anAlfaBeta
Nowy
A mówiłem nie karmcie trolla bo dla niego fakty czy strony producentów nie mają znaczenia, tak samo jak instrukcja użytkownika i tym podobne sprawy.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Kochamy wielkie kwantyfikatory (nikt, nigdy itp).Konkrety!!!
O ile się wydłuży droga hamowania? Zapytaj tego producenta mailowo i daj tu odpowiedź. Powinien mieć chyba badania na ten temat skoro pisze, że jego produkt nie jest w pełni sprawny na początku.
No ale odpowiednie dociążenie to akurat trakcję poprawia
...a sportowa jazda to but w podłodze (z kontrolą trakcji w Giulii to można nawet cegłę położyć), hamowanie, zakręt.
Już wklejałem filmik z telemetrią jak się obsługuje pedał gazu.
Możesz zwalać winę na różnice temperatur, nawierzchnię itp. ale faktem jest, że nigdy więcej nie doświadczyłem takiej słabej przyczepności na tej oponie jak zaraz po założeniu.
Też mam 19". Dwa razy już dopompowywałem..chwilowo był jakiś niższy odczyt albo brak komunikacji i dlatego na tym kole ci pokazuje problem. może dopompuj trochę, ja jeżdżę ok 2.5-2.6bar ale na 19". raz mi coś tam pokazał na chwilę jak sprawdziłem to akurat pokazywało 2.5bar. chyba to niedopracowane jest ciut (jak i parę innych spraw w obecnych GIuliach/Stelvio)
Połączenie jest w moim przypadku, bo te wartości na żółto też się zmieniają. Być może chodzi o to że w tej konkretnej oponie ten odczyt był w poprzednim badaniu najwyższy a później spadło do równej wartości i wyskoczył błąd.Raczej płacze jak nie ma kontaktu z czujnikiem. Albo może jeśli tempo spadku przekracza ileśtam. Czujniki są po to, żeby kierowca w aucie z runflatami miał świadomość (alert), że ciśnienie w oponie spadło poniżej danej wartości i spada - czyli że jest dziura. Bo podobno większość ludzi może nie zauważyć że ma "flaka", takie te runflaty są super. Tak twierdzi AR i Bridgestone czy kto to tam dawał te gumy na pierwszy montaż. Teraz Pirelli już.

U mnie w Stelvio nie płacze jak dochodziło latem do 2,8, ani tez nie płacze przy 2,2 jak teraz czasem z rana.W ogóle to jestem ciekawy jaka jest logika tych czujników.
Po pierwsze - skąd komputer wie jakie powinno być ciśnienie, bo różne rozmiary mają różne ciśnienia. I komuś powinien płakać przy 2.0, a komuś przy 2.5.