[Giulia] Chiptuning

Raczej nie wgrasz oficjalnie w ASO.
Jedynie u tunera - utrata gwarancji

Wysłane z mojego Galaxy s8+ przy użyciu Tapatalka

Też jestem ciekaw , czy ktoś już zrobił , przyrost mocy powinien byc odczuwalny , więc tylko czekać na koniec gwarancji ....mam produkcję 2017 więc "bebechy" te same co w wersji 280 [emoji3577]

Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka

Po gwarancji to bez sensu wgrać od 280tki. Lepiej zrobić program, ok 310km wychodzi.

Pewnie i można , ale 280 w zupełności wystarczy, silnika nie nadwyręży bo to praktycznie fabryczna moc

No i raczej na pewno nie można wgrać tego samego oprogramowania, które jest oryginalnie w wersji 280KM do wersji 200KM. Powinna to być modyfikacja, najlepiej indywidualna dla każdego konkretnego samochodu.

Nikogo nie ma kto by to zrobił już ?

Hehe, no tak :) , na giuliaforum czytałem o firmie holenderskiej , która dodaje dodatkową mapę lub drugi komp ( nie jestem pewien, czytałem to chwilę temu), większa moc uaktywnia się po przełączeniu na D . 500 euro o ile dobrze pamiętam
Znalazłem stronę
https://www.squadra-tuning.nl/

Nawet więcej opcji , coraz bardziej mi się podoba [emoji3577]

Według ich pomiarów , fabrycznie jest 230 km , więc nieźle , przesiadłem się z A5 300 km , także wiem jak jeździ taka moc i troszkę tęsknię za nią

Po co ci drugi komp jak już nie masz gwarancji... I od nich masz gotowca.. Chyba bym już wolał zrobic w pl...

Według ich pomiarów , fabrycznie jest 230 km , więc nieźle , przesiadłem się z A5 300 km , także wiem jak jeździ taka moc i troszkę tęsknię za nią

Ja mam boxa wrzuconego za połowę tej ceny a osiągi.. Hmm.. Wrzucałem tu film.
Można porównać [emoji6]

Firma z tradycją , dodatkowe zabezpieczenia w przypadku wysokiej temperatury , moc wraca do fabrycznych wartości , jakoś nie jestem przekonany co do polskich tunerów
Hamownia na miejscu i wszystko na papierze , proponuje obejrzeć ich stronę i zakres modyfikacji

Ok rozumiem, czyli włożyłeś boxa i nie wiesz czy lepiej , o ile lepiej itp .....dlatego opcja z Holandii wydaje mi się sensowna, cena również

230 mogło być. Mi w serwisie mówili że pierwsze wersję miało właśnie koło 230. Ale później zrobili update kompa i moc spadła w ok 200.

Wykres z ich strony
394.jpg

230 mogło być. Mi w serwisie mówili że pierwsze wersję miało właśnie koło 230. Ale później zrobili update kompa i moc spadła w ok 200.

Nigdy nie słyszałem o wersji 230KM. Czy to jakieś przedprodukcyjne? Jeździłem benzyną jak tylko się pojawiła w Polsce i to zawsze było 200KM.

Amortyzatory
Powrót